جهان
فرمانده نظامی کییف: ۳۵ طیاره بیسرنشین و ۱۶ راکت سرنگون شدند
فرماندهی نظامی کییف اعلام کرد که دیشب ۳۵ طیاره بیسرنشین و ۱۶ راکت را سرنگون کرده که برای حمله بر خاک اوکراین استفاده شده بودند.
پیش از این، استخبارات اوکراین در مورد احتمال اقدامات تحریک آمیز روسیه به مناسبت ۹ ماه می، هشدار داده بود.
روسیه، از ۹ ماه می به عنوان روز پیروزی مسکو در جنگ جهانی دوم، جشن میگیرد.
دفتر لوی درستیز قوای مسلح اوکراین امروز دوشنبه اعلام کرد که به گفتهٔ این دفتر دشمن بار دیگر با استفاده از طیارههای بدون سرنشین تهاجمی ایران به نام شاهد به خاک اوکراین حمله کرد.
دفتر لوی درستیز نیروهای مسلح اوکراین مدعی شد که نیروهای اوکراینی ۳۵ طیاره از این نوع را سقوط داده اند.
به گفته دفتر لوی درستیز اوکراین، حملات راکتی مناطق خارکیف، خرسون، میکولایف و اودسا را هدف قرار داده و تلفات جانی هم بجا گذاشته است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
رهبر ایران احتمال مذاکره با ایالات متحده در مورد برنامه هستهای کشورش را رد کرد
آیتالله علی خامنهای رهبر ایران احتمال گفتوگو با ایالات متحده در مورد برنامه هستهای کشورش را رد کرد و تأکید نمود که مذاکره مشکلات ایران را حل نخواهد کرد.
خامنهای روز جمعه در سخنرانیای که برای افسران نیروی هوایی ایران گفت: «ما باید این واقعیت را درک کنیم که گفتوگو با امریکا برای حل مشکلات ما مؤثر نیست.»
او افزود که انجام چنین مذاکراتی منطقی و عاقلانه نخواهد بود.
او این اظهارات را پس از آن بیان کرد که در چند ماه اخیر، برخی مقامات ایرانی نشانههایی از آمادگی تهران برای مذاکره با دولت دونالد ترمپ نشان داده بودند.
از سوی دیگر، ترمپ نیز خواستار توافق هستهای جدیدی با ایران شده و گفته است که او نیز میخواهد ایران بهگونهای صلحآمیز پیشرفت کند و به رفاه برسد، اما به شرطی که تسلیحات هستهای نداشته باشد.
نریندرا مودی برای دیدار دونالد ترمپ هفته آینده به واشنگتن میرود
نریندرا مودی صدر اعظم هند قرار است به روزهای ۱۲ و ۱۳ ماه فبروری به واشنگتن سفر کرده و با رئیس جمهور ایالات متحد امریکا دونالد ترمپ ملاقات کند.
وزیر امور خارجه هند، ویکرم میسری، روز جمعه گفت که آقای مودی از تاریخ ۱۰ تا ۱۲ فبرور در فرانسه خواهد بود و از آنجا به امریکا میرود.
این سفر به دعوت رئیس جمهور دونالد ترمپ چند هفته بعد از برگشت وی به قصر سفید صورت می گیرد.
این سفر همچنان در زمانی انجام خواهد شد که حکومت مودی بخاطر اخراج ۱۰۴ هندی از امریکا در نتیجۀ جز برنامه نو رئیس جمهور ترمپ در مورد پناهجویان، تحت تنقید قرار دارد.
صدر اعظم هند قرار است به روزهای ۱۲ و ۱۳ ماه فبروری به واشنگتن سفر کرده و با رئیس جمهور ایالات متحد امریکا دونالد ترمپ ملاقات کند.
وزیر امور خارجه هند، ویکرم میسری، روز جمعه گفت که آقای مودی از تاریخ ۱۰ تا ۱۲ فبرور در فرانسه خواهد بود و از آنجا به امریکا میرود.
این سفر به دعوت رئیس جمهور دونالد ترمپ چند هفته بعد از برگشت وی به قصر سفید صورت می گیرد.
این سفر همچنان در زمانی انجام خواهد شد که حکومت مودی بخاطر اخراج ۱۰۴ هندی از امریکا در نتیجۀ جز برنامه نو رئیس جمهور ترمپ در مورد پناهجویان، تحت تنقید قرار دارد.
حکومت راستگرای سویدن قانون دسترسی به اسلحه را دشوارتر میکند
حکومت راستگرای سویدن روز جمعه گفت که بعد از حملۀ مرگبار بر یک مرکز سالمندان توسط فردی که با سلاحهای شخصی خود افراد را به قتل رساند، می خواهد قانون دسترسی به اسلحه را دشوارتر بسازد.
در حمله روز سه شنبه بر این مرکز در شهر اوریبرو Orebro در ۲۰۰ کیلومتری پایتخت این کشور استاکهولم، ده نفر کشته شدند.
فرد مهاجم که توسط رسانه های سویدن ریکارد اندرسن ۳۵ ساله معرفی شده، بعد از حمله خودکشی کرد.
پولیس نامهای قربانیان این حادثه را نشر نکرده و گفته که امیدوار است تشخیص هویت این افراد تا پایان امروز تکمیل شود.
در میان قربانیان مسیحیانی هم شامل اند که از جنگ سوریه فرار کرده بودند.
حکومت سویدن با حامیان راستگرای افراطی خود در پارلمان موافقت کرده تا مراحل بدست آوردن جواز حمل اسلحه، مخصوصاً اسلحه نیمه اتومات، را دشوارتر بسازند.
اداره ملل متحد در زمینه ایدز: قطع شدن کمکهای خارجی از سوی امریکا «سراسیمگی ایجاد کرده»
اداره ملل متحد برای مبارزه با بیماری HIV/AIDS ، موسوم به UNAIDS، امروز جمعه گفت که قطع شدن کمکهای خارجی از سوی امریکا "سراسیمگی ایجاد کرده" هرچند در آن یک استثنا در مورد برنامه های اچ آی وی ایدز HIV/AIDS دیده میشود.
کریستینا استیگلینگ Christine Stegling معاون اجرائی یو ان ایدز امروز به خبرنگاران در ژنیو گفت "سردرگمی جدی دیده میشود، مخصوصاً در سطح کمک های اجتماعی و تمام خدمات در بخشهای انتقال دوا و خدمات ترانسپورتی کارمندان صحی همه فعلا تحت تاثیر قرار گرفته اند".
رئیس جمهور ترمپ با آغاز کار خود در قصر سفید در ۲۰ ماه جنوری صدها میلیون دالر کمکهای خارجی امریکا را برای ۹۰ روز در حال تعلیق قرار داد.
در روزهای بعد آن وزارت خارجه امریکا بعضی استثنا ها را در بخش عاجل اعلام کرد.
خانم استیگلینگ از این استثی اسقبال کرده ولی گفته است که در این برنامه سردرگمی گسترده به وجود آمده است.
محکمۀ بین المللی جزایی از کشورهای عضو خواستار حمایت در برابر فرمان ترمپ علیه این نهاد شد
محکمه بین المللی جزایی از کشورهای عضو خود تقاضا کرد که در برابر تحریم های اعلام شده علیه این محکمه توسط دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا صدا بلند کنند .
این محکمه اقدام آقای ترمپ را "یک تلاش برای آسیب رساندن به کار بیطرفانه قضائی" خوانده است.
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحدۀ امریکا دیروز فرمان اجرایی را امضا کرد که بر مقامات محکمۀ بینالمللی جزایی به دلیل آغاز تحقیقات علیه امریکا و اسرائیل، تحریم وضع می کند.
در فرمان ترمپ گفته شده که محکمه در هاگ "درگیر اقدامات غیرقانونی و بیاساسی است که امریکا و متحد نزدیک آن اسرائیل را هدف قرار داده.
در این فرمان ترمپ آمده است که محکمه "از قدرت خود سوء استفاده کرده" و این اقدامات مستقیماً کارمندان فعلی و سابق امریکا، از جمله اعضای اردوی این کشور را به خطر میاندازد.
نظر به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس در اعلامیه محکمه بین المللی جنایات آمده که محکمه "در کنار کارمندان خود ایستاده و تعهد می کند که برای ایجاد عدالت و امید به میلیونها قربانی ظلم در جهان به کار خود ادامه دهد".
اوکراین از عملیات شش ماهه کشورش در کورسک، روسیه تجلیل کرد
رئیس جمهور اوکراین از ششمین ماه عملیات کشورش در منطقه کورسک روسیه تجلیل کرد.
ولادمیر زیلینسکی شب گذشته ششم ماه فبروری گفت شش کشورش ماه میشود که جنگ را در داخل خاک روسیه به راه انداخته است و این می تواند یک وسیله خوبی برای اوکرائين در مذاکرات احتمالی صلح با روسیه باشد.
اوکراین در ششم ماه اگست عملیاتی را در منطقه کورسک روسیه آغاز و بخشهای از این منطقه، به شمول شهر سودژه Sudzha، را تصرف کرد.
همزمان، انستتیوت مطالعات جنگ، که مرکز آن در واشنگتن است، امروز جمعه گفت که نیروهای اوکراینی تا به پنج کیلومتر در منطقۀ کورسک پیشروی کرده اند.
ایران اولین کشتی جنگی حمل کننده طیاره های بی پیلوت را به نمایش گذاشت
خبرگزاری های غربی از قول رسانه های ایران در مورد فعال شدن این کشتی جنگی ایران بنام «شهید باقری» روز پنجشنبه خبر داده اند.
این کشتی تحت فرماندهی واحد بحری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران فعالیت خواهد کرد.
نظر به معلومات ارائه شده توسط سپاه پاسداران این کشتی ۱۸۰ متر طول دارد.
تحلیلگران به این باورند که ایران از نمایشهای نظامی استفاده کرده و میخواهد توجه را از مشکلات داخلی به سمت دیگر سوق بدهد و نفوذ منطقوی خودرا تقویه کند.
به نوشته خبرگزاری دی پی ای جرمنی، مثلث مقاومت ایران علیه رقیب سرسخت منطقوی آن اسرائیل، ضععیف شده و در یک سال گذشته بعد ازآغاز جنگ بین اسرائیل و گروه فلسطینی حماس، حزب الله لبنان و حوثی های یمن، ضربات شدید را متحمل شده اند.
گروه فسطینی حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا سازمان تروریستی خوانده میشود و اتحادیۀ اروپا شاخۀ نظامی حزب الله را در فهرست سیاه جا داده است.
مقامات در تایباد ایران ۱۷ واحد مسکونی افغانها را مهرولاک کردند
مقامات شهر تایباد ایران ۱۷ واحد مسکونی را که پناهجویان افغان در آن زنده گی می کردند، مهرولاک کردند. در این مورد مقامات قضائی ایران خبر داده اند. تایباد یکی از شهر های ولایت خراسان رضوی ایران است.
حجت صدیقی سارنوال تایباد دیروز پنجشنبه گفت که این واحدهای مسکونی بعد از تقاضا های مردم به دستور مقامات قضائی در این شهر سرحدی مسدود شدند.
او افزود که اکنون مالکان این واحدها با اقدامات قضائی روبرو میباشند.
صدیقی تاکید کرد که طبق قانون ایران اجاره، فروش و انتقال هرنوع ملکیت غیر منقول به «اتباع غیر قانونی خارجی» خلاف قانون است.
در ایران اصطلاح اتباع خارجی غیر قانونی به پناهجوان، مخصوصاً پناهجویان افغان استفاده میشود .
ایران در دو سال اخیر فشارها را بر پناهجویان افغان افزود و ده ها هزار پناهجوی افغان را اجباری اخراج کرده است.
پناهجویان افغان در ایران از بدرفتاری پولیس و مقامات ایران به تکرار شکایت کرده اند.
وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخواه یک هیئت قبایلی برای حل مشکلات امنیتی به افغانستان میفرستد
وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخواه میگوید که یک جرگه یا هیئت قبائیلی بعد از مشوره با حکومت فدرالی به افغانستان فرستاده خواهد شد تا در مورد مشکل روز افزون امنیتی صحبت کند
علی امین گنداپور دیروز پنجنشنبه اظهار داشت که این ایالت به گفته او از بی ثباتی در افغانستان که ده ها سال جنگ را تجربه کرده شدیداً متاثر شده است.
جیو نیوز پاکستان گزارش داده که گنداپور در زمانی در مورد فرستادن جرگه صلح به افغانستان سخن می گوید که حوادث خشونت بار در خیبرپختونخواه بیشتر شده و پاکستان ادعا میکند که شورشیان از آن سوی مرز در این ناآرامیها دست دارند.
همزمان با این رسانه های پاکستانی از قول منابع این کشور گزار ش داده اند که حکومت خیبرپختونخوا مذاکرات غیر رسمی را با طرف افغانستان در رابطه با جرگه صلح پیشنهادی آغاز کرده است.
اسلام آباد ادعا میکند که تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان پناهگاه دارد و مسوول حملات در پاکستان است.
حکومت طالبان در افغانستان این ادعای پاکستان را رد کرده و می گوید که از خاک افغانستان به هیچ کشوری تهدید ایجاد نمی شود.
این در حالیست که سال گذشته کمیتۀ نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد نیز در گزارشی گفت که تحریک طالبان پاکستان از حمایت گستردۀ حکومت طالبان در افغانستان برخوردار است.
دونالد ترمپ فرمان اعمال تحریمها علیه مقامات محکمه بین المللی جزایی را صادر کرد
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحدۀ امریکا روز پنجشنبه فرمان اجرایی را امضا کرد که بر مقامات محکمۀ بینالمللی جزایی به دلیل آغاز تحقیقات علیه امریکا و اسرائیل، تحریم وضع می کند.
در فرمان ترمپ گفته شده که محکمه در هاگ"درگیر اقدامات غیرقانونی و بیاساسی است که امریکا و متحد نزدیک آن اسرائیل را هدف قرار داده و این اقدامات"سابقه خطرناکی را ایجاد میکند که مستقیماً کارمندان فعلی و سابق امریکا، از جمله اعضای اردوی این کشور را به خطر میاندازد".
این فرمان که پس از دیدار بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل با ترمپ امضا شده، خاطرنشان می سازد که امریکا و اسرائیل اعضای محکمۀ بینالمللی جزایی نیستند.
محکمۀ بینالمللی جزایی در ۲۱ نوامبر سال گذشته، حکم دستگیری بنیامین نتانیاهو و یو آو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل و محمد ضیف قوماندان نظامی حماس را صادر کرد که اسرائیل میگوید، کشته شده است.
حماس از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می شود.
ترمپ در سال۲۰۲۰ میلادی در دوره اول ریاست جمهوری خود نیز تحریم های مالی و ممنوعیت صدور ویزه را بر فاتو بنسودا سارنوال وقت، سایر مقامات ارشد و کارمندان محکمۀ بینالمللی جزایی وضع کرده بود. این اقدام پس از آن صورت گرفت که بنسودا تحقیقات را در مورد اتهامات جنایات جنگی علیه عساکر امریکایی در افغانستان آغاز کرد.