لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۶

حکومت طالبان مهاجرین پاکستانی را از مناطق مرزی به نقاط دور افتاده از خط دیورند منتقل می‌کند


شماری از مهاجرین وزیرستانی در ولایت خوست
شماری از مهاجرین وزیرستانی در ولایت خوست

حکومت طالبان مهاجران پاکستانی را که در نزدیکی خط دیورند مستقر هستند، به مناطق دیگر در ولایات مختلف افغانستان منتقل خواهد کرد.

هرچند ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان جزئیات زیادی در مورد انتقال این مهاجران پاکستانی ارائه نکرد، اما گفت که آنها قصد دارند پناهجویان پاکستانی ساکن در برخی ولایات مرزی از جمله خوست را به مناطق دیگر افغانستان منتقل کنند.

وی در مورد ولایاتی که مهاجران مذکور به آن انتقال داده می‌شوند جزئیات نداد، اما گفت که امکانات اولیه زندگی در آنجا برایشان فراهم می‌شود.

او به رادیو آزادی گفت:

"برای کاهش نگرانی طرف پاکستانی و جلوگیری از ادعاهای پاکستان، برخی از پناهجویانی که سال‌ها پیش در جریان جنگ‌ها به خوست، کنر و برخی مناطق ننگرهار مهاجرت کردند، برنامه داریم که آنها به مناطق دور از خط دیورند انتقال داده شوند."

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

هرچند مشخص نیست که شمار دقیق این مهاجران به چند نفر می‌رسد، اما شورای پناهندگان ناروی در سال ۲۰۱۹ تخمین زده بودکه تعداد این مهاجران به ۷۲ هزار تن رسیده است.

این افراد بیشترشان از وزیرستان شمالی و در زمان نظام پیشین جمهوریت زمانی که جنگ شدیدی بین تحریک طالبان پاکستانی و ارتش پاکستان رخ داد، به افغانستان مهاجر شدند.

این در حالیست که رانا ثناالله، وزیر داخلۀ پاکستان چند روز پیش گفته بود، حکومت طالبان به آنها گفته است که طالبان پاکستانی را از مناطق خط دیورند دور ساخته و به مناطق دیگر افغانستان می‌فرستد.

شورای پناهندگان ناروی در سال ۲۰۱۹  تخمین زده بودکه تعداد این مهاجران به ۷۲ هزار تن رسیده است.

او افزوده بود که حکومت طالبان دو ماه پیش این موضوع را بیان کرده است.

وزیر داخله پاکستان هدف از این پیشنهاد را محدود کردن دسترسی اعضای تحریک طالبان پاکستانی به مناطق مرزی عنوان کرد، اما سخنگوی حکومت طالبان در مورد اینکه آیا این طرح را با پاکستان شریک ساخته یا نه، چیزی نگفته است.

رانا ثناالله، وزیر داخلۀ پاکستان
رانا ثناالله، وزیر داخلۀ پاکستان

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، حملات تحریک طالبان پاکستانی (تی تی پی) در پاکستان افزایش یافته است.

پاکستان بارها مدعی شده که نیروهای تحریک طالبان پاکستانی دارای پناهگاه‌های امنی در افغانستان هستند، اما حکومت طالبان همواره بدون اشاره به حضور تی تی پی در افغانستان، گفته که به هیچ کسی اجازه نخواهد که از خاک افغانستان بر ضد پاکستان و یا کشور دیگری استفاده کند.

هر چند حکومت طالبان در افغانستان تلاش کرده است تا از طریق گفتگوهای مسالمت‌آمیز میان تحریک طالبان پاکستانی و حکومت پاکستان و دو بار میانجیگری میان آنان، بین آنان صلح کند، اما این تلاش‌ها تاکنون نتیجۀ روشنی در بر نداشته است.

اخیراً یک منبع از دولت پاکستان به روزنامۀ اکسپرس تریبون گفته است که علیرغم امتناع دولت پاکستان از برگزاری مذاکرات صلح با تحریک طالبان پاکستانی، حکومت طالبان در افغانستان همچنان در تلاش مذاکره بین آنان است.

این منبع به این روزنامه گفته که اسلام‌آباد به طالبان افغانستان گفته است، زمانی که این گروه سلاح‌های خود را به زمین بگذارد، مذاکرات صلح را با تحریک طالبان پاکستانی آغاز خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG