شیما ۲۵ ساله، باشندۀ ولسوالی الینگار ولایت لغمان است.
او دورههای آموزش خیاطی کمیتۀ سویدن را برای ۲۰ زن دیگر در منطقۀ خود برگزار میکند.
شیما در گفتوگو با رادیو آزادی گفت که این کار نه تنها باعث آموزش حرفهای برای زنان دیگر میشود بلکه مشکلات اقتصادی آنها را نیز تا حد زیادی حل کرده است.
او افزود که این اقدام طالبان آنان را نگران آیندهشان کرده است:
"۳ سال است که کمیتۀ سویدن یک کورس خیاطی برای من در خانه درست کرده است. من به زنان قریه خیاطی آموزش میدهم. من در خانه پول پیدا میکردم. اکنون بسیار ناراحتم که این کمیته در حال بسته شدن است. من از طالبان میخواهم که این کمیته را نبندند."
تصمیم اخیر حکومت طالبان ممکن است بر بسیاری از افغانهای مانند شیما که از کمکهای بشردوستانه، صحی و آموزشی این کشور بهره میبردند، تأثیر گذاشته باشد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان روز سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد که در واکنش به اهانت به قرآن کریم در سویدن حکومت آنها دستور بسته شدن فعالیتهای تمامی موسسات سویدنی در افغانستان را صادر کرده است.
وی نوشته بود که همه ادارههای حکومت طالبان مکلف به اجرای این دستور هستند.
این تصمیم حکومت طالبان بار دیگر واکنش کمیتۀ سویدن در افغانستان را برانگیخت و اواخر روز سهشنبه در خبرنامهای اعلام کرد که در تلاش گفتوگو با حاکمان کنونی افغانستان است تا طالبان در بارۀ این تصمیم خود به این کمیته وضاحت دهند.
این کمیته پیش از این نوشته بود که این تصمیم طالبان میتواند بر فعالیتهای کمیتۀ سویدن در افغانستان تاثیر زیاد بگذارد.
در همین حال فریده حفیظ که در پنج سال گذشته در کمیتۀ سویدن در افغانستان کار کرده و فعالیتهای این سازمان را از نزدیک زیر نظر داشته است، میگوید که اقدام اخیر طالبان به مردم زیان میرساند.
او به رادیو آزادی گفت که کمیتۀ سویدن نه تنها در زمینههای بشردوستانه بلکه در زمینههای صحت، آموزش و اشتغالزایی نیز فعال است:
"تصمیم دیروز طالبان مبنی بر توقف فعالیت این کمیته، خبر بسیار بدی برای اقتصاد افغانستان است. گراف بیکاری در افغانستان بیشتر خواهد شد. علاوه بر این، بسته شدن این موسسه بر سایر موسسهها که میخواهند در افغانستان فعالیت کنند، تأثیر بسیار منفی خواهد داشت."
کمیتۀ سویدن برای افغانستان در آخرین گزارش خود که سهشنبه گذشته منتشر شد، گفت که سال گذشته دو و نیم میلیون مریض را در کلینیکهای خود در میدان وردک و نورستان معالجه کرده است که بیش از یک صد و ۳۳ هزار کودک را در مکتب شامل کردند و بیش از ۲۰ هزار افراد معلول را حمایت کرده است.
این کمیته گفته است که در ۱۸ ولایت افغانستان حدود ۸۰۰۰ کارمند افغان دارند و متعهد به حمایت از افغانها است.