افغانستان
قزاقستان نشست اقتصادی در رابطه به افغانستان برگزار میکند

قرار است نشست برای بحث روی مسایل اقتصادی و تجارتی افغانستان و قزاقستان در آستانه، از سوم تا پنجم اگست برگزار شود.
قنات تومیش معاون وزارت خارجه قزاقستان روز گذشته (۳۱ جولای) به رسانه ها گفت که این نشست اقتصادی، هیچ تاثیری بر موضع کشورش در قبال طالبان نخواهد داشت.
تا اکنون طالبان به عنوان سازمان تروریستی نزد حکومت قزاقستان ثبت استند.
معاون وزارت خارجه قزاقستان می گوید که از میان ۱۵۰ تن از مقام ها و تاجران افغان که انتظار می رود در نشست اقتصادی آستانه اشتراک کنند، هیچ یک شان در فهرست سیاه بین المللی شامل نیستند.
نماینده های امریکا، پیش از دیدار دو روزه شان در دوحه با مقام های حکومت طالبان، به قزاقستان رفته بودند و با مقام های آنکشور دیدار کردند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
هشدار ملل متحد: خشکسالی اکنون سراسر افغانستان را تهدید میکند

اداره غذا و زراعت سازمان ملل متحد می گوید که خشکسالی شدید از مناطق شمالی، شمال غربی و شمال شرقی افغانستان در حال حاضر به سراسر این کشور گسترش یافته است.
این اداره چهارشنبه ۱۱ سرطان با نشر اعلامیهای گفت که جوامع آسیبپذیر از خشکسالی در افغانستان به کمک های اضطراری نیاز دارند.
به گفتۀ این اداره، محصولاتی که در افغانستان با باران آبیاری می شوند در نتیجه خشکسالی کاملا از بین رفته اند و تلفات مواشی در نتیجه این خشکسالی در حال افزایش است.
پیش از این، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما حدود دو هفته پیش هشدار داد که در حالی که زراعت منبع اصلی درآمد برای ۸۰ در صد مردم افغانستان است، بنابر تغییر اقلیم از جمله خشکسالی های دومدار محصولات زراعتی در این کشور تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.
سفیر گماشته شده طالبان وارد مسکو شد

گلحسن، سفیر تازه گماشته شده طالبان در روسیه، سه شنبه ۱۰ سرطان برای آغاز ماموریت دیپلوماتیک خود وارد مسکو شد.
خبرگزاری فرانسپرس به نقل از رسانههای دولتی روسیه از جمله تاس نوشته که گلحسن به زودی ماموریت دیپلوماتیک خود را به عنوان سفیر طالبان در روسیه آغاز خواهد کرد.
یک مقام سفارت افغانستان در مسکو نیز به خبرگزاری فرانسپرس این خبر را تایید کرده است.
گلحسن، بلند پایهترین دیپلومات طالبان است که پس از برگشت این گروه به قدرت در تابستان ۱۴۰۰ در سفارت افغانستان در مسکو گماشته شده است.
او پیش از این در سمت قنسول طالبان در شهر کویته پاکستان ایفای وظیفه کرده است.
این در حالیست که دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل ماه پیش در دیدارش با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان، نامه پذیرش سفیر طالبان در مسکو را تحویل داد.
روسیه مانند سایر کشورها هنوز حکومت طالبان را در نزدیک به چهارسال گذشته به رسمیت نشناخته است اما تعامل نزدیک با آن دارد.
نشست بعدی "فارمت مسکو" در سپتمبر یا اکتوبر برگزار خواهد شد

ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان میگوید که نشست دیگری در باره افغانستان در چارچوب موسم به "فارمت مسکو" در ماه های سپتمبر یا اکتوبر آینده برگزار خواد شد.
کابلوف به خبرگزاری دولتی تاس روسیه گفته است که تاریخ دقیق این نشست هنوز روشن نیست.
کابلوف این سخنان را در دوحه، پایتخت قطر، در حاشیه نشستی مشورتی گفت که به ابتکار سازمان ملل متحد، در باره افغانستان برگزار شده بود.
ششمین نشست "فارمت مسکو" در چهارم ماه اکتوبر سال گذشته به اشتراک روسیه، هند، ایران، قزاقستان، قرغیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان و ازبیکستان برگزار شده بود.
امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان نیز از اشتراک کننده های این نشست بود.
هیئت طالبان برای شرکت در نشست همکاریهای اقتصادی به آذربایجان رفت

یک هیئت حکومت سرپرست طالبان، برای اشتراک در نشست سازمان همکاریهای اقتصادی به آذربایجان رفته است.
در بیانه که از سوی دفتر ریاست الوزرای حکومت طالبان نشر شده آمده است که رهبری این هیئت را ملا عبدالغنی برادر، معاون اول رییس الوزرا، به عهده دارد.
به اساس این بیانیه، هیئت طالبان دیروز به شهر باکو، پایتخت آذربایجان رسید.
نشست سازمان همکاری های اقتصادی (ECO) فردا و پس فردا در باکو برگزار میشود.
انتظار میرود در این نشست، در کنار مسایل دیگر، بالای تجارت، انتقال انرژی، ترانسپورت، تغییرات اقلیمی و محیط زیست صحبت شود.
ترکیه، ایران، پاکستان، تاجیکستان، ازبیکستان، قرغیزستان، قزاقزستان، آذربایجان و افغانستان اعضای سازمان همکاریهای اقتصادی اند.
سازمان بینالمللی مهاجرت: در یک ماه بیش از ۲۳۰ هزار افغان از ایران بازگشتهاند

سازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرد که در ماه جون ۲۰۲۵ بیش از ۲۳۰ هزار افغان از ایران به افغانستان بازگشتهاند که اکثر آنها به اجبار اخراج شدهاند.
این روند در هفتههای اخیر شتاب بیشتری گرفته زیرا ایران برای همه مهاجران افغان فاقد مدرک مهلت خروج تا ۶ جولای تعیین کرده است.
با این حال، سازمان بینالمللی مهاجرت میگوید که تعداد اخراجشدگان حتی پیش از فرارسیدن مهلت مقرر هم بالا بوده است.
به گفته سخنگوی این سازمان، بین اول تا ۲۸ جون ۲۳۴ هزار نفر به افغانستان بازگشتهاند و از آغاز سال میلادی تاکنون، ۶۹۱ هزار افغان بازگشتهاند که ۷۰ درصدشان به اجبار اخراج شدهاند.
در برخی روزهای هفته گذشته، شمار بازگشتها به ۳۰ هزار نفر در روز نیز رسیده است.
یوناما نشست دو روزهای را در دوحه برای حمایت از سکتور خصوصی و مبارزه با مواد مخدر برگزار کرده است

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز دوشنبه در دوحه قطر، نشست های گروهای کاری را برای حمایت از سکتور خصوصی و مبارزه با مواد مخدر آغاز کرده است.
این نشست تخنیکی که دو روز ادامه خواهد داشت، در ادامه نشست ماه جولای سال گذشته و بر اساس توصیههای ارائهشده به شورای امنیت سازمان ملل برگزار شده است.
در این نشست، مقامات طالبان، نمایندگان کشورهای عضو، سازمانهای بینالمللی و کارشناسان شرکت کردهاند تا پیشرفتها و اولویتهای آینده را بررسی کنند.
محکمهای در فرانسه هفت افغان را به اتهام دستداشتن در سرنگونی مرگبار قایق پناهجویان به حبس محکوم کرد

یک محکمه در فرانسه روز دوشنبه هفت افغان و دو کرد عراقی را به دلیل دستداشتن در حادثه واژگونی قایقی که به مرگ چند پناهجو انجامید، به ۷ تا ۸ سال زندان محکوم کرد.
این قایق کوچک بامداد ۱۴ دسمبر ۲۰۲۲ از فرانسه حرکت کرده بود و سرنشینان آن از افغانستان، آلبانیا، هند و سینگال بودند.
در این حادثه که چند کیلومتر دورتر از سواحل بریتانیا رخ داد، چهار نفر کشته و چهار نفر دیگر ناپدید شدند. از میان ناپدیدشدگان، تنها جسد یک مرد افغان یافت شد.
نجاتدهندگان ۳۹ نفر را از غرق شدن نجات دادند.
محکمه شهر لیل سه نفر، از جمله یک افغان را (که غیابی محاکمه شد و طراح اصلی قاچاق دانسته میشود) به ۸ سال زندان محکوم کرد.
دو برادر افغان دیگر نیز به دلیل تأمین مالی این شبکه، به ۷ سال حبس محکوم شدند.
فرد دیگری که در بلژیک زندانی است، در تاریخ دیگری محاکمه خواهد شد.
سارنوالان فرانسوی اعلام کردهاند که پیشتر یک جوان سنگالی که هدایت قایق را به عهده داشته، از سوی محکمه بریتانیا به ۹ سال زندان محکوم شده بود.
بر اساس تحقیقات، چند نفر از سرنشینان پیش از حرکت قایق صدای ترکیدن یا شکستگی بلندی را شنیده بودند.
احتمال میرود که حکومت پاکستان مدت اقامت مهاجران افغان را تمدید کند

پاکستان قبلاً مدت اقامت مهاجران افغان دارای کارت P.O.R یا کارت های ثبت شده را تا تاریخ ۳۰ جون تمدید کرده بود که امروز به پایان میرسد.
یکی از مقامات پاکستانی که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که طرح تمدید اقامت مهاجران افغان به کابینه ارائه شده و انتظار میرود روز سهشنبه در این مورد تصمیم گرفته شود.
در صورت تصویب این طرح، سرنوشت حدود یک میلیون و چهارصد هزار افغان دارای کارتهای P.O.R در پاکستان مشخص خواهد شد.
حکومت پاکستان گفته است هدف از تمدید اقامت این مهاجران افغان این است که آنان بتوانند با عزت به کشور خود بازگردند و پیش از بازگشت، فرصت کافی برای بستن تجارتها و فروش داراییهایشان در پاکستان را داشته باشند.
در حال حاضر، حدود یک میلیون و چهارصد هزار مهاجر افغان دارای کارت P.O.R، هشتصد هزار تن دارای کارت A.C.C اند و به گفتۀ مقامهای پاکستانی حدود یک میلیون دیگر بهگونه غیرقانونی در پاکستان زندگی میکنند.
از ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از یک میلیون مهاجر افغان از پاکستان اخراج شدهاند.
با کمک کشور هند، برای دهها فرد دارای معلولیت در افغانستان پای مصنوعی نصب شده است

راندهیر جیسوال سخنگوی وزارت خارجه هند، روز گذشته این خبر را در صفحهاش در شبکه ایکس توییتر سابق منتشر کرد. او نوشته است که توسط یک مؤسسه خیریه هندی به نام "جیپور فوت"، بهطور موفقانه برای ۷۵ فرد دارای معلولیت در افغانستان پای مصنوعی نصب شده است.
جیسوال این اقدام را بخشی از کمکهای بشردوستانه هند به افغانستان دانسته و افزوده است که این کمپ پنجروزه نصب پای مصنوعی با استقبال گرم روبرو شده است.
در افغانستان، جنگهای چند دهه باعث مجروح شدن صدها هزار تن شده که بسیاری از آنها دچار معلولیت دائمی شدهاند.
اغلب این معلولان یک یا هر دو پا، یا دست خود را از دست دادهاند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ اعلام کرده است که حداقل ۲۱۰ هزار فرد دارای معلولیت جسمی در نزد آنان ثبت شدهاند که در سالهای اخیر به حدود یک صد و پنجاه هزار تن آنان کمک صورت گرفته است.
سازمان بینالمللی مهاجرت: بیش از ۲۳۰ هزار افغان در ماه جون ایران را ترک کردهاند

سازمان بینالمللی مهاجرت، آیاوام، به روز دوشنبه، ۸ ماه سرطان اعلام کرد که بیش از ۲۳۰ هزار افغان در ماه جون ایران را ترک کردهاند.
به گفتۀ آیاوام، بیشتر این افغانها اخراج شدهاند.
آوند عزیز آغا، سخنگوی سازمان بینالمللی مهاجرت به خبرگزاری فرانس پرس گفت که از اول جون تا ۲۸ جون امسال در کل ۲۳۳۹۴۱ تن از ایران به افغانستان بازگشتهاند.
به گفتۀ او، تنها در هفته ۲۱ تا ۲۸ جون، شمار بازگشت کنندهها ۱۳۱۹۱۲ تن ثبت شده است.
ایران در ماه می برای افغانهای فاقد اسناد قانونی مهلت داد که تا ۶ جولای ایران را ترک کنند.
در هفتههای اخیر، با افزایش گزارشها از اخراج افغانها و فشار برای ترک خاک ایران پیش از ضربالاجل ۶ جولای شمار بازگشتکنندگان بهطور چشمگیری افزایش یافته است.