لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۶

دیجیتال ژورنال: دختران در افغانستان به خاطر مسدود ماندن مکاتب مایوس هستند


تصویر آرشیف: یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان
تصویر آرشیف: یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان

یک تعداد از رسانه های خبری و نشریه ها در شماره های اخیر خود به آغاز سال تعلیمی در افغانستان توجه کرده اند که بازهم دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکاتب محروم اند.

نشریه دیجیتال ژورنال

  • نشریه دیجیتال ژورنال به دو مشکل در روز اول سال و آغاز سال تعلیمی اشاره می کند. اول اینکه در گذشته نوروز همیشه تعطیل بود و مکاتب روز دوم حمل آغاز میشدند و دوم اینکه وزارت معارف به موقع در مورد باز شدن مکاتب در اول حمل معلومات نداد و از این رو با وصفی که این روز دیگر تعطیل رسمی نبود و دروازه مکاتب باز شد ، اما درس در مکتب ها نبود.

نشریه از یک گزارش خبرگزاری فرانس پرس اقتباس کرده که خبرنگاران آن در روز اول حمل به مکاتب رفته اند و در مراسم آغاز سال تعلیمی که در لیسه امانی برگزار شده بود هم سهم داشتند. آنها می گویند که تعداد انگشت شماری از شاگردان به مکاتب رفته بودند . دختران بالاتر از صنف ششم بسیار نامید بودند که باز هم طالبان آنها را از درس محروم میسازند.

به نوشته نشریه دروازه های مکاتب و تعلیمات متوسط وعالی بروی صدها هزار دختر افغان بسته شده . یک دختر ۱۵ ساله بنام صدف حیدری به خبرگزاری گفته که طالبان همه چیز را از آنها گرفتند. حیدری که باشنده کابل است و باید صف ۱۱ را امسال آغاز میکرد می گوید که بسیار غمکین و افسرده است .

نشریه بریتش میدیکال ژورنال

  • نشریه بریتش میدیکال ژورنال صحبتی دارد تحت عنوان منع رفتن دختران به مکاتب و پوهنتون ها تمام امید آنها به آینده را با خاک یکسان نمود.

به نوشته نشریه حالا که زنان امید خود به آینده را از دست میدهند تمام جنبه های حیاتی در افغانستان به مسیر نا معلوم در حرکت است. زنان که از کار و تعلیم محروم شده اند ، به نوشته نشریه به عصری بر میگردند که آنها صرف در دو محل جای خودرا داشتند به اصطلاح پشتو ( کور یا گور) یعنی خانه یا قبر .

به نوشته نشریه اگر زنان در خانه بمانند احتمال خشونت های خانواده گی زیاد میشود و در گور تعداد آنها خواهد افزود زیرا زنان از شیوع امراض گوناگون فوت خواهند کرد و داکتری زنی وجود نخواهد داشت که آنها را معالجه کند.

به نوشته نشریه یک برسه متخصصین صحت گفته اند که از زمان به قدرت رسیدن طالبان تعداد مرگ و میر مادران و اطفال در وقت ولات در افغانستان بیشتر شده است.

علاوه بر آن به نوشته نشریه با محروم کردن زنان از کار در سازمان های غیر دولتی آنها منابع امرار حیات را از دست میدهند . قبل از سال ۲۰۲۱ موسسات غیر دولتی یک برسه بخش خدمات صحی را مهیا می کردند.

به نوشته نشریه بریتش میدیکل ژورنال منع زنان و دختران از تعلیم و کار فاجعه دیگریست که بعد از ۴ دهه جنگ دامنگیر اینکشور میشود . به نوشته نشریه بحران بشری توسعه پیدا خواهد کرد و امید هر یک زن افغان اکنون از بین رفته و پامال شده است.

XS
SM
MD
LG