لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۰

ایرو ایشیا ریویو: هند تعامل با طالبان را افزایش داده٬ زیرا از گروه داعش خوف دارد


تصویر آرشیف: بیرق هند
تصویر آرشیف: بیرق هند

نشریه ایرو ایشیا ریویو

  • نشریه ایرو ایشیا ریویو مطلبی را تحت این عنوان نوشته که " معضل هند در افغانستان، آیا دهلی نو با طالبان به تماس می شود یا خیر؟"٬ به نشر رسانده است.


عافیه عتیق ملک، نویسنده این مطلب نوشته که تصمیم دولت هند برای نپذیرفتن نماینده طالبان جهت سرپرستی سفارت افغانستان در دهلی نو، واضح ساخت که هند تمایلی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان ندارد اما برخلاف برخی کشورهای دیگر از جمله روسیه و چین پیشاپش سفیران شانرا به کابل فرستاده اند.

در ادامه می خوانیم که برخی از تحلیلگران استدلال می کنند که تعامل هند با طالبان خیانت به نیروهای مسلح پیش افغانستان است.

در مطلب به نقل از این تحلیلگران آمده که هند با حفظ روابط با جبهه مقاومت ملی و مجاهدین سابق تلاش می کند که مشروعیت و حاکمیت طالبان را تضعیف کند.

اما نویسنده مطلب به این باور است که هند با آن هم در ماه های اخیر تعامل خود با طالبان را افزایش داده زیرا هند از حضور گروه داعش در افغانستان نگران است.

هند جلسات متعددی با رهبران طالبان برگزار کرده و به آنها کمک های بشردوستانه ارائه کرده اما تاکید کرده که تا زمانی که طالبان حقوق بشر را رعایت نکنند و اطمینان ندهند که افغانستان به پناهگاه امن تروریستان مبدل نخواهد شد، حکومت شان از سوی دهلی نو به رسمیت شناخته نخواهد شد.

در ادامه مطلب ایرو ایشیا ریویو می خوانیم که آینده روابط هند و طالبان نامشخص است اما این واضح است که هند به تعامل با طالبان محتاطانه ادامه خواهد داد.

روزنامه اندیپندنت

  • روزنامه اندیپندنت به پیام تازه عیدی ملا هبت الله اخندزاده رهبر طالبان پرداخته که گفته است زنان افغان در حاکمیت طالبان٬ زندگی راحت دارند.

رهبر طالبان در پیام عیدی خود که روز یکشنبه از سوی ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان منتشر شد گفته که حکومت آنها همه اقدامات لازم را برای بهبود زندگی زنان در افغانستان روی دست گرفته اند.

اما روزنامه نوشته که رهبر طالبان به موضوع بازگشایی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم و دروازه های پوهنتون ها به روی دختران اصلا تماس نگرفته است.

از زمان برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، مقام های طالبان دختران و زنان را از آموزش های متوسطه و عالی منع کرده اند.

زنان و دختران از رفتن به پارک های تفریحی، ورزشگاه ها و حمام های عمومی هم منع شده اند و به آنها دستور داده شده که هنگام خروج از خانه هایشان خود را بپوشانند.

زنان و دختران هم از کار در اداره های غیردولتی داخلی و خارجی منع شدند و سپس کارمندان محلی زن ملل متحد هم در این جمع پیوستند.

اندیپندنت در ادامه نوشته که در حالی که این اقدامات باعث سر و صدای زیاد بین المللی شده و انزوای افغانستان را در زمانی که این کشور با بحران شدید اقتصادی و بشری رو به رو است افزایش داده٬ اما طالبان هیچ یک از فرمان های خود مبنی بر منع حقوق زنان را لغو نکرده اند.

XS
SM
MD
LG