لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۳

در آستانهٔ فرا رسیدن عید قربان٬ بازار فروش مواشی در بامیان از رونق افتاده است


بازار فروش مواشی در ولایت بامیان
بازار فروش مواشی در ولایت بامیان

فروشندگان مواشی در ولایت بامیان می گویند که به دلیل افزایش فقر و بیکاری٬ امسال بازار فروش گاو و گوسفند برای اجرای مراسم قربانی در عید٬ کمرنگ شده است.

غلام حسین هشت سال می شود در بازار فروش حیوانات در بامیان گاو و گوسفند می فروشد.

او می گوید که در عیدهای قبل از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، بازار فروش بسیار گرم می شد. اما امسال وضعیت تغییر کرده است:

"نزدیک به عید قربان شده کسی نی گاو خریداری می کند و نه هم گوسفند. گاوی را که ۵۰ هزار خریداری می کنیم، اکنون به ۴۰ الی ۴۵ هزار فروش نمی شود. گوسفندی که از اطراف می آوریم ۹ هزار یا هشت نیم هزار به ۷ هزار هم فروش نمی شود، علف هم قیمت است، کسب کار نیست به کلی صفر است."

حجت الله ۳۹ ساله٬ یکی دیگر از فروشنده گان مواشی در بامیان نیز نگران است:

"امسال وضعیت کاری اصلا خیلی خراب است. کسی وجود ندارد که از ما گوسفند یا گاو خریداری کند. بخاطر اینکه فقر بالا رفته و اقتصاد مردم ضعیف شده است، اصلا کار و بار نیست."

قیمت مواشی نیز نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته و اما مردم میگویند که با قیمت های پایین نیز توان خرید ندارند
قیمت مواشی نیز نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته و اما مردم میگویند که با قیمت های پایین نیز توان خرید ندارند

حکومت طالبان روز چهارشنبه هفته آینده را روز عید قربان در افغانستان اعلام کرده است.

اما در بامیان بسیاری از مردم عادی می گویند که فقر و بیکاری و نیز وضع محدودیت های گوناگون طالبان از جمله ممنوعیت بر ساز و آواز٬ مجال خوشی در ایام عید را از آنان گرفته است.

یکی از باشنده های بامیان: اقتصاد مردم ضعیف شده است٬ نان خوردن ندارند چی رسد به خریدن گوسفند و قربانی کردن

فاطمه باشنده بامیان است. او به رادیو آزادی می گوید که شوهرش بیکار است و او مجبور است که برای پیدا کردن مخارج خانواده پنج نفره اش در برخی از خانه ها لباس شویی کند.

فاطمه می گوید که امسال حتی نمی تواند برای فرزندان خود لباس نو تهیه کند٬ چه رسد به فکر کردن در مورد خریداری گوسفند قربانی:

"به سختی خرچ بچه های خود را پیدا می کنم. دو عید است برای شان لباس تهیه نتوانسته ام. بچه های کلان درک می کنند، اما بچه های خورد هر روز می گویند، چرا لباس خریداری نمی کنید؟"

در حالی که فروشنده گان مواشی از کمرنگ شدن بازار فروش مواشی پیش از فرا رسیدن عید قربان نگران اند، یک موضوع دیگر هم اسباب نگرانی داکتران را فراهم کرده است.

خریداران و فروشنده گان مواشی در حال چانه زدن در گوشه یی از بازار اصلی فروش مواشی در بامیان
خریداران و فروشنده گان مواشی در حال چانه زدن در گوشه یی از بازار اصلی فروش مواشی در بامیان

به تازگی، وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان از ثبت بیش از صد مورد مثبت بیماری تب کنگو در افغانستان و ۷ مورد مرگ افراد مبتلا به این بیماری خبر داد.

به اساس معلومات سازمان جهانی صحت این بیماری ویروسی عمدتا توسط کنه ها و مواشی به انسان منتقل می شود.

داکتران هشدار می دهند که تب کنگو یکی از بیماری های کشنده است و کسانی که می توانند گاو و گوسفند قربانی کنند٬ باید هنگام ذبح حیوانات از تماس مستقیم با خون آن ها دوری کنند.

داکتر فرید الله عمری متخصص بیماری های انتانی است. او به رادیو آزادی بیشتر می گوید:

"بدن یا در قسمت دست و پای خود اگر زخم داشته باشند، نباید به قربانی دست بزنند. همان هایی که دست هم می زنند باید عینک، ماسک، پیشبند و دستکش داشته باشند."

XS
SM
MD
LG