شماری از زنان افغان میگویند، نشست دوحه میان نمایندگان امریکا و طالبان منافع سیاسی آنان را به همراه دارد.
آنان میگویند، این نشست بر بهبود وضعیت زندگی افغانان به ویژه زنان و دختران نقش چندانی ندارد.
شکریه بارکزی، آگاه امور سیاسی و عضو ولسی جرگۀ نظام جمهوری پیشین افغانستان به رادیو آزادی گفت:
"به گونه مثال حق تعلیم حق کار و حق انتخاب، طالبان اصلا به این چیزها باور ندارند و مه فکر نکنم در این آیندۀ نزدیک ما بتوانیم نتیجۀ درستی را بگیریم. اما اینکه سیاست جهانی چی میکند وطالبان را به کدام سمت میکشاند این بحث جداست، فراموش نکنیم تعامل دنیا با طالبان از قبل از زمان موافقت نامه دوحه آغاز شد و به اثر همو تعامل بود که اینها او موافقتنامه را امضا کردند، افغانستان را واگذار کردند به طالبان".
این در حالیست که توماس ویست، نمایندۀ خاص امریکا برای افغانستان دیروز سهشنبه در حساب توییتری خود نوشته که گفتگوی دو روزه با نمایندگان طالبان در قطر "مفصل و صریح" بوده است.
او افزوده که ادامۀ این گفتگوها برای حمایت از افغانها و حفظ منافع ضروری است .
ترنم سعیدی، فعال حقوق زنان نیز در مورد نشست دوحه میان نمایندگان امریکا و طالبان چنین میگوید:
"هیچ گونه بار مثبتی برای زن افغانستان این نشستها به ارمغان نه آورده، حتی دیدار نمایندگان امریکایی که فعلاً در کشور قطر و کشور قزاقستان برنامههای داشتند و جلساتی برگزار کردند هم نتیجهای نداشت و زن افغانستان امروز بطور کامل از جامعه حذف شده".
همچنان نمایندگان ویژۀ امریکا در امور افغانستان با وزیر دولت در امور همکاریهای بینالمللی در وزارت امور خارجۀ قطر دیدار و گفتگو کردند.
رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ امریکا در بخش حقوق بشر و حقوق زنان و دختران افغانستان در حساب توییتری خود نوشته که در دیدار با لولوه الخاطر در بارۀ حمایت واقعی از زنان و دختران افغان در زمینههای آموزش و توانمندسازی اقتصادی بحث کرده است.
وزارت خارجۀ قطر نیز با نشر اعلامیهای در حساب توییتری خود نوشته که در این دیدار روی "نتایج نشستهای ایالات متحده و افغانستان به میزبانی دوحه و راههای حمایت از بخشهای صحت، آموزش و اقتصاد در افغانستان" بحث شده است.
این درحالیست که حکومت طالبان دختران و زنان را از آموزش بالاتر از صنف ششم و کار در بسیاری از ادارههای دولتی و تمام ادارههای غیردولتی، رفتن به پوهنتون، تفریحگاهها و ورزشگاهها منع کرده و اجازۀ سفر بدون محرم را از آنان گرفته است.
حتی در گشتوگذار زنان در کوچه و بازار محدودیتهای وضع کرده و نوع پوشش حجاب را بر آنان اجباری کرده است.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، این نخستین نشست رسمی است که میان نمایندگان ویژۀ امریکا و طالبان در کشور قطر برگزار شده است.