لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۰ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۱۹

افغانستان

مقامات طالبان در مورد امنیت پروژه تاپی و اجرایی شدن آن با ترکمنستان گفتگو کردند

قرار است پروژه تاپی گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند منتقل کند.
قرار است پروژه تاپی گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند منتقل کند.

مقامات طالبان می گویند که در مورد امنیت پروژه تاپی با رئیس اجرایی این پروژه و سفیر ترکمنستان گفتگو کرده اند.

رادیو تلویزیون ملی تحت کنترول طالبان گفته که مقامات وزارت های داخله، دفاع و استخبارات طالبان این گفتگو ها را انجام داده اند.

بر اساس گزارش ها، خواجه اویزوف(Hoja Ovezov) سفیر ترکمنستان در کابل نیز در این ملاقات ها شرکت داشته است.

تاپی پروژه پایپلاین گاز است که بیش از۱۸۰۰ کیلومتر طول دارد و دوران حکومت سابق افغانستان طراحی شده، بر اساس آن گاز طبیعی ترکمنستان از طریق افغانستان و پاکستان به هند منتقل می شود.

موافقت نامه شروع کار این پروژه در سال ۲۰۱۶ بین کشورهای ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند در شهر عشق آباد در ترکمنستان امضا شد، اما به دلایل امنیتی کارهای آن پیش نرفت.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

قصر سفید: کمک‌های بشری امریکا در افغانستان به مردم می‌رسد

قصرسفید، آرشیف
قصرسفید، آرشیف

قصر سفید می‌گوید که از کمک‌های بشری که پس از به قدرت رسیدن طالبان به افغانستان فرستاده می‌شود، طالبان نه بلکه، مردم افغانستان سود می‌برند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید، این موضوع را ناوقت روز چهارشنبه ۱۹ جدی در پیامی به صدای امریکا در واکنش به اظهارات دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب کشورش، گفت.

ترمپ روز سه‌شنبه در یک نشست خبری در فلوریدا ادعا کرد که اداره جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی امریکا، میلیاردها دالر کمک مالی را به طالبان فراهم کرده است.

اما کربی به صدای امریکا گفت که "کمک‌های بشری که به افغانستان فرستاده شده، به مردم افغانستان می‌رسد نه به طالبان. این به همین گونه به‌صورت میخانیکی تنظیم شده است."

حکومت طالبان هم اظهارات ترمپ در این مورد را رد کرد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، روز گذشته در ایکس (توییتر سابق) ادعا کرد که امریکا همه پول‌های فرستاده‌شده خود به افغانستان را دوباره بالای هدفش به مصرف رسانیده و به حکومت طالبان هیچ پول نداده است.

پیش از این، دفتر سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) گفته بود که امریکا در سه سال گذشته پس از برگشت طالبان به قدرت، بیش از سه میلیارد دالر را برای حمایت از افغان‌ها به افغانستان فرستاده است.

سازمان عفو بین الملل بازداشت پناهجویان افغان درپاکستان را یک عمل تبعیض آمیز می خواند

مهاجران افغان دربازداشت پولیس پاکستان ، آرشیف
مهاجران افغان دربازداشت پولیس پاکستان ، آرشیف

سازمان عفو بین الملل بر بازداشت و اذیت پناهجویان افغان در پاکستان اعتراض کرده و این عملِ اسلام آباد را تبعیض آمیز خوانده است.

این سازمان در یک اعلامیه که دیروز چهارشنبه در صفحه انترنت خود نشر کرده، گفته است که پولیس اسلام آباد در جریان شب خانه ها را تلاشی کرده و صدها افغان را باز داشت کرده که شامل زنان و اطفال هم میباشند.

در هفته جاری رادیو آزادی گزارشهای را بدست آورد که پولیس حدود ۸۰۰ افغان را در اسلام آباد دستگیر کرده .

مسئولین بخش پناهجویان در پاکستان روز سه شنبه گفته بودند که آن عده افغانهای را که ویزه دارند و یا انتظار رفتن به کشور سومی میباشند، از خاک خود خارج نمی کنند.

اما در اعلامیه سازمان عفو بین الملل آمده که پولیس پاکستان حتی آن افرادی را دستگیر کرده که ویزه و اسناد دیگر اقامت در پاکستان را هم دارند.

این سازمان از پاکستان خواسته که طبق اصول بین المللی پناهجویان را به زور از خاک خود بیرون نکند و حقوق بشری را رعایت نماید.

جبرئیل عمر / تیموتی ویکس استاد سابق پوهنتون امریکائی در کابل  وفات کرد.

تیموتی ویکس بعد از رهایی از نزد طالبان ، در یک نشست خبری درسیدنی درسال 2019 ، آرشیف
تیموتی ویکس بعد از رهایی از نزد طالبان ، در یک نشست خبری درسیدنی درسال 2019 ، آرشیف

جبرئیل عمر / تیموتی ویکس استاد سابق پوهنتون امریکائی در کابل که سالها نزد طالبان گروگان بود وفات کرد.

تیموتی ویکسِ آسترالیايي در سال ۲۰۱۶ از کابل اختطاف شد و در سال ۲۰۱۹ در تبادله با سه مقام مهم طالبان به شمول انس حقانی رها گردید.

او بعد از آزادی اعلان کرد که مسلمان شده و نام جبرئیل عمر را به خود گذاشت.

آقای ویکس در سال ۲۰۲۱ بعد از بقدرت رسیدن دوباره طالبان، به کابل برگشت و در آنجا زبان انگلیسی را تدریس می کرد.

عبدالمتین قانع سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان در صفحه ایکس(تویتر سابق) نوشته که جبرئیل عمر در خانه خود در کابل در نتیجه ابتلا به بیماری سرطان از جهان چشم پوشید.

حکومت طالبان از ابوظبی خواستار تسهیلات درویزه شد

مسافران حین ورود به میدان هوایی دبی ، آرشیف
مسافران حین ورود به میدان هوایی دبی ، آرشیف

حکومت طالبان از امارات متحد عرب خواست در بخش دادن ویزا به افغانها سهولت ایجاد کند.

امیر خان متقی سرپرست وزیر امور خارجه حکومت طالبان این موضوع را در جریان ملاقات با وزیر خارجه امارات متحد عرب عبدالله بن زاید آل نهیان تقاضا نمود.

در رابطه با این ملاقات در یک اعلامیه وزارت خارجه حکومت طالبان آمده که طرفین در مورد روابط دوجانبه و همکاری اقتصادی صحبت کردند.

در اعلامیه امارات متحد عرب آمده که عبدالله بن زاید آل نهیان گفته که کشورش به یک افغانستان باثبات ، مرفه و پیشرفته متعهد میباشد.

نیروهای ویژه بریتانیا: در جریان مأموریت ما در افغانستان، به شماری از افراد غیرمسلح تلفات رسیده است

افغانستان - هزاران سرباز بریتانیا در ولایت ناآرام هلمند مستقر بودند. (عکس آرشیف)
افغانستان - هزاران سرباز بریتانیا در ولایت ناآرام هلمند مستقر بودند. (عکس آرشیف)

شماری از نیروهای ویژه بریتانیا که در افغانستان اعزام شده بودند، گفته‌اند که در حملات آن‌ها علیه شورشیان مظنون طالبان، شماری از افغان‌هایی هم کشته و زخمی شده‌اند که هیچ تهدیدی ایجاد نمی‌کردند و برخی از آن‌ها زیر ۱۶ سال بودند.

براساس گزارش خبرگزاری رویترز، شماری از نیروهای ویژه بریتانیا این اظهارات را طی یک تحقیق عمومی بیان کرده‌اند، تحقیقی که وزارت دفاع این کشور پس از یک گزارش بی‌بی‌سی راه‌اندازی کرد.

براساس یافته‌های بی‌بی‌سی، نیروهای ویژه هوایی بریتانیا، ۱۰ سال پیش در یک عملیات علیه افراط‌گرایان مظنون، ۴۵ نفر را کشتند و در این مورد به پولیس نظامی بریتانیا اطلاع ندادند.

یک سرباز که نامش افشا نشده در جریان تحقیق گفته است که او و هم‌قطارانش در جریان یک عملیات در افغانستان یک مرکز آموزشی شبه‌نظامیان را هدف قرار دادند که در آن همه‌ی افراد موجود کشته شدند و بعداً آن‌ها دریافتند که در جمع کشته‌شده‌ها افرادی هم بودند که اسلحه نداشتند.

بریتانیا هزاران سرباز در جریان مأموریتش در افغانستان داشت که در ولایت ناآرام هلمند مستقر بودند.

پیش از این، سربازان استرالیایی هم اعتراف کردند که در جریان مأموریت‌شان در افغانستان شماری از افغان‌های بی‌گناه کشته شده‌اند.

محکمه‌ی طالبان مهدی انصاری، خبرنگار افغان را به زندان محکوم کرد

مهدی انصاری خبرنگار افغان (عکس آرشیف)
مهدی انصاری خبرنگار افغان (عکس آرشیف)

محکمه‌ی طالبان در کابل، مهدی انصاری خبرنگار «آژانس خبری افغان» را به یک‌ونیم سال زندان محکوم کرد.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان در اعلامیه‌ای به روز چهارشنبه، ۱۹ جدی، محکومیت آقای انصاری را تأیید کرد و از نهادهای بین‌المللی خواست تا برای آزادی این خبرنگار به‌گونهٔ فوری اقدام کنند.

اما حکومت طالبان هنوز رسماً در این مورد چیزی نگفته است.

مهدی انصاری در میزان سال جاری پس از خروج از دفتر کاری‌اش در منطقهٔ پل‌سرخ کابل ناپدید شد.

حکومت طالبان پس از افزایش واکنش‌ها در این مورد، دستگیری مهدی انصاری از سوی استخبارات طالبان را رد کرد.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان می‌گوید که حکومت طالبان مهدی انصاری را به اتهام تبلیغات ضد حکومتی محکوم به زندان کرده است.

این سازمان این اتهامات را غیرقانونی و مخالف اصول آزادی بیان خوانده است.

دونالد ترمپ: ارسال «میلیاردها» دالر به طالبان «ناپذیرفتنی» است

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده می‌گوید که ارسال میلیاردها دالر به حکومت طالبان غیرقابل‌قبول است.

آقای ترمپ سه‌شنبه، ۱۸ جدی، در یک نشست خبری در فلوریدا به این موضوع پرداخت و گفت که جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی امریکا، میلیاردها دالر ثروت امریکایی‌ها را از این کشور خارج کرده است.

ترمپ در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در مورد فرستادن میلیون‌ها دالر به حکومت طالبان گفت:

«حتی باورکردنی نیست، میلیون‌ها دالر نه، بلکه ما میلیاردها دالر به افغانستان زیر حاکمیت طالبان داده‌ایم. این پول‌ها توسط بایدن داده شده، کسی که پنجاه، شصت تریلیون دالر ثروت امریکا را ضایع کرده. به این دیگر نمی‌توان اجازه داد. ما حالا دیگر یک ملت دارای عقل سلیم هستیم.»

اما حکومت طالبان این اظهارات آقای ترمپ را رد کرده است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، به روز چهارشنبه، ۱۹ جدی در شبکه ایکس، توییتر سابق، ادعا کرد که امریکا همه‌ی پول‌های فرستاده‌شده خود به افغانستان را دوباره بالای هدفش به مصرف رسانیده و به حکومت طالبان هیچ پول نداده است.

پیش از این، دفتر سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان، سیگار، گفته بود که امریکا در سه سال گذشته پس از برگشت طالبان به قدرت، بیش از سه میلیارد دالر را برای حمایت از افغان‌ها به افغانستان فرستاده است.

وزیر خارجه ایالات متحده از تمدید توافق‌نامه‌ی انتقال شماری از افغان‌ها به کشورش خبر داد

انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده
انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده

انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، می‌گوید که کشورش تفاهم‌نامه با ائتلاف تخلیه‌ی افغان‌ها یا (Afghanevac) را تمدید کرده است.

آقای بلینکن ناوقت سه‌شنبه، ۱۸ جدی، در شبکه ایکس، توییتر سابق، نوشت که این اقدام به هدف انتقال و اسکان مجدد آن عده از افغان‌هایی که در کنار امریکایی‌ها در افغانستان کار کرده‌اند، روی دست گرفته شده است.

شماری از درخواست‌دهندگان ویزای ویژه مهاجرت امریکا و همچنین افرادی که تحت برنامه‌های P1 و P2 برای گرفتن ویزای ایالات متحده درخواست داده‌اند، شکایت دارند که با گذشت بیش از سه سال از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، هنوز هم منتظر انتقال به امریکا هستند.

اما بلینکن می‌گوید که روند اسکان مجدد شهروندان افغان مشارکت حیاتی است و ایالات متحده متعهد است که در کنار افغان‌هایی که با نیروهای امریکایی در افغانستان کار کرده‌اند، بماند.

ایالات متحده در ماه اسد ۱۴۰۰ خورشیدی، پس از برگشت طالبان به قدرت، حدود ۱۲۴ هزار افغان را از افغانستان انتقال داد.

داعش مسئولیت حمله بر دو عالم دین در ولایت بغلان را پذیرفت

افغانستان - نقشه‌ی گوگل
افغانستان - نقشه‌ی گوگل

به گزارش رسانه‌ها، شاخه‌ی ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش، مسئولیت حمله بر دو عالم دین در ولایت بغلان را پذیرفت

پیش از این، شیراحمد برهانی، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در بغلان، به رسانه‌ها خبر داد که دو تن از عالمان دینی شام سه‌شنبه، ۱۸ جدی، هدف حمله مردان مسلح ناشناس قرار گرفتند که در نتیجه یک تن از آن‌ها کشته و یک تن دیگر زخمی شد.

برهانی گفته بود که این دو عالم دین زمانی که از یک مهمانی به‌سوی خانه برمی‌گشتند، هدف حمله قرار گرفتند.

عالم دینی که در این حمله کشته شده است، به نام عبدالرزاق شناسایی شده است.

گروه داعش پیش از این هم مسئولیت یک حمله انتحاری در مسجد امام زمان در ولایت بغلان را به عهده گرفته بود که در آن ده‌ها تن به شمول علمای شیعه کشته و زخمی شده بودند.

این خبر به روز شده است

سهیل شاهین به حیث سفیر حکومت طالبان در دوحه گماشته شد

سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان درقطر (عکس آرشیف)
سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان درقطر (عکس آرشیف)

سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر، به ‌عنوان سفیر طالبان در دوحه، پایتخت قطر گماشته شده است.

یک منبع حکومت طالبان به روز چهارشنبه، ۱۹ جدی، در پیام نوشتاری به رادیو آزادی تأیید کرد که آقای شاهین پس ‌از این به‌حیث سفیر سفارت افغانستان در دوحه که در کنترل طالبان است، کار خواهد کرد.

شاهین پیش از این به‌عنوان رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر ایفای وظیفه می‌کرد و محمد نعیم، سرپرستی سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان در دوحه را به عهده داشت.

منبع طالبان همچنان افزود که محمد نعیم، به‌عنوان معاون اداری وزارت خارجهٔ طالبان تعیین شده است.

پس از برگشت طالبان به قدرت در تابستان ۱۴۰۰، هیچ کشوری تا هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است. اما قطر در جمع محدود کشورهایی است که کنترل سفارت افغانستان در آن کشور را به طالبان سپرده است.

این خبر به روز شده است

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG