لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۱۰

استراتیژی جدید «یوناما» برای افغانستان؛ کمک های بشری و حمایت از حقوق بشر اولویت دارد


تعدادی از زنان و کودکان فقیر در کابل
تعدادی از زنان و کودکان فقیر در کابل

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) چهارچوب استراتژیک خود را برای افغانستان اعلام کرد که در آن اولویت‌های سازمان ملل متحد در زمینه‌های مختلف حمایت از افغان‌ها مشخص شده است.

در اعلامیه‌ای که این سازمان به روز دوشنبه نشر کرده، آمده است که در این چارچوب استراتژیک، علاوه بر نیازهای اولیۀ بشری در افغانستان، به نیازهای گروه‌های آسیب پذیر مانند زنان، دختران، کودکان و جوانان، خانواده‌های بیجا شده، عودت کنندگان و اقلیت‌های قومی اولویت داده می‌شود.

در این چارچوب استراتژیک، سه اولویت مهم شناسایی شده که در بخش اول، ارائه خدمات دومدار در بخش‌های کلیدی مانند صحت، غذا، آموزش و اشتغال و در بخش دوم، ایجاد فرصت‌های اقتصادی و اشتغال به ویژه به گروه‌های محروم مانند زنان و در قسمت سوم حمایت و تقویت جامعۀ مدنی برای حقوق بشر، حاکمیت قانون، برابری جنسیتی و توسعۀ دائمی و صلح در افغانستان و اصلاح چارچوب حقوقی افغانستان ذکر شده است.

روزا اوتونبایوا، نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان
روزا اوتونبایوا، نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان

در این اعلامیه به نقل از روزا اوتونبایوا، نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان آمده که "چارچوب استراتیژیک آنها یک پیشنهاد قوی برای کمک به مردم افغانستان، برای رفع نیازهای اولیۀ انسانی آنها و تکمیل کنندۀ کمک‌های جاری بشردوستانه و نجات دهنده است."

فوزیه کوفی: کمک‌های بشردوستانه باید با تلاش برای بهبود حقوق بشر و وضعیت سیاسی ترکیب شود

اما فوزیه کوفی، عضو ولسی جرگه در نظام جمهوری پیشین و فعال سیاسی می‌گوید، تا زمانی که در بخش‌های سیاسی و حقوق بشری در افغانستان تغییر بنیادی ایجاد نشود، کمک‌های بشردوستانه و ایجاد چارچوب‌های مشابه مشکلات اصلی افغان‌ها را نمی‌تواند حل کند.

خانم کوفی به رادیو آزادی گفت:

"اکنون چارچوبی که ایجاد شده است یک قدم جلوتر از کمک‌های بشردوستانه متمرکز شده است. به نظر من کمک‌های بشردوستانه در هیچ کشوری دائمی نیست. کمک‌های بشردوستانه باید با تلاش برای بهبود حقوق بشر و وضعیت سیاسی ترکیب شود، زیرا یکی از وظایف یا مسئولیت‌های یوناما پیشبرد گفتگوی سیاسی و کمک به مدیریت اوضاع سیاسی و حقوق بشر است."

فوزیه کوفی، عضو ولسی جرگه در نظام جمهوری پیشین و فعال سیاسی
فوزیه کوفی، عضو ولسی جرگه در نظام جمهوری پیشین و فعال سیاسی

در اعلامیه به نقل از دانیل اندرس، معاون نمایندۀ ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانۀ این سازمان آمده است، آنها می‌دانند که در دراز مدت، کمک‌های بشردوستانه به تنهایی نمی‌تواند درد افغان ها را دوا کند.

در ادامه آمده که آقای اندریس با توجه به وضعیت کنونی در بارۀ اجرای چارچوب راهبردی سازمان ملل متحد گفته است که اجرای این چارچوب مرتبط به اقدامات مقامات حاکم و حمایت کمک کنندگان است.

در چارچوب راهبردی سازمان ملل متحد برای افغانستان به محدودیت‌های کنونی زنان افغان که از سوی طالبان اعمال شده نیز اشاره شده و آمده که این چارچوب پاسخی به محدودیت‌های اعمال شده خواهد بود.

سازمان ملل متحد در حالی چارچوب استراتژیک خود را برای افغانستان اعلام می‌کند که این سازمان حتی پس از استقرار مجدد حکومت طالبان نیز به فعالیت‌های خود در افغانستان ادامه داده و بیشتر در ارسال کمک‌های بشردوستانه سهیم بوده است.

این سازمان علاوه بر ملاقات با برخی مقام‌های طالبان در داخل افغانستان، با نمایندگان بسیاری از کشور ها در زمینۀ حمایت از حقوق بشر نیز دیدارهایی داشته است، اما حکومت طالبان به درخواست‌های این سازمان توجه نکرده و مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها را بروی دختران مسدود و همچنان کار زنان در اکثر اداره‌های دولتی و تمامی اداره‌های غیردولتی را ممنوع کرده است.

XS
SM
MD
LG