از میان اجساد به دست آمده از کشتی غرق شده به تاریخ ۲۶ فبروی در سواحل شهر کروتونهٔ ایتالیا ۹۱ تن آن افغان بوده است.
سفارت افغانستان در روم ایتالیا پس از دو هفته روز چهارشنبه با نشر اعلامیهای گفت، از کشتیکه به تاریخ ۲۶ فبروری در سواحل شهر کروتونهٔ ایتالیا غرق شده بود جسد ۹۱ افغان پیدا شده که جسد ۴۸ تن تثبیت هویت و از این میان اسناد فوتی ۴۶ تنشان صادر شدهاست.
جسد ۴۸ تن تثبیت هویت و از این میان اسناد فوتی ۴۶ تنشان صادر شدهاست.سفارت افغانستان در ایتالیا
اما سفارت افغانستان در ایتالیا، در اعلامیهاش این را مشخص نکرده که از میان ۹۱ تن چه تعداد شان زنان، مردان و کودکان بودهاند.
با این حال، نزدیکان قربانیان این رویداد میگویند، هنوز هم برخی از اعضای خانوادههای شان ناپدید هستند.
گل آقا جمشیدی یکی از افغانهای پناهنده در شهر کروتونهٔ کشور ایتالیا است.
گل آقا میگوید که پسر کاکایش وزیر احمد مدیر شهری امنیت ملی جمهوری پیشین ولایت هرات بود که پس از حاکمیت طالبان بنابر تهدیدات امنیتی مجبور شد افغانستان را ترک و راه مهاجرت غیر قانونی را انتخاب کند.
وزیر احمد راهی را که برای نجات همسر و دو کودکاش در پیش گرفته بود، به انجام نرسید و هر چهار تنشان قربانی آبهای ایتالیا شدند.
آقای جمشیدی به رادیو آزادی گفت، تا اکنون تنها جسد خانم وزیر احمد پیدا شده، اما وزیر احمد و دو فرزندش هنوز ناپدید اند.
گل آقای جمشیدی میافزاید: "وزیر احمد برای نجات جان خود، همسر و فرزندان خود افغانستان را ترک کرد و مهاجرت غیر قانونی به ترکیه و اروپا داشته اند که متاسفانه هر چهار شان جان شیرین خود را از دست دادند، تا همین لحظه که با شما صحبت دارم جسد وزیر احمد جان و دو کودکاش پیدا نشده، اما تنها جسد خانماش پیدا شده است."
کشتی حامل مهاجرین به شمول افغانان که از شهر ازمیر ترکیه به گونه غیر قانونی قصد رساندن آنان به کشور ایتالیا را داشت به تاریخ ۸ ماه حوت که برابر میشود با ۲۶ فبروری در آبهای کشور ایتالیا غرق شد.
گفته میشود در این کشتی که گنجایش ۱۰۰ تن را داشته ۱۸۰ تن سوار بودند.
گفته میشود در این کشتی که گنجایش ۱۰۰ تن را داشته ۱۸۰ تن سوار بودند.
با این حال، پیش از این نیز دهها تن از مهاجران افغان در منطقهٔ از ایران که هممرز با ترکیه است به علت سرمای شدید جانشان را از دست دادهاند.
همزمان با این به تاریخ ۲۷ فبروری اجساد ۱۸ افغان در داخل یک لاری در بلغاریا پیدا شد که هنوز اجساد آنها به افغانستان منتقل نشده است.
خواستیم در مورد جلوگیری از مهاجرت غیر قانونی و تهدیدهای امنیتی در برابر نظامیان پیشین دیدگاه حکومت طالبان را داشته باشیم، اما سخنگوی حکومتشان و وزارت خارجهٔ طالبان به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ ندادند.
پس از حاکمیت طالبان، اکثریت افغانها به ویژه نظامیان، خبرنگاران و فعالان در بخشهای سیاسی و اجتماعی مجبور به مهاجرتهای قانونی و غیر قانونی شدهاند که مهاجرتهای غیر قانونی سبب شده تا صدها افغان جانهای شان را در این راه از دست بدهند.