لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۰۳

جرمنی برای پنج هزار دختر افغان زمینه تحصیل را در بیرون از افغانستان فراهم می‌کند


آرشیف - شماری از دانشجویان پوهنتون کابل
آرشیف - شماری از دانشجویان پوهنتون کابل

در ادامۀ اعلام بورسیه‌های تحصیلی برای جوانان افغانستان، این بار جرمنی اعلام کرده که برای هزاران زن و دختر افغانستان که از سوی حکومت طالبان از تحصیل محروم شده اند، زمینۀ تحصیل را فراهم می‌کند.

شماری از دانشجویان دختر از این اقدام دولت جرمنی استقبال می‌کنند، اما می‌گویند که طالبان تمام راه‌ها به روی زنان و دختران را بستند و دشوار است که بتوانند از این گونه بورسیه‌ها مستفد شوند.

یکی از این دانشجویان که به دلیل مشکلات امنیتی نمی‌خواهد نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت:
"متاسفانه در چارچوب حاکمیت طالبان زمینۀ آموزش برای دختران در خود کشور محدود است، از یک نگاه محدودیت‌های محرمی قرار دارد که باید با خود همراه داشته باشیم و در بخش دیگر این که خود آموزش و پرورش بالای دختران در افغانستان محدود است، این بورسیه‌های تحصیلی فکر می‌کنم راه حل مناسبی برای آموزش و پرورش دختران افغانستان نیست."

او می‌گوید که برای دختران افغان شرایط تحصیلی روز به روز دشوارتر می‌شود.

در همین حال خوشحال آصفی، یکی از استادان پوهنتون به این باور است که اگر برای تحصیل دختران افغان کاری صورت می‌گیرد، باید در داخل افغانستان صورت گیرد.

وی از اقدام دولت جرمنی ستایش می‌کند، اما می‌گوید که جهان باید بر طالبان فشار بیاورد تا دروازه‌های تحصیل را به روی دختران باز کنند:
"بهتر این خواهد بود که جامعۀ جهانی فشار بالای گروه حاکم در افغانستان بیاورد که در داخل افغانستان مکاتب باز شود در داخل افغانستان پوهنتون‌ها باز شود. آنچه آلمان اعلان کرده است، در هفتۀ گذشته ولی این ناممکن به نظر می‌رسد دشواری‌های زیادی و سختی‌های زیادی فرا راه خانم‌ها و دختران در این زمینه وجود دارد. بیرون شدن از افغانستان به ویژه به یک دختر و به ویژه به یک خانم در این شرایطی که گروه حاکم چگونه اجازه خواهد داد که زنان و دختران افغان بروند به پاکستان یا بنگلادش درس بخوانند."

وزارت اقتصاد و توسعۀ دولت جرمنی گفته است، با حمایت از بورسیه‌های تحصیلی زمینۀ تحصیل را برای ۵۰۰۰ زن افغان در کشورهای پاکستان، بنگلادش و قرغیزستان فراهم می‌کند.

این برنامه قرار است برای دخترانی که از سرکوب طالبان به کشورهای بنگلادش، قرقیزستان وپاکستان فرار کرده اند، راه اندازی شود.

سرویس تبادل اکادمیک جرمنی که تسهیل‌کنندۀ این برنامه است، گفته که هدف این برنامه زنان و دخترانی هستند که در ماه دسامبر سال گذشته از تحصیل در افغانستان محروم شده اند.

بودجۀ این برنامه حدود ۷ میلیون یورو است که از سوی وزارت اقتصاد و توسعۀ جرمنی تأمین می‌شود.

سوینیا شولزه، وزیر همکاری اقتصادی و توسعه‌ای جرمنی گفته است که سیاست طالبان نه تنها تحقیر زنان است، بلکه برای توسعۀ افغانستان نیز مسموم کننده است.

وی در صفحه توییترش نوشته است، بدون زنان تحصیلکرده، هیچ راهی برای رهایی از گرسنگی و فقر وجود ندارد و آنان از جستجوی راه‌ها برای حمایت از زنان افغان دست نخواهند کشید.

پس از ممنوعیت تحصیل زنان و دختران از سوی حکومت طالبان در افغانستان، چندین کشور، سازمان‌ و پوهنتون بین‌المللی برای هزاران زن و دختر افغان بورسیه‌های تحصیلی اعلام کرده اند.

XS
SM
MD
LG