شارژدافیر سفارت ایالات متحدۀ امریکا برای افغانستان که در دوحه فعالیت میکند، نگران وضعیت زنان و دختران معلول در افغانستان است.
کرن دیکر که به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت به گونۀ آنلاین با شماری از زنان معلول در افغانستان صحبت کرده، میگوید، وی نگران آن است، معلولان که در مقایسه به دیگران در جامعه بیشتر نیازمند حمایت اند، به فراموشی سپرده شده اند.
بانو دیگر افزوده: "هرگاه ما به افراد دارای معلولیت فرصت دهیم، این کار به اقتصاد ما، خانوادهها و جامعۀ ما کمک میکند."
دوم دسمبر روز جهانی افرادِ دارای معلولیت بود. بر بنیاد ارقام رسمی، ۱۵ درصد نفوس افغانستان معلول اند.
نگرانیها در رابطه به وضعیت زنان معلول در افغانستان در حالی مطرح میشود که طالبان در کل به نقض حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران متهم استند.
به تازگی صبح امروز بخش جنوب آسیای سازمان عفو بینالملل در توییترش نوشته است، زنانی که در کشور خود، کشورهای همسایه و خانۀ خود مصون نیستند، زنان افغان اند.
این سازمان از همه خواسته تا پیش نویسی را امضاء کنند که در آن از طالبان خواسته شده تا حقوق زنان را در افغانستان تأمین کنند.
این فورم آنلاین که به شکل عریضه نوشته شده، در وب سایت این سازمان نشر شده است.
در همین حال شماری از فعالان حقوق زن با فرستادن یک نامه به ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا از وی خواسته اند که تبعیض جنیستی در برابر زنان را در افغانستان به چالش بکشد.
این ائتلاف زنان از حکومت بریتانیا خواسته است که کنفرانسی را در رابطه به بررسی وضعیت کنونی زنان و دختران در افغانستان برگزار کند.
در این نامه عنوانی ریشی سوناک نوشته شده تا در بیرون کردن زنان و دخترانی که در افغانستان با تهدید روبرو اند، همکاری کند و زمینه زندگی آرام را برای شان فراهم سازد.
اسکای نیوز در رابطه به محتوای این نامه گزارش داده و نوشته است که این نامه توسط بیش از هفتاد زن و دختر با نفوذ در افغانستان امضاء شده، اما از آنان نام برده نشده است.
در بخشی از این نامه آمده است: "زنان و دختران در افغانستان در مقایسه به هرجای دیگر در جهان با محدودیتهای جدی روبهرو اند و این محدودیتها با گذشت هر روز بیشتر میشود."
در رابطه به نگرانیهای موجود داخلی و جهانی در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان از حکومت طالبان پرسیدیم، اما سخنگویان آنان به پرسشهای ما پاسخ ندادند، اما پیش از این گفته اند که آنان در چارچوب شریعت اسلام به حقوق زنان متعهد اند.
در محدودیتهای تازه که از سوی طالبان بر زنان وضع شده، ممنوعیت رفتن به حمام، پارکهای تفریحی و کلپهای ورزشی شامل است.
حکومت طالبان پیش از این مکاتب بالاتر از صنف ششم را به روی دختران بسته اند، سفر طولانی زنان بدون محرم را منع کرده و حجاب را نیز بر زنان اجباری کرده است.