این سفارت روز گذشته با نشراعلامیهای گفته است درنتیجه تلاش و فشارهای حکومت طالبان بر دیپلماتهای این سفارت و حکومت ترکیه، وزارت خارجه کشور میزبان، این تصمیم را گرفته است.
این تصمیم در چارچوب صلاحیتهای کشور میزبان و براساس کنوانسیون ویانا اتخاذ شده است.
در بخشی از این اعلامیه آمده است: «این تصمیم در چارچوب صلاحیتهای کشور میزبان و براساس کنوانسیون ویانا اتخاذ شده است» و سفارت افغانستان به وزارت خارجه ترکیه تسلیم داده شده است.
این سفارت این تصمیم را برای فعال نگهداشتن فعالیت سفارت ترکیه و خدمات قنسولگری مهم دانسته است.
پیش از این، یک منبع آگاه که نخواست نامش در گزارش نشر شود به رادیو آزادی گفت که شش دیپلمات دوره جمهوریت، بهشمول محمد امین رامین سفیر این سفارت، مأموریتشان را پایان دادند و شش دیپلمات به شمول سه دیپلمات که ازسوی طالبان گماشته شدند، دراین سفارت به فعالیتشان ادامه می دهند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در مورد اینکه آیا دیپلمات های دیگر را به جای دیپلماتهای دوران جمهوری مخلوع به این سفارت خواهند فرستاد یا خیر، تا زمان نشر این گزارش به رادیو آزادی پاسخ نداد.
اما ذاکر جلالی رئیس سوم سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان ناوقت پنجشنبه، ۱۸ دلو در صفحه ایکس خود نوشته است که فعالیت سفارت افغانستان و خدمات قنسولی در انقره ادامه خواهد یافت و نمایندگیهای دیپلماتیک آنها در این سفارت کار میکنند.
در این مورد خواستیم نظر محمد امین امیر، سفیر افغانستان در انقره که ماموریتش دیروز پایان یافت را بگیریم، اما او به تماسهای رادیو آزادی پاسخ نداد.
اما پایان مأموریت دیپلماتهای دوره جمهوری مخلوع و واگذاری سفارت به کشور میزبان به چی معناست و چه پیامدی خواهد داشت؟
ترکیه به دنبال تعادل در روابط خود با طالبان است.
هاشم وحدتیار، آگاه روابط بینالملل، در این باره به رادیو آزادی گفت که ترکیه به دنبال تعادل در روابط خود با طالبان است.
"ترکیه میزبان سیاستمدارانی افغان است که مخالف طالباناند. اگر ترکیه تعادل در روابط خود ایجاد نکند و دیپلماتهای طالبان را نپذیرد، به این معناست که ترکیه پشت این سیاستمداران مخالف طالبان است که از این ناحیه احساس خطر میکند. به این دلیل، ترکیه به طالبان میخواهد بگوید که ما دیپلمات های شما را نیز می پذیریم تا در قونسلگری فعالیت کنند."
آقای وحدتیار میافزاید که او باور دارد موضوع به رسمیت شناسی حکومت طالبان، به دلیل رفتارها و قوانین طالبان، در آجندای این کشور ها نیست.
این درحالی است که حکومت طالبان از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، اما دیپلماتهای آنها از سوی برخی از کشورها پذیرفته شدهاند.