افغانستان
حکومت طالبان: فعالیت تمام نهادهای سویدن در افغانستان متوقف شود

حکومت طالبان صبح روز سهشنبه دستور توقف فعالیت نهادهای مرتبط با سویدن در افغانستان را صادر کرد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در صفحۀ توییتر خود بیانیهای نشر کرد و در آن نوشت که این تصمیم را به دلیل توهین به قرآن کریم در سویدن گرفته اند.
حدود دو هفته پیش در شهر استکهلم سویدن، یک عراقی ۳۷ ساله به نام سیلوان مومیکا که اکنون در سویدن زندگی میکند، به قرآن کریم توهین کرد و سپس برخی از صفحات آنرا سوزاند.
در بیانیۀ حکومت طالبان آمده است:
"تا زمانی که از مسلمانان برای این اقدام شوم طلب عفو نشود، امارت اسلامی دستور توقف کلیه فعالیتهای کشور سویدن در افغانستان را صادر میکند."
در این بیانیه تمامی ادارههای حکومت طالبان موظف به اقدام فوری برای اجرای این دستور دانسته شده اند.
حکومت سویدن هنوز به گونۀ رسمی به این تصمیم حکومت طالبان واکنشی نشان نداده است.
شماری از موسسات سویدنی در زمینههای بشردوستانه به ویژه صحی و آموزشی در افغانستان به افغانها کمک میکنند.
مهمترین آنها کمیته سویدن برای افغانستان است. سازمانی که نزدیک به ۵۳ سال است که در افغانستان فعالیت میکند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در وب سایت کمیتۀ سویدن در افغانستان، حدود ۸۷ هزار دانشآموز به مکاتب کمیتۀ سویدن در افغانستان میروند.
سالانه بیش از دو میلیون افغان در کلینیکها و شفاخانههای این کمیته معالجه میشوند. در کنار آن این کمیته به افراد دارای معلولیت در افغانستان کمک میکند تا به خدمات صحی دسترسی داشته باشند.
همچنین در وب سایت کمیتۀ سویدن برای افغانستان نوشته شده است، آنها در ۱۴ ولایت افغانستان فعالیت میکنند و تقریباً ۶۰۰۰ کارمند دارند.
در حالیکه افغانها در شرایط بسیار سخت اقتصادی و بشری به سر میبرند، حکومت طالبان از فعالیت نهادهای سویدنی جلوگیری میکند.
ارقام رسمی سازمان ملل متحد نشان میدهد که ۲۸.۸ میلیون افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند و بیش از نیمی از آنها در یک قدمی قحطی قرار دارند.
حکومت طالبان همچنین فعالیت زنان در سازمانهای غیر دولتی را ممنوع کرده است.
این تصمیم طالبان همچنین فعالیت برخی نهادها و سازمانهایی را که کمکهای بشردوستانه به افغانها ارائه میکردند، متوقف کرده و یا به تعویق انداخته است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
طالبان: حقوق زوج بریتانیایی بازداشتشده رعایت شده؛ کارشناسان سازمان ملل: وضعیت سلامت آنها رو به وخامت است

با وجود نگرانی کارشناسان ملل متحد از وضعیت سلامت یک زوج بریتانیایی در بند طالبان، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان، میگوید تمامی حقوق این زوج حفظ شده است.
متقی روز چهارشنبه در نشستی با رسانهها به مناسبت ارائه دستاوردهای یکساله وزارت خارجه گفت: « با خانواده خود در تماس هستند، خدمات درمانی دریافت کردهاند و تلاشها برای آزادی آنها ادامه دارد.» اما متقی در مورد علت بازداشت این زوج چیزی نگفته است.
پیتر رینولدز ۸۰ ساله و باربی رینولدز ۷۵ ساله از ماه فبروری نزد طالبان زندانی هستند.
پیش از این، کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه روز دوشنبه از مقامهای طالبان خواستند این زوج سالخورده را آزاد کنند و هشدار دادند سلامت آنها به سرعت رو به وخامت است و در صورت نداشتن دسترسی به مراقبتهای طبی، ممکن است با آسیب جبرانناپذیر یا حتی مرگ روبهرو شوند.
کارشناسان گفته اند که این زوج که ۱۸ سال در افغانستان زندگی کرده و یک کسبوکار پژوهشی و آموزشی بنیانگذاری کردهاند، در وضعیت جسمی و روانی نامناسب قرار دارند.
آنان در اعلامیه خود افزود: «هیچ دلیلی نمیبینیم که این زوج سالخورده در بازداشت بمانند»
طالبان: چاپ پاسپورت در بن آلمان پس از چهار سال از سر گرفته میشود

وزارت خارجه حکومت طالبان میگوید که پس از چهار سال وقفه، روند چاپ پاسپورت افغانستان در شهر بن آلمان آغاز میشود.
حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی این وزارت، چهارشنبه در حساب کاربری خود در شبکه «ایکس» نوشت: «بهزودی چاپ پاسپورت در شهر بن آغاز میشود و مشکلات مربوط به اسناد سفر افغانها در تمام کشورهای اروپایی رسیدگی خواهد شد.»
آلمان همین هفته دو کارمند کنسولی طالبان را در شهرهای بن و برلین پذیرفت.
منابع به رادیو آزادی تایید کردند که این دو کارمند کنسولی روز گذشته وارد آلمان شدند.
آلمان نخستین کشور اروپایی است که دو کارمند کنسولی طالبان را میپذیرد.
شش کارگر معدن زغال سنگ در بغلان جان باختند

در پی فروریختن ناگهانی یک معدن زغال سنگ در ولایت بغلان، ۶ کارگر جان باخته و ۱۸ تن دیگر زخمی شدند.
سید مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در بغلان به خبرگزاری فرانسه گفت که این حادثه روز سهشنبه، ۳۱ سرطان اتفاق افتاده است.
زخمیان به مراکز صحی و شفاخانه منتقل شدهاند اما اطلاعاتی درباره وضعیتشان ارائه نشده است.
در افغانستان، بیشتر کارگران معادن از تجهیزات ایمنی در جریان کار استفاده نمی کنند و حوادث مشابهی در گذشته نیز رخ داده است.
یک محکمه وضعیت "حفاظت موقت" افغانها در امریکا را لغو کرد

یک قاضی فدرال ایالات متحده حکمی را لغو کرد که مانع پایان یافتن وضعیت «حفاظت موقت» برای هزاران مهاجر افغان و کامرونی میشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، با این تصمیم، مهلت وضعیت حفاظتی موقت برای حدود ۱۴ هزار و ۶۰۰ افغان و ۷ هزار و ۹۰۰ کامرونی به پایان میرسد و این افراد با خطر اخراج روبهرو هستند.
این وضعیت در ۱۴ جولای به پایان رسید، اما پس از شکایت یک سازمان حامی مهاجران، دادگاه استیناف اجرای آن را به مدت یک هفته تا ۲۱ جولای تمدید کرده بود.
مقامهای امریکایی گفتهاند شرایط کنونی در افغانستان و کامرون به گونهای نیست که ساکنان این کشورها همچنان مستحق این حمایت باشند.
هشدار اداره هواشناسی طالبان از احتمال بارندگی در چندین ولایت افغانستان

اداره هواشناسی طالبان برای امروز سهشنبه، ۳۱ سرطان در برخی مناطق کشور، بهویژه در ولایات ننگرهار، کاپیسا، لغمان، کنر و نورستان، احتمال بارندگی و جاریشدن سیلابها را پیشبینی کرده است.
این وزارت از باشندگان مناطق سیلابخیز خواسته که در هنگام جاری شدن سیلاب و بلند رفتن سطح آب از نزدیک شدن به دریاها اجتناب کنند.
افغانستان از جمله کشورهایی است که بهشدت از تغییرات اقلیمی روبرو است.
جرمنی: دو نماینده طالبان برای کمک به اخراج پناهجویان افغان وارد این کشور شدند

جرمنی اعلام کرد که دو نماینده از سوی حکومت طالبان برای کمک به روند اخراج پناهجویان افغان وارد این کشور شدند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که ۸۱ شهروند افغان مجرم، روز جمعه به افغانستان بازگردانده شدند.
فرانس پرس روز دوشنبه، ۳۰ سرطان، از قول مقامات این کشور گزارش داده که این نمایندگان در سفارت افغانستان در برلین و کنسولگری این کشور در بن فعالیت خواهند داشت.
جرمنی تأکید کرده که این همکاری به معنای بهرسمیتشناختن طالبان نیست.
فریدریش مرتس صدراعظم جرمنی وعده داده که روند اخراج مهاجران را ادامه میدهد و گفته است که برخورد جدیتر با مهاجرت یکی از موضوعات مهم کمپاین انتخاباتیاش در انتخابات ماه فبروری خواهد بود.
عطامحمد نور مدعی شده که طالبان یک عضو پیشین شورای ولایتی فاریاب را کشتند

عطا محمد نور، والی پیشین بلخ و رئیس یکی از شاخههای حزب جمعیت اسلامی افغانستان، ادعا کرده که طالبان محبالله میرزاد بندری یک عضو سابق شورای ولایتی وقت فاریاب را کشته اند.
بندری بیش از سه سال پیش به دعوت یک کمیسیون طالبان از ایران به افغانستان بازگشته بود و خبر ترورش در پایان هفته گذشته منتشر شد.
نور او را فرمانده پیشین حزبش خوانده اما برخی رسانهها گزارش دادهاند که بندری فرمانده پیشین به رهبری عبدالرشید دوستم بود. انگیزه رویداد روشن نیست.
طالبان تا حال به این ادعا واکنشی نشان ندادهاند.
دیدار متقی و نقوی: درخواست طالبان از پاکستان برای رفتار مناسب با مهاجران و زندانیان افغان

وزیر داخله حکومت طالبان، سراجالدین حقانی، از وزیر داخله پاکستان سید محسن نقوی خواست تا با مهاجران و زندانیان افغان رفتار مناسبی داشته باشد.
حقانی و نقوی روز یکشنبه ۲۹ سرطان در کابل دیدار و بر ایجاد فضای ارتباط، اعتماد و اطمینان تأکید کردند.
پاکستان همواره حکومت طالبان را به حمایت از تحریک طالبان پاکستان متهم میکند، اما در خبرنامه طالبان اشارهای نشده که آیا این موضوع در دیدار مطرح شده یا خیر.
این سفر نقوی پس از آن صورت گرفت که او اعلام کرده بود پاکستان مهلت اقامت افغانهایی را که دارای کارت (P.O.R) هستند تمدید نخواهد کرد.
پاکستان از سال ۲۰۲۳ شرایط را برای مهاجران افغان سختتر کرده و دهها هزار نفر را اخراج کرده است.
رویترز: برخی افغانهای گیرمانده در امارات به افغانستان بازگردانده شدند

با وجود آنکه دونالد ترامپ رئیسجمهور امریکا اعلام کرده بود با افغانهای منتقل شده به امارات متحده عربی کمک خواهد کرد، شماری از این افراد به افغانستان بازگردانده شدهاند.
خبرگزاری رویترز امروز دوشنبه ۳۰ سرطان به نقل از یک منبع در وزارت امور خارجه امارات این خبر را منتشر کرده است.
ترامپ روز یکشنبه در پستی در شبکه اجتماعی «Truth Social» نوشت: «من تلاش میکنم آنها را نجات بدهم، همین حالا شروع میکنم»، و به گزارشی اشاره کرد که ادعا کرده مقامهای امارات در حال آمادهسازی برای تحویل شماری از پناهجویان افغان به طالبان هستند.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، حدود ۱۷ هزار افغان ابتدا به امارات متحده عربی و سپس از آنجا به امریکا منتقل شدند، اما حدود ۳۰ نفر در یکی از کمپهای امارات بلاتکلیف مانده بودند.
اطلاعات رویترز نشان میدهد از میان این ۳۰ نفر، دو خانواده در اوایل جولای به افغانستان بازگردانده شدهاند و امارات جزئیات مربوط به آنها را در اختیار طرف امریکایی قرار داده است.
طبق همین برنامه قرار بود روز یکشنبه گذشته ۲۵ افغان دیگر نیز از امارات به افغانستان فرستاده شوند، اما رویترز میگوید هنوز مشخص نیست این اقدام انجام شده است یا خیر.
ICC: اعضای تیم کریکت زنان افغانستان در دو رویداد مهم جهانی اشتراک خواهند کرد

شورای بین المللی کریکت (ICC) میگوید که اعضای تیم کریکت زنان افغانستان که در حال حاضر در تبعید به سر میبرند در دو رویداد مهم جهانی پیشرو مشارکت خواهند کرد.
براساس اعلامیهای ICC که در ویب سایت رسمی آن ناوقت یکشنبه ۲۱ جولای منتشر شده، قرار است این بازیکنان در جام جهانی کریکت زنان ۲۰۲۵ در هند و سریلانکا و همچنان در جام جهانی کریکت بیست آووره زنان در بریتانیا در سال آینده شرکت کنند.
شورای بین المللی کریکت این تصمیم را در کنفرانس سالانه خود در سنگاپور اتخاذ کرده و هدف آن را حمایت از زنان افغان خوانده است.
طالبان پس از برگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱ در کنار وضع محدودیت بر آموزش و کار دختران و زنان، آنان را همچنان از شرکت در مسابقات ورزشی و حضور در ورزشگاهها منع کرد.