دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار می دهد که اگر در جریان امسال منابع مالی درخواست شده برای کمکهای بشردوستانه به میلیونها نیازمند در افغانستان به دست نیآید، کشور با چنین قحطی روبرو خواهد شد که در بیش از دو دهه نظیر آن دیده نشده .
اوچا میگوید در حالی که منابع مالی رو به خشکیدن است، خطر زیادی وجود دارد که افغانستان با قحطی مواجه شود که در ۲۵ سال گذشته نظیر آن دیده نشده است.
اوچا، دیروز یکشنبه در توئیتی این هشدار را داد و در وب سایتش در گزارشی در مورد وضعیت کنونی بشری در افغانستان معلومات بیشتر ارایه کرد.
این اداره سازمان ملل متحد در گزارشش گفته که نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی شدید روبرو اند و شش میلیون افغان در آستانه قحطی قرار دارند.
اوچا در ادامه نوشته که اگر کمکهای مالی فوری که آنها درخواست کرده، تأمین نشود، افغانستان با یک بحران بشری عظیم روبرو خواهد شد.
گزارش میافزاید که در حال حاضر تعداد زیادی مردم افغانستان با قحطی رو به رو اند که بلندترین رقم در جهان به حساب می رود.
اوچا همچنین می گوید که سطح سوء تغذیه حادِ متوسط در این کشور به طوری بیسابقه بالا رفته و تخمین میگردد که امسال چهار میلیون کودک، زن باردار و شیرده دچار سوء تغذیه حاد خواهند شد.
همزمان، سازمان جهانی صحت برای افغانستان نیز دیروز در توئیتی گفته که تاثیرات ناامنی جدی غذایی در افغانستان ویرانگر است.
این سازمان در این توییت اعلام کرده که ۲۰ میلیون نفر در این کشور در معرض خطر سوء تغذیه، بیماریهای عفونی و سایر مشکلات صحی قرار دارند.
کارشناسان میگویند که خشکسالی نیز یکی از عوامل مهم قحطی است. عبدالولی مدقق، کارشناس مسائل محیط زیستی میگوید که خشکسالیهای مکرر ناشی از تغییرات اقلیم در افغانستان تأثیر بسیار بدی بر زندگی اقتصادی مردم به ویژه اقتصاد محلی داشته است: "مبارزه با تغییر اقلیم و خشکسالی تلاشهای مستمر ، پایدار و دایمی می خواهد و امیدوارم که این بحث در اولویت کاری نهادهای کمک رسان و ادارات دولتی قرار بگیرد تا ما بتوانیم در برابر این پدیده ناگوار مبارزه درست انجام دهیم."
به گفته اداره هماهنگ کننده امور بشردوستانه ملل متحد "اوچا" در سال ۲۰۲۳ میلادی کمک ۴.۶ میلیارد دالر برای تطبیق طرح ارسال کمکهای بشردوستانه به افغانستان تقاضا کرده است، اما تنها تا پایان سه ماه اول سال جاری میلادی فقط دو نیم صد میلیون دالر جمع آوری شده است.
اوچا گفت که این پنج و نیم درصد کل مقدار درخواست شده را تشکیل میدهد.
به گفته اوچا، کمبود منابع مالی بسیاری از سازمانهای امدادرسان را مجبور کرده که در این وضعیت دشوار کمکهای نجات بخش به میلیونها افغان را کاهش دهند.
برنامه جهانی غذا اخیراً اعلام کرده که به دلیل کمبود بودجه نتوانست کمکهای لازم را به چهار میلیون افغان در ماه مارچ برساند.
این برنامه هشدار داده که در صورت عدم بدست آوردن منابع مالی در این ماه، ۹ میلیون نفر از کمکهای مواد غذایی محروم خواهند شد.