لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۰ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۴۸

معتادان در مرکز ابن سینا: بدن ما هنگام ترک اعتیاد به انرژی بیشتر نیاز دارد، اما غذایی کافی وجود ندارد


تصویر آرشیف: مسوولان صحی در حال بررسی وسایل یک معتاد در کابل
تصویر آرشیف: مسوولان صحی در حال بررسی وسایل یک معتاد در کابل

معتادان در برخی از مراکز ترک اعتیاد از کمبود غذا و نبود ادویه کافی شکایت دارند.

از میان این مراکز، معتادان در مرکز هزار بستر ابن سینا در کابل میگویند که در مرحله ترک اعتیاد بدن آنان به انرژی بیشتر نیاز دارد، اما برای رفع گرسنگی شان غذای کافی وجود ندارد.

صمد که دو هفته قبل در این مرکز بستری شده، حال در مرحله اصلی ترک مواد مخدر قرار دارد و اشتهای وی نیز بهبود یافته است.

صمد میگوید، وی در مرحله سم زدایی یا زهر کشی قرار دارد و بدنش به انرژی بیشتر نیاز دارد، اما در این مرکز غذای کافی برای خوردن وجود ندارد و به طور مثال امروز به مریضان صرف برنج می دهند.

" غذا کم است و بیشتر مریضان از کمبود غذا شکایت دارند، مثلاً کسی که پایواز دارد برای مریض خود پول میدهد، بعضی ها نسوار را داخل شفاخانه میآورند و نسوار را با نان تبادله میکنند. باید مقدار نان را اضافه کنند تا مریض چنین نکند."

معتادان میگویند که در زمان ترک اعتیاد بدن شان به انرژی و غذایی بیشتر نیاز دارد٬ اما در مراکز تداوی٬ غذای کافی وجود ندارد
معتادان میگویند که در زمان ترک اعتیاد بدن شان به انرژی و غذایی بیشتر نیاز دارد٬ اما در مراکز تداوی٬ غذای کافی وجود ندارد

گلزمان معتاد داخل بستر در شفاخانه هزار بستر تداوی معتادان میگوید، علاوه بر کمبود غذا برای مریضان، کارمندان مرکز نیز از نبود امکانات شکایت دارند و این شکایت آنان برخی اوقات به برخورد آنان با معتادان داخل بستر تاثیر میگذارد.

"باید به معتادان مواد غذایی را برسانند، چون کمتر است، داکتران برای پنج روز تیل موتر دارند و روز بعدش برای آن تیل ندارند، کارمندانی که برای صفایی میآیند از عدم پرداخت معاش شان شکایت دارند و هر روز اعصاب شان خراب است."

مراکز تداوی بیماران معتاد با مشکلات مالی و کمبود امکانات رو بروست

در کنار قطع کمک و همکاریهای جامعه جهانی در بخش مبارزه با مواد مخدر با افغانستان پس از روی کار آمدن حکومت طالبان، کمک های مالی و صحی با بخش تداوی معتادان نیز قطع شده و نبود این کمکها ارایه خدمات به معتادان را متاثر ساخته است.

قطع این کمک ها سبب شده که بیش از پنجاه در صد مراکز ترک اعتیاد فعالیتهای شان را متوقف کنند و خدمات داخل بستر در مراکز فعال نیز به کمتر از نصف کاهش یابد.

بسیاری از معتادان به دلیل نبود کلینک های تداوی و ترک اعتیاد٬ هنوز هم روی جاده ها هستند
بسیاری از معتادان به دلیل نبود کلینک های تداوی و ترک اعتیاد٬ هنوز هم روی جاده ها هستند

مولوی عبدالناصر منقاد رییس مرکز هزار بستر تداوی معتادان ابن سینا میگوید، با آنکه برخی نهادهای خارجی با آنان تعهد کرده اند، اما تا حال عملاً با آنان کمک صورت نگرفته است.

" فعلاً در حدود یک هزار مریض داریم و با سرد شدن هوا در زمستان امکان افزایش شمار مریضان وجود دارد، ما مشکل تهیه لباس برای معتادان داریم، در بخش تهیه غذا مشکل داریم و در بخش ادویه برای معتادان هم مشکل داریم."

شکایت معتادان داخل بستر و مسوولان در این مرکز هزار بستر تداوی معتادان در کابل در حال است که به تازه گی حکومت طالبان گفته که کار اعمار یک مرکز پنجهزار بستر تداوی معتادان در کابل در حال پایان یافتن است.

هرچند وزارت صحت عامه گفته که این مرکز با حمایت مستقیم حکومت طالبان تمویل خواهد شد، اما متخصصان تداوی معتادان با توجه به وضعیت مراکز موجود، بر موفقیت این مرکز در بخش تداوی معتادان تردید دارند.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG