لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۹

افغانستان ششمین کشور در معرض تغییرات اقلیمی در جهان خوانده شد


نمایی از وضعیت آلوده گی هوا در کابل
نمایی از وضعیت آلوده گی هوا در کابل

دفتر هماهنگ‌کنندهٔ امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که افغانستان ششمین کشور در معرض خطر رویداد‌های اقلیمی در جهان است.

اوچا افزوده است که از میان ۳۴ ولایت افغانستان ۳۰ ولایت با خشک‌سالی و کمبود آب مواجه هستند.

هجرت‌الله، باشندهٔ ولسوالی خوگیانی ننگرهار است که خانه‌اش از اثر سیلاب‌های تابستان سال روان ویران شده و اکنون در خیمه زندگی می‌کند.

هجرت الله به رادیو آزادی گفت که تا به حال هیچ کمکی برای بازسازی خانه‌اش صورت نگرفته و زندگی در زیر خیمه در این هوای سرد سبب بیماری کودکان‌اش شده است.

"سیلاب‌های سال روان برای ما بسیار آسیب رساند، خانه‌های ما ویران شد، لباس‌ها و همه وسایل خانه ما هنوز زیر خیمه است، تا اکنون با ما کمک صورت نگرفته که خانه‌های ما ساخته شود و یا دوباره بازسازی شود، در زمستان امسال مشکلات زیاد است، هوا سرد است طفلا مریض شدن، ما می‌خواهیم که با ما کمک کامل صورت بگیرد"

برعلاوهٔ رویداد‌های طبیعی و خشک سالی، تحولات سیاسی اخیر و جنگ‌های پی‌هم نیز بر زندگی اقتصادی افغان‌ها تاثیر منفی گذاشته است.

در ماه های تابستان امسال سیلاب ها نیز در بخش های وسیعی از افغانستان خسارات و تلفاتی به مردم وارد کرد
در ماه های تابستان امسال سیلاب ها نیز در بخش های وسیعی از افغانستان خسارات و تلفاتی به مردم وارد کرد

شگوفه که دوسال از عروسی‌اش می‌گذرد و یک فرزند دارد، از وضعیت بد اقتصادی‌اش شکایت دارد.

او به رادیو آزادی گفت، پول کرایهٔ خانه را ندارد و از همین‌رو مجبور هستند در این هوای سرد در یک تهکوی که چیزی برای گرم کردنش ندارند، زندگی کنند.

"از یک طرف زمستان از دیگه طرف ای بی‌چارگی، شوهرم بی‌کار است کار نمی‌کند، شوهرم کراچی داره کارش نمی‌شد، روزی می‌شد که صد روپیه یک ونیم صد روپیه کار می‌کرد روزی می‌شد که بیخی همی قسم می‌آمد، باور به خدا که شب‌ها را گرسنه خواب می‌شویم، فامیل مادرم هم است، اما مشکلات آن‌ها هم زیاد است نمی‌تواند به مه کمک کند."

در همین حال دفتر هماهنگ‌کنندهٔ امو بشری سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارش اخیرش گفته است که افغانستان از جمله شش کشوری است که در خطر تغییرات اقلیمی در جهان قرار دارد و بیشترین آسیب را از رویداد‌های طبیعی دیده است.

این اداره همچنان گفته است، شهروندان افغانستان که ۶۵ درصد درآمد شان را برای تهیۀ غذا هزینه می کردند، حال ۷۵ درصد درآمد شان را برای تهیۀ غذا هزینه می کنند و این نشان دهندهٔ کاهش طولانی مدت هزینه‌ها برای سایر نیازهای اساسی دیگر است.

دفتر هماهنگ کنندهٔ امور بشری ملل متحد یا OCHA افزوده است که دو سوم جمعیت افغانستان در سال ۲۰۲۳ به کمک‌های بشری نیاز خواهند داشت.

به اساس گزارش این اداره، در سال آیندۀ میلادی ۲۸.۳ میلیون جمعیت افغانستان به کمک‌های بشری و حفاظتی نیاز خواهند داشت که این آمار در سال جاری به ۲۴ میلیون می‌رسد و در سال گذشته گذشته به ۱۸.۴ میلیون تن می‌رسید.

عامل تاثیر گذار دیگر از نظر اوچا، بد تر شدن وضعیت حمایتی به ویژه وضع محدودیت‌ها بر زنان و دختران، به شمول محدود ساختن حضور زنان در جامعه بوده است.

به گزارش این اداره، امنیت غذایی و سوی تغذیه در بدترین حالت آن قرار دارد و به اساس پیش‌بینی‌ها، در فصل بعدی امسال ۲۰ میلیون تن با بحران غذایی روبه‌رو خواهند شد و ۶ میلیون تن به کمک‌های فوری غذایی نیاز خواهند داشت.

XS
SM
MD
LG