صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) میگوید که ثبت سه مورد مثبت فلج اطفال در ننگرهار در زمان کوتاه، مایه نگرانی بزرگ است.
سید کمال شاه، مسئول روابط عامه برنامه محو فلج اطفال یونیسف عصر دیروز یکشنبه به رادیو آزادی گفت: "از اینکه ننگرهار در مسیر پاکستان قرار دارد و رفت و آمد مردم از راه تورخم به پاکستان و از پاکستان به افغانستان زیاد است، امکان سرایت و انتقال ویروس خیلی زیاد متصور است. بناءً این خیلی نگران کننده است."
اولین واقعه مثبت فلج اطفال امسال در ۲۲ م ماه ثور در ولسوالی بتی کوت ننگرهار ثبت شد.
دو روز بعد از آن، واقع دیگری در ولسوالی کوت این ولایت تأیید گردید و واقعه سوم هفته پیش از ولسوالی نازیان ننگرهار گزارش شد.
سید کمال شاه، افزود که یونیسف با کمک شرکای خود (وزارت صحت عامه حکومت طالبان و سازمان جهانی صحت) برای کنترل این وضعیت اقداماتی را روی دست دارد، از جمله راه انداری کمپاین واکسیناسیون ضد فلج اطفال در مناطق شرقی افغانستان در ۱۲ ماه جون امسال:
"کمپاین فلج اطفال در ۱۲ ماه جون برنامه ریزی شده است که در شرق کشور به شمول ولایت ننگرهار برگزار خواهد شد. در این دور حدود ۱.۱ میلیون کودک واکسین خواهند شد."
با این حال، رئیس روابط عامه برنامه محو فلج اطفال یونیسف بر نقش مهم مادران و پدران در پیشگیری از فلج اطفال تاکید کرد.
او افزود که اگر فرزندان خود را در هر کمپاین واکسین کنید، خطر ابتلا به بیماری فلج اطفال کاهش خواهد یافت.
پولیو بیماری ویروسیای است که از یک شخص به شخص دیگر سرایت میکند.
ویروس با آسیب رساندن به نخاع، یا رشته مهم عصبی که در میان ستون فقرات جای دارد، سبب فلج بدن میشود.
در سال ۲۰۲۲، دو مورد مثبت فلج اطفال در افغانستان ثبت شد، در حالی که ۲۰ مورد مثبت آن در پاکستان همسایه افغانستان ثبت گردید که همگی در ایالت خیبر پختونخوا، مرتبط بودند.
اما بر اساس گزارشها، در سال جاری یک مورد مثبت فلج اطفال در پاکستان به ثبت رسیده است.
در چند سال گذشته، کمپاینهای واکسیناسیون فلج اطفال در هر دو کشور با موانعی از جمله رویداد های امنیتی، رو به رو بوده اند.
در پاکستان، محافظان تیم های واکسیناسیون بار ها مورد هدف جنگجویان تندرو قرار گرفته و در افغانستان هم در دو دهه اخیر، کمپاین های واکسیناسیون در بسیاری از مناطق ناامن یا تطبیق نشده و یا در برخی مناطق گروه های ضد دولتی آن وقت، به شمول طالبان جلوی تطبیق آنرا میگرفتند.