پس از درخواستهای مکرر حکومت طالبان برای شرکت در نشستهای "فارمت" مسکو در بارۀ افغانستان، وزارت خارجۀ طالبان مدعی شده است که برای شرکت در نشست بعدی دعوت شده است.
حکومت طالبان در بیانیهای که از سوی وزارت امور خارجۀ آنها منتشر شده، نوشته است که دیمیتری ژیرنوف سفیر روسیه در کابل در دیدار با امیرخان متقی سرپرست این وزارت دعوتنامه را به وی تحویل داده است.
ضیاء احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ حکومت طالبان در پیامی که به رسانهها ارسال شده، گفت که امیرخان متقی نشست فارمت مسکو را از نظر هماهنگی با کشورهای منطقه مهم خواند:
"محترم متقی از دعوت روسیه تشکر کرد و افزود که فارمت مسکو نقش مهمی در ایجاد هماهنگی بین منطقه دارد و ابراز امیدواری کرد که کابل و مسکو از این دیدار روابط دیپلماتیک خود را بهبود بخشند."
در اعلامیۀ حکومت طالبان نوشته نشده است که نشست بعدی فارمت مسکو چه زمانی برگزار میشود.
اما برخی رسانههای داخلی نوشتند که این نشست قرار است در ماه اکتبر برگزار شود.
سفارت روسیه در کابل و وزارت خارجۀ روسیه از دیدار دیمیتری ژیرنوف با امیرخان متقی هیچ اطلاعاتی منتشر نکرده اند.
دور بعدی نشست فارمت مسکو، ششمین دور این نشست است که نظر به ادعای وزارت خارجه حکومت طالبان از آنها نیز در این دور دعوت شده است.
در سومین دور نشست فارمت مسکو هم که در پایان ماه اکتوبر سال ۲۰۲۱ برگزار شد، نمایندگان حکومت طالبان دعوت شدند، اما با وجود درخواستهای مکرر حکومت طالبان، نمایندگانش به دو نشست بعدی دعوت نشدند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در آن زمان به رسانهها گفت که حضور آنها در هر نشستی که در مورد افغانستان بحث میشود، مهم است.
پنجمین نشست فارمت مسکو با حضور مشاوران امنیت ملی و نمایندگان روسیه، هند، ایران، قزاقستان، قرغیزستان، چین، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان برگزار شد.
این مقامات بیشتر بر ایجاد یک حکومت همهشمول در افغانستان و مبارزۀ جدی با تروریزم تأکید داشتند.
تاریخ دقیق و آجندای دور بعدی نشست فارمت مسکو مشخص نیست، اما به نظر میرسد دوباره همین موضوعات مطرح خواهند شد.
روند نشستهای فارمت مسکو در سال ۲۰۱۷ ایجاد شد، دو نشست در زمان نظام جمهوری مخلوع افغانستان و سه نشست دیگر پس از استقرار مجدد طالبان برگزار شد.
هدف اصلی این سلسله نشستها تأمین ثبات دائمی در افغانستان و تاثیر آن بر منطقه عنوان شده و بیشتر کشورهای شرکت کننده در این نشستها نگرانیها و خواستههای خود را در مورد افغانستان بیان میکنند.