لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۴

تبصره دو روزنامه جهان در مورد موضوعات افغانستان


آرشیف
آرشیف

یو اس ای تودی

روزنامۀ آمریکایی یو اس ای تودی در شمارۀ اخیرش، مطلبی را در بارۀ تلاش‌ها برای آموزش دخترانی که در افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان از مکتب محروم شده اند نشر کرده است.

در مطلب به یک دورۀ آموزشی آنلاین اشاره شده و آمده است که گروهی از زنان و دختران افغان از طریق اینترنت به یک کورس در ایالت نیوجرسی وصل شده و انگلیسی می آموزند.

روزنامه نوشته که این زنان و دختران افغان کمره های موبایل شان را خاموش نگهمیدارند و با پوشاندن صورت خود در کورس اشتراک می‌کنند.

این زنان و دختران ۱۱ تا ۳۰ ساله هستند که برخی از آنها از افغانستان و شماری دیگر از بنگلادش، ایران و بعضی کشورهای دیگر که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان به آنجا آواره شده اند، این کورس را فرا می‌گیرند.

سیت هولم استاد پوهنتون پرینستون در نیوجرسی به این گروهی از زنان و دختران تدریس می‌کند.

در مطلب آمده که صنف های آنلاین یگانه راه برای آموزش دختران افغانِ محروم از مکتب است.

بیش از ۵۰۰ روز است که مکتب های متوسطه و لیسۀ دخترانه را طالبان در افغانستان بسته کرده اند.

طالبان حدود دو ماه پیش پوهنتون‌ها را نیز به روی دختران در افغانستان مسدود کردند.

این اقدامات طالبان واکنش‌ها و انتقاد های گسترده را در داخل و خارج این کشور به دنبال داشته است.

اندیا تودی

روزنامۀ اندیا تودی در شمارۀ اخیرش در مطلبی به اظهارات یک مقام پیشین پاکستانی اشاره کرده.

در مطلب آمده که شیرین مزاری سیاستمدار و متحد نزدیک عمران خان صدراعظم پیشین پاکستان ادعا کرده که جنرال قمر جاوید باجوه، لوی درستیز پیشین اردوی پاکستان می‌خواست که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، خانواده های اعضای تحریک طالبان پاکستانی دوباره در پاکستان اسکان داده شوند.

بانو مزاری که در حکومت عمران خان وزیر حقوق بشر بود در این باره در برنامۀ خبری روزنامۀ دان پاکستان که شام روز شنبه نشر شد صحبت کرده است.

وی گفته که باجوه این را بیان کرده بود که شهروندان پاکستان در تحریک طالبان پاکستانی موجود اند که می‌خواهند به این کشور بازگردند و در صورت پذیرفتن قانون اساسی پاکستان و گذاشتن اسلحۀ شان به زمین در زمینۀ اسکان مجدد آنها اقدام و گفتگوها برگزار شود.

این اظهارات در حالی است که طالبان پاکستانی به دنبال شکستن آتش‌بس چند ماهه با حکومت پاکستان در اواخر سال ۲۰۲۲، مسئولیت چندین حمله در آن کشور به شمول حملۀ روز جمعه به یک ادارۀ پولیس در شهر کراچی را پذیرفته و از حملات بیشتر هشدار داده.

در حملۀ کراچی هفت تن به شمول مهاجمان کشته شدند.

روزنامۀ اندیا تودی می‌نویسد که طالبان پاکستانی در امتداد مرز بین افغانستان و پاکستان فعالیت دارند.

طالبان افغان قبلاً بین طالبان پاکستانی و حکومت این کشور میانجیگری کرده بودند.

XS
SM
MD
LG