لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۶

سازمان ملل متحد وضعیت کودکان را در افغانستان نا هنجار توصیف کرده است


یک مادر فقیر با دو طفل اش در کابل
یک مادر فقیر با دو طفل اش در کابل

سازمان ملل متحد می‌گوید، افغانستان یکی از چهار کشوری است که میلیون‌ها کودک در آن از اثر زمستان شدید آسیب دیده و در معرض خطر شدید هیپوترمی و عفونت تنفسی قرار گرفته اند.

رحیم با همسر و کودک یک ساله‌اش در تهکوی یک خانه در کابل زندگی‌ می‌‌‌‌کند.

رحیم می‌گوید، فقر و بیکاری توان خرید مواد سوخت را به او نمی‌دهد و سردی خانه سبب شده تا کودک‌اش بیمار شود.

او در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"خانه بسیار سرد است و طفلم هم مریض است، درگیران هم چیزی نداریم، حتی خودم با کراچی برآمدیم، اما کار و بار هم نیست."

اطفال در ولایت هلمند
اطفال در ولایت هلمند

این در حالی‌ست که سازمان ملل متحد می‌گوید که برعلاوهٔ اوکراین، پاکستان و سوریه٬ افغانستان چهارمین کشوری است که میلیون‌ها کودک در آن از اثر زمستان شدید آسیب دیده و با خطر شدید بیماری‌های هیپوترمی و عفونت تنفسی روبه‌رو اند.

ملل متحد گزارشی از صندوق وجهی حمایت از کودکان این سازمان (یونیسف) را نشر کرده که در آن آمده است، دهه‌ها درگیری همراه با وخامت اوضاع اقتصادی، خشکسالی، کمبود مواد غذایی و سیلاب‌های پی‌هم میلیون‌ها خانواده را در افغانستان در برابر هوای سرد زمستان آسیب‌پذیر کرده‌است.

در جریان یک ماه گذشته سردی هوا در برخی از مناطق افغانستان جان دهها کودک را گرفته است

بر اساس گزارش یونیسف، دمای هوا که در بسیاری از مناطق افغانستان الی منفی ۲۰ درجه کاهش یافته، جان‌ ده‌ها کودک را گرفته و هزاران مواشی را تلف کرده‌است.

به‌گفتهٔ این سازمان، سردی زمستان سبب شده که بیماری‌‌ها گسترش یابد، زیرا خانواده‌ها برای گرم کردن خانه‌ها و گرم نگهداشتن کودکان‌شان تلاش‌ می‌کنند.

در گزارش گفته شده، کودکانی‌که در مناطق مرتفع زندگی می‌کنند بسیار آسیب‌‌پذیر هستند و نیاز به کمک فوری دارند.
در این گزارش با اشاره به ممنوعیت زنان از کار در ادارات غیر دولتی گفته شده که هرچند این ممنوعیت شامل سازمان ملل متحد نمی‌شود، اما عدم کار زنان سبب کاهش دست‌رسی به خدمات حیاتی شده‌است.

یکی از زنان شاغل در یکی از اداره‌های غیر دولتی که نمی‌خواهد به علت حساسیت موضوع نام‌اش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی می‌گوید، با از دست دادن کارش نگران است که چگونه مصارف خانواده‌اش را که او یگانه نان‌آور آن بود، برآورده کند.

او می‌افزاید: "دچار مشکلات شدید اقتصادی هستیم، توانایی تأمین نیاز‌های خانواده را در این هوای سرد و تأمین هزینه و خوارک،‌ پوشاک و دیگر مصارف خانواده و برادر‌هایم را ندارم که این خیلی برایم نگران کننده است، مثل من صدها زن دیگر با این مشکلات مواجه هستند، به ویژه زنانی که در اینجو‌های بین‌المللی کار می‌کردند."

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی می‌گوید، آن‌ها با برخی از سازمان‌های بین‌المللی در تماس هستند تا در جاهای که نیاز است زنان را اجازه بدهند دوباره به کار شان برگردند.

آقای مجاهد می‌افزاید:

"امارت اسلامی افغانستان با تمام مؤسسات بین‌المللی در تماس است، نیازمندی‌ها و ضرروت‌های را که از طریق وزارت اقتصاد شریک کنند، رسیدگی صورت خواهد گرفت، جاهای که نیاز و ضرروت است زنان دوباره استخدام شود، اسثتثناآت را داریم و رسیدگی صورت خواهد گرفت، اما جای که نیاز نیست معذرت ما را بپذیرند، زیرا نظام مکلف است تا قوانین و اصول شرعی را مراعات کنند."

در همین حال، برخی از زنان که اجازهٔ کار در ادارات غیر دولتی را یافته‌ اند در صحبت با رادیو آزادی گفتند که با محدودیت‌های شدید به کارهای شان برگشته اند.

صندوق وجهی حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در ماه قوس سال جاری گفته بود که نزدیک به ۸۷۵ هزار کودک در افغانستان با سوء تغذیهٔ حاد روبه‌رو اند.

پیش از این نیز موسسۀ حمایت از کودکان (سیف د چلدرین) گفته بود که حدود ۱۰ میلیون کودک در افغانستان به دلیل نرسیدن غذای کافی به آن‌ها، در وضعیت بد زندگی می‌کنند.

این اداره همچنان گفته بود که ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک روزانه گرسنه می‌مانند و آن‌ها نیاز فوری به مواد غذایی دارند.

XS
SM
MD
LG