لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۶

کرن دیکر: تصمیم 'مردان در کندهار' تمام جامعه افغانستان را از غذا و آینده محروم می‌کند


کرن دیکر شارژدافیر امریکا برای افغانستان
کرن دیکر شارژدافیر امریکا برای افغانستان

کرن دیکر شارژدافیر امریکا برای افغانستان با اشاره به محدودیت‌های اخیر وزارت خارجه آمریکا در صدور ویزا برای برخی از رهبران طالبان گفت که طالبان برای بهبود سکتور بانکی کاری انجام نمی‌دهند، اما برای منع دختران از آموزش و منع زنان از کار در مؤسسات بین‌المللی و نهادهای غیر دولتی هر کاری انجام می‌دهند.

خانم دیکر امروز یکشنبه ( ۱۶ دلو) در توییتر خود نوشته است: "منع زنان و دختران از آموزش و کار از سوی مردان در کندهار تمام جامعه افغانستان را از غذا و آینده محروم می‌کند".

خانم دیکر پیش از این نیز چنین اظهاراتی داشته است. هرچند به گونه مشخص از کسی نام نگرفته، اما ملا هبت‌الله رهبر طالبان که بیشتر فرمان‌ها از آدرس وی اعلام می‌شود، در کندهار حضور دارد.

او همچنان نوشته که "ما جز پاسخ‌گویی راه دیگری نداریم".

وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه هفته پیش در واکنش به محدودیت‌های وضع شده بر زنان از سوی طالبان، بر صدور ویزا به طالبان محدودیت اعلام کرد.

در اعلامیه این وزارت در این باره آمده، این محدودیت‌ها شامل برخی اعضای فعلی و پیشین طالبان، اعضای گروه‌های امنیتی غیر دولتی و افراد دیگری می‌شود که گمان می‌رود مسئول محدودیت‌های اعمال شده بر زنان و دختران در افغانستان استند و یا هم در این تصمیم‌گیری‌ها دخیل اند.

رادیو آزادی تلاش کرد تا در باره اظهارات اخیر خانم دیکر واکنش سخنگویان طالبان را داشته باشد اما آنها به تماس‌ها و پیام‌ها پاسخ ندادند.

در همین حال توماس وست نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا برای افغانستان می‌گوید که با رهبران سازمان‌های پناهندگان و صحی سازمان ملل متحد در ژنو دیدار کرده و به گفته او این سازمان‌ها و دیگر نهادهای کمک‌رسان به عملیات نجات جان افغانان مشغول استند و از پناهندگان و قربانیان بحران‌ها حمایت می‌کنند.

آقای وست در صفحه توییتر خود نوشته که با دیگر شرکای خود در ژنو در مورد ممنوعیت‌های اخیر طالبان و سیاست‌هایی که ارسال کمک به میلیون‌ها افغان را تهدید می‌کند، گفتگو کرده است.

توماس ویست نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا برای افغانستان
توماس ویست نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا برای افغانستان

آقای وست افزود که با گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان در تماس است. توماس وست گفته "از این که وضعیت حقوق بشری دختران و زنان در افغانستان رو به وخامت است ما باید از کار، دسترسی و گزارش‌دهی او حمایت کنیم."

وی پیش از این با بسیاری از افغان‌ها و مقامات در پاکستان و آلمان در مورد مسائل کار و تحصیل زنان و دختران در افغانستان گفتگو کرده بود.

سفر توماس وست به پاکستان، آلمان و سوئیس از ۲۹ جنوری آغاز و در چهارم فبروری به پایان رسید.

طالبان از آغاز حاکمیت دوباره خود در افغانستان، محدودیت‌های زیادی بر دختران و زنان افغان وضع کرده‌اند.

آنان مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها را به روی دختران بسته اند، زنان را از کار در اداره‌های دولتی و بیشتر مؤسسات غیردولتی منع کرده و زنان را از رفتن به حمام‌های عمومی، پارک‌های تفریحی و سفر بدون محرم نیز منع کرده اند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG