لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۰

۳۷ مرکز در مورد ویروس پولیو در افغانستان نظارت محیطی انجام می‌دهند


آرشیف - جریان تطبیق کمپاین واکسین پولیو در ولایت پکتیا
آرشیف - جریان تطبیق کمپاین واکسین پولیو در ولایت پکتیا

سازمان جهانی صحت می‌گوید که در حال توسعه یک سیستم نظارت محیطی برای جلوگیری از گسترش فلج اطفال در افغانستان است.

شعبه افغانستان این سازمان دیروز یکشنبه در توییتی اعلام کرد که در حال حاضر ۳۷ مرکز از این قبیل در افغانستان فعال بوده که نمونه‌های فاضلاب مناطق را برای تحقیق جمع آوری کرده تا از وجود آلودگی معلومات بدست آورد.

سیستم‌ها در این مراکز ثبت می‌کنند که آیا ویروس مثبت فلج اطفال (پولیو) در منطقه موجود است یا نه.
یوسف طیب، کارشناس امور صحی افغان و داکتر داخله شب گذشته به رادیو آزادی گفت که این نظارت کمک می‌کند تا قبل از گسترش این ویروس وحشی به سایر مناطق اطراف، اقداماتی روی دست گرفته شود:
"برای اینکه معلومات بدست آورند که آیا ویروس وحشی فلج اطفال در محیط وجود دارد یا نه، نظارت محیطی انجام می‌دهند، یعنی در محیط سروی‌لانس انجام می‌دهند. محیط را در ارتباط به موجودیت ویروس نظارت می‌کنند تا ببینند آیا این ویروس در محیط وجود دارد یا نه."

پیش از این، بخش افغانستان سازمان جهانی صحت در سوم ماه جون در صفحه توییتر خود با اشاره به ثبت چهار مورد مثبت فلج اطفال در ننگرهار ابراز نگرانی کرده بود.

دفتر افغانستان این سازمان در ادامه توییت خود نوشته که ویروس فلج کودکان در افغانستان به سرعت در حال گسترش است، به ویژه وضعیت در شرق افغانستان را نگران کننده خوانده است.

سازمان جهانی صحت، از همه مردم خواسته که فوراً فرزندان زیر پنج سال خود را در برابر فلج اطفال واکسین کرده و آنها را از ابتلا به این بیماری به طور دایمی نجات دهند.

در جریان یک ماه گذشته، چهار مورد فلج اطفال در چهار ولسوالی ننگرهار، کوت، بتی کوت، نازیان و بهسود ثبت شده که موارد نخست تایید شده فلج اطفال در افغانستان در سال ۲۰۲۳ می‌باشند.

قرار بود که کمپاین واکسیناسیون ضد فلج اطفال در چهار ولایت شرقی افغانستان ننگرهار، کنر، لغمان و نورستان از امروز دوشنبه ۱۲ ماه جون آغاز شود، اما بر اساس اطلاعات رسیده به رادیو آزادی، وزارت صحت عامه طالبان این دور کمپاین واکسیناسیون را تا امر ثانی متوقف کرده است.

رادیو آزادی تلاش کرد تا نظر وزارت صحت عامه حکومت طالبان را در مورد دلایل تاخیر در تطبیق روند واکسیناسیون در شرق افغانستان به دست آورد، اما تا تهیه این گزارش موفق به کسب معلومات نشد.

این در حالی است که گفته می‌شود به تازگی در ولایت جنوبی قندهار نیز علایم مثبت ویروس فلج اطفال در محیط زیست مشاهده شده است.

افغانستان و پاکستان دو کشور در جهان اند که واقعات مثبت این ویروس در آنها محو نشده است.

یک کودک مبتلا به ویروس پولیو در ولایت بغلان - عکس از آرشیف December 16 2019
یک کودک مبتلا به ویروس پولیو در ولایت بغلان - عکس از آرشیف December 16 2019

فلج اطفال چیست و از چه راه‌های انتقال می‌یابد؟

به اساس معلومات طبی، پولیو یا فلج اطفال عفونت ویروسی است که می‌تواند تشدید یابد. این عفونت ویروسی به راحتی از طریق تماس با مدفوع فرد مبتلا و به احتمال کمتر از طریق قطرک‌های سرفه یا عطسه پخش می‌شود.
بیشتر کودکان زیر پنج سال به این بیماری مصاب می‌شوند. شماری زیاد از مبتلایان هیچ علامتی ندارند اما نزد برخی از افراد علایم چون تب بالا، گلودرد، سردرد، دل‌ درد، بدن‌ درد و تهوع یا استفراغ دیده شده.
در تعدادی از افراد مبتلا، ویروس به سیستم عصبی حمله می‌کند و باعث مشکلات جدی ‌تر می‌شود از جمله فلج پاها.
در برخی موارد نادر اگر در اثر این بیماری عضلات تنفسی فلج شوند می‌تواند خطر جانی در پی داشته باشد.
این بیماری تداوی ندارد و تنها راه پیشگیری از آن تطبیق واکسین پولیو است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG