لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۶ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۳۰

ادامهٔ واکنش‌ها به قطع نشرات رادیو آزادی در افغانستان؛ امریکا این اقدام طالبان را ظالمانه خواند


رادیو آزادی
رادیو آزادی

وزارت خارجه امریکا به مسدود کردن نشرات اف ام رادیوهای آزادی و صدای امریکا در افغانستان واکنش نشان داده‌است.

وزارت خارجه امریکا می‌گوید که منع نشرات رادیو‌های آزادی و صدای امریکا یک مورد دیگر را در فهرست اعمال "ظالمانه" طالبان افزوده است.

ند پرایس سخنگوی این وزارت در حساب تویتری خود نوشته که ایالات متحده از حق دسترسی به رسانه‌ها به‌طور گسترده٬ حمایت می‌کند.

توماس ویست نماینده خاص امریکا برای افغانستان
توماس ویست نماینده خاص امریکا برای افغانستان

توماس وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان هم این اقدام حکومت طالبان را تقبیح کرده‌است.

او روز گذشته در حساب تویتری خود نوشته که "افغانان حق دارند به خبرها و گزارش‌های غیر جانب‌دارانه دسترسی داشته باشند".

سازمان گزارش‌گران بدون مرز یا "آر اس اف" گفته این روشی است که حکومت طالبان در برابر رسانه‌هایی استفاده می‌کند که پیرو دستورات آنان نیستند.

سازمان خبرنگاران بدون مرز: طالبان باید تصمیم توقف نشرات رادیو آزادی و صدای امریکا را لغو کنند

این سازمان از حکومت طالبان خواسته است هرچه زودتر این تصمیم را لغو کند و سرکوب رسانه‌های مستقل و بازداشت خودسرانه خبرنگاران را متوقف کند.

در بخشی از گزارش نشر شده این سازمان به نقل از بخش افغانستان و ایران «آر اس اف» آمده: "سرکوب و اقدامات سخت طالبان، رسانه‌ها را مجبور به خودسانسوری یا توقف فعالیت‌های شان در داخل کشور کرده‌است. بنابر این وجود رسانه‌های آزاد که از خارج افغانستان فعالیت می‌کنند در این شرایط بسیار مهم است."

رادیو آزادی همواره صدای مردم عام افغانستان بوده است
رادیو آزادی همواره صدای مردم عام افغانستان بوده است

دانش کروخیل رئیس آژانس خبری پژواک هم این عملکرد حکومت طالبان در برابر رادیوهای آزادی و صدای آمریکا را تعهد شکنی حکومت طالبان می‌خواند.

"‏ما باید به مردم فرصت‌ها را بدهیم که هر گونه معلومات را بدست بیاورند، محدودیت‌های این‌چنینی مردم را نسبت به اداره حاکم بی‌باور می‌کند، به‌خاطری‌که در جهان امروز اطلاعاتی که سانسور می‌شود یا فلتر گردد آن یک‌طرفه به مردم ارائه شود، مردم به آن باور نمی‌کنند و به اثر این بی‌باوری مردم نسبت به اداره و نظام حاکم بی‌باور می‌شوند."

انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، نیز با نشر اعلامیه‌ای نوشته که "رادیو صدای آمریکا و رادیو آزادی که از مخاطبان خاصی در افغانستان برخوردار استند، توقف نشرات آن‌ها دسترسی مردم به اطلاعات و برنامه‌های تعلیمی و تربیتی را محدود ساخته و در سطح جهان از وضعیت آزادی بیان و فعالیت آزاد رسانه‌ها در افغانستان تصویر خشن ارائه خواهند کرد".

واکنش‌ها به بسته شدن نشرات اف ام رادیو‌های آزادی و صدای آمریکا از سوی حکومت طالبان روز به روز بیشتر می‌شود.

وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان نشرات اف ام رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی را در ۱۳ شهر افغانستان بسته است.

عبدالحق حماد رئیس نظارت بر نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان دلیل توقف نشرات رادیو آزادی را عدم بی‌طرفی و نقض اصول خبرنگاری عنوان کرده‌است.

جیمی فلای رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی
جیمی فلای رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی

اما جیمی فلای رئیس و مسئول اجرایی رادیو آزادی/ رادیو آزاد اروپا در این مورد می‌گوید: "آزادی حیثیت شاه‌رگ برای ده‌ها میلیون افغان را دارد پس این تصمیم طالبان همه آنان را غمگین می‌کند."

جیمی فلای افزود:" رادیو آزادی/ رادیو اروپای آزاد اصول ادیتوریال خود را به خواست طالبان تغییر نمی‌دهد ما به اساس تجربه می‌دانیم که شنونده‌گان ما برای پیدا کردن ما تلاش زیاد می‌کنند هیچ کس نمی‌تواند بگونه کامل جلو حقیقت را بگیرد."

XS
SM
MD
LG