لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۲

پارلمان اتحادیهٔ اروپا خواهان رهایی فعالان مدنی از زندان‌های طالبان گردید


بیرق های کشور های عضو اتحادیه اروپا
بیرق های کشور های عضو اتحادیه اروپا

پارلمان اتحادیۀ اروپا از حکومت طالبان خواسته که به شمول مطیع الله ویسا، مسوول نهاد راه قلم٬ تمام کسانی را که به دلیل استفاده از حقوق اساسی‌شان زندانی شده اند، رها کند.

پارلمان اتحادیۀ اروپا با تصویب متن یک اعلامیه با ۵۲۹ رای مثبت از همه کشور های عضو خواسته است که به گونۀ مستقیم و غیرمستقیم بر حکومت طالبان فشارهای دیپلماتیک وارد کنند تا همه کسانی که به گونۀ خودسر بازداشت شدند رها شوند.

اعلامیه همچنان خواهان حمایت از نهاد ها و افغانی های شده است که در زمینۀ آموزش به زنان و دختران فعالیت می کنند.

عطا الله ویسا، برادر مطیع‌الله ویسا فعال بخش آموزش می‌گوید، چشم به راه بود که برادرش در عید رها شود اما به گفتۀ او، این گونه نشد.

وی در یک پیام نوشتاری به رادیو آزادی گفت، در این عید خانواده‌ و دوستان مطیع‌الله ویسا و بیشتر از همه بسیاری از افغانان و فعالان حقوق بشر منتظر بودند که او آزاد شود.

مطیع الله ویسا فعال مدنی که در کابل توسط طالبان بازداشت شده است
مطیع الله ویسا فعال مدنی که در کابل توسط طالبان بازداشت شده است

به گفتۀ او، این انتظار خانواده‌اش به ویژه مادرش را زیاد پریشان کرده است.

پارلمان اتحادیه اروپا: باید از نهاد ها و کسانی که در بخش آموزش دختران فعال هستند حمایت شود

مطیع‌الله ویسا، مسئول نهاد راه قلم و فعال حق آموزش در ۲۸ ماه مارچ سال روان میلادی توسط استخابات طالبان از خانه‌اش بازداشت شد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکوت طالبان بعد از بازداشت وی به رادیو آزادی گفته بود، ویسا به دلیل عملکرد غیرقانونی و ضد نظام بازداشت شده- ادعایی که خانواده‌اش آن را رد می‌کند.

طالبان پس از حاکمیت دوباره در افغانستان مکاتب را به روی دختران دورۀ متوسطه بستند و در ماه دسامبر سال گذشتۀ میلادی آنان را از رفتن به پوهنتون هم منع کردند.

طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان از ماه اگست سال ۲۰۲۱ به این طرف دروازه های مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند و از چندین ماه به این طرف به دختران اجازه نمی دهند به پوهنتون ها بروند
طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان از ماه اگست سال ۲۰۲۱ به این طرف دروازه های مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند و از چندین ماه به این طرف به دختران اجازه نمی دهند به پوهنتون ها بروند

تمنا زریاب پریانی، فعال حقوق زنان و از کسانی که با سه خواهرش ۴۰ روز در زندان طالبان بود، می‌گوید، جامعۀ جهانی باید به طالبان فشار وارد کند تا افراد بازداشت شده را هرچه زودتر آزاد کنند.

"متاسفانه گروه تروریستی طالبان تعداد زیادی از هموطنان ما را هنوز هم در زندان نگهداری کردند و اگر طالب را مخاطب قرار بدهیم و از آنان خواسته‌ای داشته باشیم مه فکر می‌کنم این خودش یک نوع مشروعیت‌دهی به این گروه است که ما هیچ وقت این کار را نکردیم و نمی‌کنیم و هیچ وقت مخاطب خود طالبان را قرار نمی‌دهیم ولی امیدوار هستم به زودترین فرصت بقیه زندانی‌ها آزاد شوند، ولی خانواده‌هایشان باید صحبت کنند و بگویند چرا این‌ها زندانی شدند و طالب در بدل رهایی این‌ها چه می‌خواهد و مهم‌ترین چیزی که مه فکر می‌کنم نقش دارد در این‌جا نهادهای حقوق بشری اند که این‌ها اعتراض‌های داشته باشند و سر طالبان فشار وارد بکنند که دستگیری‌های خودسرانه را خاتمه بدهند و زندانی‌های که در زندان هستند آزاد بسازند".

پیش از این هم جهانیان بارها از طالبان خواستند که بشمول مطیع الله ویسا همه آن فعالانی را از بند رها کنند که به گفتۀ آنان، بدون مرتکب شدن کدام جرمی بازداشت شدند.

افزون بر مطیع الله ویسا، کاظم امینی، مرتضی بهبودی، سبحان الله سبحانی، سید محمد حسینی، رسول پارسی فعالان بخش‌های مختلف نیز اکنون هم در بند طالبان اند.

XS
SM
MD
LG