حارث ۳۲ ساله و باشندۀ کابل میگوید، سرد شدن هوا و نزدیک شدن زمستان به مشکلات مردم بیشتر از پیش افزوده است.
وی میگوید که صبح هر روز برای دریافت کار از خانه بیرون میشود، اما شام با ناامیدی به خانه بر میگردد:
"زمستان رسید، در گذشته نیز مشکلات وجود داشت، اما حال دو چندان شد، از صبح تا شام به دنبال کار میگردیم، صد – دوصد افغانی بدست می آوریم، با این پول چه میتوانیم بخریم؟ دارو برای کودکان، چوب سوخت، زغال سنگ و یا مواد خوراکی؟"
انعام: ما میخواهیم که امنیت و زندگی آرام داشته باشیم.
محمد انعام، دیگر باشندۀ شهر کابل نیز که برای دریافت کار به شهر بیرون شده، میگوید، با نزدیک شدن زمستان و سرد شدن هوا، نگرانی وی دو چندان شده و حیران است که با این همه مشکلات چه خواهد کرد.
وی به رادیو آزادی گفت:
"تمام مردم بیکار اند، ما هم آرزو داریم که کار خوب داشته باشیم، برای فرزندان خود یک لقمه نان پیدا کنیم، ما میخواهیم که امنیت و زندگی آرام داشته باشیم."
آنان از حکومت طالبان و جامعۀ جهانی میخواهند که در زمستان پیش رو به کمکهای شان به مردم افغانستان ادامه دهند.
این در حالیست که با آغاز حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، بیکاری در این کشور به اوجش رسیده است.
بهای مواد خوراکی بلند رفته و مردم نادار توان خرید آن را ندارند.
نزدیک شدن زمستان و سرد شدن هوا مشکل دیگری برای افغانهای فقیر است، زیرا آنان با مشکلات جدی روبهرو خواهند شد.
کمیتۀ بینالمللی صلیب سُرخ گفته است، در زمستان پیش رو افغانها با مشکلات جدی روبهرو خواهند شد.
این کمیته در یک توییت تازه نوشته است که نصف نفوس افغانستان که به گفتۀ این کمیته بیست میلیون تن میشود، از لحاظ امنیت غذایی در وضعیت بدی به سر میبرند و زمستان زندگی میلیونها تن را بیشتر تهدید خواهد کرد.
کمیتۀ بینالمللی صلیب سُرخ گفته است، برای جلوگیری از بیشتر وخیم شدن وضعیت، نیاز به حمایت عاجل جامعۀ جهانی است.
در همین حال مارتین شوپ، رئیس عملیاتی این کمیته که تازه از سفر افغانستان بر گشته، در توییترش نوشته که بهای مواد خوراکی در افغانستان بلند رفته و این وضعیت زندگی را به کام مردم تلختر کرده است.
هرچند حکومت طالبان پیش از این وضعیت بشری در افغانستان را خوب توصیف کرده، اما بر بنیاد گزارش نهادهای بینالمللی، نصف نفوس این کشور حدود چهل میلیونی با کاهش جدی مواد غذایی روبهرو اند.
پیش از این صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) هُشدار داده بود که ۷۹ درصد افغانها در زمستان پیش رو برای گرم کردن خانههای شان مواد سوخت ندارند.
این اداره به نقل از ادارۀ هماهنگ کنندۀ کمکهای بشری سازمان ملل متحد گفته بود که زمستان پیش رو خیلی سرد خواهد بود و در چنین یک حالتی، وضعیت بشری در افغانستان سختتر خواهد شد.