امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد که چندی پیش به کابل سفر کرده، امیدواری نشان داده که محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران افغان برداشته خواهد شد.
امینه محمد در صحبت با تلویزیون سیانان که سیما باهوس رئیس بخش زنان سازمان ملل متحد نیز با او حضور داشت گفته است، اختلاف میان طالبان و با در نظرداشت برخی از فشارها آنها احساس میکنند که برداشتن شماری از محدودیتها ممکن است.
امینه محمد محدودیتهای وضع شده بر زنان از سوی طالبان را در مخالفت با اسلام دانسته و خواستار اقداماتی است که مشکلات را حل کند.
او میگوید: "ما باید آغاز کنیم، فشار وارد کنیم و اقداماتی را انجام بدهیم که نیاز است، آنها به مشروعیت و کمکهای بشری نیاز دارند، ما باید برای پایان دادن به مشکلات به تلاشها ادامه دهیم."
طالبان در پیوند به انتقادهای معاون سرمنشی سازمان ملل متحد پاسخ ندادند، اما پیش از این، این موارد را مسایل داخلی افغانستان خوانده اند.
گذشته از محدودیتهای طالبان بر زنان افغان، امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد فقر و سرما را دو عاملی میداند که افسردگی شدید در میان زنان و دختران افغان را افزایش دادهاست.
سیما باهوس، رئیس بخش زنان سازمان ملل متحد نیز با اشاره به این موضوع در صحبت با تلویزیون سیانان گفت، گراف خودکشیها در افغانستان بلند میرود و این رویدادها در حال افزایش است.
بانو باهوس وضعیت کنونی دختران و زنان افغان را دردناک میداند: "در آغاز نشست آنها بسیار قوی بودند، ما از آنها تقدیر میکنیم، اما در میانهٔ نشست اوضاع به گونهٔ دیگر بود، آنها گریه کردند و گفتند که دو سه روز میشود غذا برای کودکانشان ندارند، ما دیدیم که آنجا احتمال افزایش رویدادهای خودکشی وجود دارد، یک خانم گفت، با یک افسردگی شدید روبهرو است، زیرا چند روز میشود که توان فروش هیچ چیزی را ندارد، آنها بسیار قوی هستند، اما این بسیار دردناک است."
رئیس بخش زنان سازمان ملل متحد میگوید، دختران و زنان افغان در دیدار با او گفتند که میخواهند به مکتب بروند، کار کنند و نمیخواهند که از فعالیتهای اجتماعی برای همیشه حذف شوند.
هیئت سازمان ملل متحد به رهبری امینه محمد، چهار روز در کندهار و کابل بودند و با مقامهای طالبان در مورد محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران افغان گفتوگو کردهاند.
هرچند امینه محمد ابراز امیدواری میکند که برخی از محدودیتها برداشته شود، اما طالبان در این بخش کدام گام عملی را برنداشته اند.
از همین رو معاون سرمنشی سازمان ملل متحد از جامعهٔ جهانی میخواهد که برای حقوق زنان و دختران در افغانستان متحد شوند تا راه حلی برای نابرابریهایی که زنان و مردان افغان را تحت تأثیر قرار میدهد، بیابند.