لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۲۳

رئیس انستیتوت تحقیقاتی صلح اوسلو: محبوبه سراج برای حقوق زنان افغانستان کوشیده است


مجبوبه سراج
مجبوبه سراج

انستیتوت تحقیقاتی صلح اوسلو نام های محبوبه سراج فعال حقوق زن از افغانستان و نرگس محمدی فعال حقوق بشر از ایران را در صدر فهرست نامزدان جایزه صلح نوبل امسال معرفی کرده است.

افغانستان تنها کشوری در جهان است که زنان و دختران از حق کار، آموزش و تحصیل محروم اند. روی این دلیل مبارزه برای حقوق زنان در چنین کشورهایی، مهم تلقی می شود.

هنریک اوردال، رئیس انستیتوت تحقیقاتی صلح اوسلو هم به این موضوع اشاره کرده است.

او گفته که دولت های استبدادی در افغانستان و ایران در یک سال گذشته حقوق زنان را زیر پا گذاشته، در افغانستان دختران از تحصیل در پوهنتونها منع شده و در ایران معترضان برای برابری جنسیتی به مجازات اعدام محکوم، شده اند.

محبوبه سراج در باره نامزدی اش برای دریافت جایزه صلح نوبل به رادیو آزادی گفت، موضوع حقوق زنان در هر دو کشور توجه جهانیان را به خود جلب کرده است.

محبوبه سراج: اگر این جایزه را دریافت کنم٬ افتخار بزرگ برای من و افغانستان است

«این موضوع برای من بسیار مهم است، اگر خدا بخواهد که این نامزدی به حقیقت بپیوندد و هر دوی ما صاحب جایزه شویم ، این برای من و افغانستان افتخار بزرگی است، به خاطر اینکه این نتیجه تمام قربانی ها و زحمات زنان افغانستان است، از دختر های که به سرک های افغانستان برآمدند و از آنانی که صدای خود را کشیدند، از کسانی که زندگی شان را از دست دادند ، از کسانی که زندانی شدن و زجر دیدند ، از همه آنهاست. »

با وجود مشکلات فراوان که در برابر زنان در افغانستان وجود دارد٬ بانو سراج در کابل است و برای حقوق زنان کار می کند
با وجود مشکلات فراوان که در برابر زنان در افغانستان وجود دارد٬ بانو سراج در کابل است و برای حقوق زنان کار می کند

هنریک اوردال، رئیس انستیتوت تحقیقاتی صلح اوسلو گفت که نام خانم سراج را به دلیل حمایت او از حقوق زنان و دختران در افغانستان از جمله کار،آموزش و تحصیل آنها، در صدر فهرست قرار داده و همچنان خانم سراج برای حق مشارکت زنان در سیاست افغانستان سخت کوشیده است.

محبوبه سراج ۷۴ ساله در سال ۲۰۰۳ پس از یک مدت طولانی که از افغانستان به دور بود٬ به کشور خود بازگشت و هنوز در کابل زندگی می کند.

نهاد تحقیقات صلح اوسلو در وب سایت خود در مورد محبوبه سراج مطالبی را از مبارزه او با فساد و حمایت از قربانیان خشونت خانگی و همچنان تلاش هایش به هدف سلامتی و آموزش کودکان منتشر کرده است.

خانم سراج همچنین یک سازمان غیرانتفاعی زنان افغان و یک نهاد تحقیقاتی صلح و همبستگی را برای مشارکت زنان در جرگه صلح ساخت.

XS
SM
MD
LG