ماجرای سرنوشت دو افغان که به قصد رفتن به اروپا در منطقهای از ایران هم مرز با ترکیه جان باختهاند.
مطیعالله شهاب، فردی است که به درخواست خانوادههای این دو افغان به چالدران ایران، منطقه هممرز با ترکیه رفته است.
او میگوید که یکی از جان باختهگان افغان باشندهٔ کنر و دیگری باشندهٔ لوگر است که در ۹ام فبروری جان باختند، اما هنوز اجساد آنها به افغانستان منتقل نشده است.
با این دو افغان دو نفر دیگر نیز همراه بودند که نجات یافتهاند.
مطیعالله شهاب به نقل از دو نجات یافته در بارۀ چگونگی وقوع رویداد به رادیو آزادی گفت:
"زمانی که از کوه پایین میشدند، پای عبدالخالق به شدت زخمی شده بوده و نمیتوانسته راه برود، آنان نگران او بودند که در آن زمان دوست دیگر آنها که اهل لوگر بود از صخره پایین افتاد، اما تا زمانی که آنان پائین شدند، جان باخته بود، وقتی پائین شدند، این پسر ۱۲ ساله که با آنها همسفر بود گفته که عبدالخالق اصرار داشت که تو برو من دیگر رفته نمیتوانم، و وقتی که او حرکت کرده، چند آه کشیده و جان باخته."
از میان این دو تن که در مرز ایران و ترکیه جان باخته اند، شمارهٔ خانواده عبدالخالق را پیدا کردیم و پس از برقرار شدن تماس، برادر او به رادیو آزادی گفت، هنوز هم جسد عبدالخالق به افغانستان منتقل نشده است.
اخیراً گزارشها از مرگ پناهجویان افغان در راه سفر به اروپا و سایر کشورها افزایش یافته است.
تازهترین خبر مربوط به کشتی غرق شده در سواحل ایتالیا است که تاکنون جسد ۶۲ قربانی آن یافت شده است.
تلویزیون RAI ایتالیا صبح امروز دوشنبه گزارش داده که ۱۴ کودک و ۳۳ زن به شمول افغانان شامل جان باختهگان این رویداد هستند.
تا اکنون ۱۸ تن نجات یافته اند، اما این رسانه به نقل از مقامهای ایتالیایی گزارش داده که ممکن است تعداد جان باختهگان به ۱۰۰ نفر برسد.
با سفیر افغانستان در ایتالیا در مورد شمار دقیق افغانهای جان باخته در این رویداد تماس گرفتیم، اما پاسخی دریافت نکردیم.
پیش از این به تاریخ ۲۷ فبروری جسد ۱۸ افغان در داخل یک لاری در بلغاریا پیدا شد که هنوز اجساد آنها به افغانستان منتقل نشده است.
از سخنگوی حکومت طالبان در مورد جلوگیری از افزایش مهاجرت غیرقانونی افغانها و انتقال اجساد جان باختهگان به افغانستان پرسیدیم.
ذبیح الله مجاهد به رادیو آزادی گفت که تلاش میکنند همه اجساد به افغانستان انتقال داده شوند.
او افزود که افغانها باید از تردد در مسیرهای غیرقانونی خودداری کنند:
"این روندی است که پیش از این نیز وجود داشت و هنوز متوقف نشده است، ما بارها به افغانها گفتهایم که باید تلاش کنیم تا در کشور خود زندگی کنیم، زمینه را فراهم کنیم و اقتصاد کشور خود را بهبود ببخشیم، تا مجبور نشویم به کشور دیگری برویم."
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان، بیکاری، تهدیدات امنیتی و ممنوعیت تحصیل دختران سبب شده که شمار زیادی از افغانها به گونهٔ غیرقانونی به اروپا و دیگر کشورها مهاجرت کنند که چنین حوادث دلخراشی از آن گزارش شده است.