لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۴

پایان سفر هیئت سازمان ملل به کابل؛ « وضعیت بشری در افغانستان نگران کننده است»


تصویر آرشیف: افراد طالبان در برابر مردم. یکی از طالبان مسلح تفنگ خود را به سوی یک زن در کابل نشانه رفته است.
تصویر آرشیف: افراد طالبان در برابر مردم. یکی از طالبان مسلح تفنگ خود را به سوی یک زن در کابل نشانه رفته است.

گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد به شمول ریچارد بنیت گزارشگر ویژه این سازمان در امور حقوق بشری افغانستان، در پایان سفر هشت روزه شان به اینکشور، گزارشی را از وضعیت حقوق بشری نشر کرده اند.

آنها گفته اند که وضعیت حقوق بشری در افغانستان خیلی نگران کننده است و در برابر زنان و دختران، تبعیض جنسیتی صورت می گیرد.

در اعلامیۀ دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنیو که به روز جمعه (۵ می) نشر شد، آمده که سفر مقام های سازمان ملل متحد از ۲۷ اپریل تا ۴ ماه می برای بررسی وضعیت بشری افغانستان صورت گرفت.

به گفتۀ کارشناسان سازمان ملل متحد، پس از فروپاشی نظام جمهوری، مقام های طالبان چهارچوب قانونی را از بین برده اند و دستاورد های دو دهه گذشته را که برای تساوی جنسیتی در افغانستان حاصل شده بود، جداً به چالش کشیده اند.

ریچارد بنیت یکی از اعضای هیئت سازمان ملل که به افغانستان سفر کرده بود
ریچارد بنیت یکی از اعضای هیئت سازمان ملل که به افغانستان سفر کرده بود


آنها افزوده اند که طالبان تفسیر ویژه از دین را تحمیل می کنند که ظاهراً برای اکثریت مردم افغانستان پذیرفتنی نیست.

در گزارش کارشناسان سازمان ملل متحد همچنان آمده که با وجود چالش های بزرگ، چندین سازمان به کار برای فراهم کردن نیازمندی های حیاتی بشری ادامه می دهند.

طالبان تفسیر ویژه از دین را تحمیل می کنند که ظاهراً برای اکثریت مردم افغانستان پذیرفتنی نیست.


در ادامه گزارش آمده است که به گفتۀ مقام های طالبان، زنان در بخش های صحت و معارف در افغانستان کار می کنند اما آنها تاکید کرده اند که زنان می توانند بر اساس شریعت و جدا از مردان به کار ادامه دهند.

مقام های طالبان تا اکنون به گزارش تازه کارشناسان سازمان ملل متحد واکنش نشان نداده اند اما در گذشته گفته اند که بحث حقوق زنان مساله داخلی افغانستان است و به استدلال شان، جامعه جهانی نباید در آن مداخله کند.

تعدادی از زنان معترض در کابل
تعدادی از زنان معترض در کابل


در گزارش تازه سازمان ملل متحد آمده که مقام های طالبان باز هم تکرار کرده اند که روی بازگشایی مکتب های دخترانه در افغانستان کار می کنند اما در مورد تاریخ دقیق آن چیزی نگفته اند.

در بیش از ۲۰ ماه گذشته، طالبان به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب را نداده اند. پوهنتون ها هم به روی بانوان در ماه دسمبر سال گذشته بسته شدند. اینسو کار در موسسه های غیر دولتی در پایان سال ۲۰۲۲ به روی زنان بسته شد و سپس در ماه اپریل امسال، طالبان به زنان کارمند در اداره های سازمان ملل متحد دستور دادند که سر کار نروند.

سازمان ملل متحد در گزارش تازه اش از طالبان خواسته تا مکلفیت های افغانستان را در مورد ارزش های جهانی حقوق بشری رعایت کنند زیرا اینکشور به عنوان یکی از اعضا باید به تعهداتش در مورد رعایت حقوق زنان و دختران عمل کند.

XS
SM
MD
LG