نهاد "راه قلم" یک بار دیگر بر رهایی هرچه زودتر مطیعالله ویسا بنیانگذار این نهاد و فعال بخش آموزش، تأکید میکند.
حسینه سادات یک عضو این نهاد روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت: "از سرنوشت او هیچ خبری نیست، ما از سران حکومت فعلی میخواهیم که هرچه زودتر مطیعالله را آزاد کند، مطیعالله ویسا با هیچ نهاد سیاسی ارتباط نداشته و بخشی زیاد زندگی خود را وقف خدمت به جامعه درد دیده افغانستان کرده، او تهدید برای کسی نیست و نبود و هیچ برنامهیی سیاسی نداشت."
مطیعالله ویسا که در بخش آموزش کودکان در افغانستان فعالیت میکرد، نزدیک به یکونیم ماه قبل از سوی حکومت طالبان به اتهام انجام فعالیتهای مشکوک ضد نظام بازداشت شد، اتهامیکه خانواده او آن را رد کرده است.
در اعلامیهای که حدود دو هفته قبل از سوی نهاد "راه قلم" نشر شد از حکومت طالبان خواسته شده بود تا به خانوادهاش اجازه ملاقات با او را بدهد، اما یک منبع نزدیک به آقای ویسا که بخاطر حساسیت موضوع نمیخواهد نامش گرفته شود به رادیو آزادی میگوید، هنوز هم خانواده ویسا هیچگونه اطلاعی از وضعیت صحی و سرنوشت او ندارد.
احمد عیار: هیچ معلوماتی در مورد عیار بدست نیآورده ایم،در این ۲۰ روز هر روز به ارگانهای دولتی کابل و غزنی مراجعه کرده ایم، جوابی نداده اند
از سوی هم اعضای خانواده ذبیحالله عیار شاعر و نویسنده افغان ادعا میکنند که او نزدیک به ۲۰ روز قبل از سوی حکومت طالبان در ولایت غزنی بازداشت شد و تا کنون هیچ اطلاعی از سرنوشت او در دست نیست.
احمد عیار برادر ذبیحالله عیار به رادیو آزادی گفت: "هیچ معلوماتی در مورد عیار بدست نیآورده ایم،در این ۲۰ روز هر روز به ارگانهای دولتی کابل و غزنی مراجعه کرده ایم، جوابی نداده اند که او با آنان است، چنین معلوماتی وجود ندارد، طالبان نه میگویند که او نزد آنان است و نه میگویند که چه جرمی را مرتکب شده و یا بگویند که او را آزاد میسازند، تا کنون هیچ سرنخی وجود ندارد و نه ما او را ملاقات کرده ایم."
حمیدالله نثار، رئیس اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در غزنی پیش از این تأیید کرده که ذبیحالله عیار به دلیل آنچه او حرکات مشکوک و ضد نظام خوانده، گرفتار شده است.
ذبیحالله عیار در این اواخر در صفحۀ فیسبوکش انتقادهای تندی از طالبان و چگونگی حکومتداری آنان به نشر رسانیده بود.
بر اساس گزارشها، در حال حاضر به شمول مطیعالله ویسا، ذبیحالله عیار و مرتضی بهبودی خبرنگار افغانیالاصل فرانسوی، شمار دیگری از فعالان بخشهای مختلف به ویژه فعالان مدنی در بند طالبان اند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به سؤالات رادیو آزادی در مورد چگونگی سرنوشت و محل نگهداری مطیعالله ویسا و ذبیحالله عیار پاسخ نداد.
این در حالیست که نهادهای متعدد مدافع حقوق بشری پیش از این بارها از بازداشت فعالان مدنی، حقوق بشر، خبرنگاران و منتقدین طالبان شدیداً از حکومت طالبان انتقاد کرده و خواهان توقف فوری آن شده اند.
اعضای ائتلاف حقوق بشر برای افغانستان اخیراً با ابراز نگرانی از این بازداشتها، آنرا یک اقدام آشکار انتقامجویانه علیه مدافعان حقوق بشر خوانده گفت چنین اقدامات سیستماتیک و غیرقانونی برای خاموش کردن انتقادها از سوی طالبان، باعث تشدید نقض حقوق بشر در افغانستان میشود.