هند بار دیگر نگرانی خود را از وضعیت در افغانستان و احتمال گسترش هراس افگنی در منطقه ابراز کرده است.
بر مبنای همین نگرانی٬ هند نشستی را با حضور ۴۵۰ نماینده از کشورهای جهان و سازمانهای جهانی زیر عنوان "نه برای تمویل هراس افگنی" به روز های جمعه و شنبه برگزار کرده بود.
اما از افغانستان و پاکستان در آن کسی دعوت نشده بود.
امیت شاه وزیر داخلۀ هند که ریاست این نشست را برعهده داشت گفت که وضعیت در همسایهگی هند پس از تغییر رژیم در افغانستان در ماه اگست سال گذشته دگرگون شده است٬ زیرا گسترش نفوذ القاعده و داعش٬ چالش بزرگی را برای امنیت منطقه ایجاد کرده است.
وزیر داخله هند بدون نام بردن از طالبان گفت:
«همراه با القاعده، سازمان هایی در جنوب آسیا مانند لشکر طیبه و جیش محمد به گسترش ترور ادامه می دهند. ما هرگز نباید پناهگاههای امن هراسافگنان یا منابع آنان را نادیده بگیریم. تأمین مالی هراس افگنی خطرناک تر از هراس افگنی است که نمیتواند و نباید به هیچ دین، ملیت یا گروهی مرتبط باشد.»
وزیر داخله هند با اشاره به ظهور طالبان در افغانستان در حدود سه دهه پیش گفت که جهان آنرا تحمل کرد و آن به حمله وحشتناک ۱۱ سپتمبر انجامید.
او افزود که تغییرات سال گذشته در منطقه جنوب آسیا برای همه ما نگران کننده است.
این نشست دنبالۀ دو نشست پیشین بود که در پاریس در اپریل ۲۰۱۸و در ملبورن استرالیا در نوامبر ۲۰۱۹ برای تقویت همکاریهای جهانی برای جلوگیری از تمویل مالی هراس افگنان برگزار شده بودند.
طالبان: قلمرو افغانستان علیه هیچ کشوری مورد استفاده قرار نخواهد گرفت
در مورد نگرانی وزیر داخله هند خواستیم نظر حکومت طالبان را نیز داشته باشیم اما ذبیح لله مجاهد سخنگوی این گروه به پرسشهای ما پاسخ نداد.
اما پیش از این ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان گفته بود که خاک افغانستان علیه هیچ کشور همسایه و خارجی استفاده نخواهد شد.
وی همچنین تهدید گروه داعش در افغانستان را جدی ندانسته و گفته بود که این گروه از بین رفته و جغرافیای مشخصی در افغانستان ندارد.
این درحالیست که سه شنبه هفتۀ پیش در پانزدهم نومبر دو مقام امریکایی نیز از تهدیدهای برخاسته از انسجام القاعده و داعش از افغانستان بر امریکا ابراز نگرانی کرده اند.
کریستین ابی زید، رئیس مرکز مبارزه باتروریزم ادارۀ استخبارات ملی امریکا به کمیتۀ امنیت داخلی مجلس نمایندگان این کشور گفت که نگران نیرومند شدن گروه داعش و تهدید آن به امریکا است.
کرسیتوفر -ری، رئیس ادارۀ تحقیقات فدرال ایالات متحده هم به کمیته مذکور گفت که اف.بی.آی از وضعیت افغانستان پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان نگران است؛ زیرا به گفتۀ وی، پس از حاکمیت طالبان در افغانستان، آنان در کار جمعآوری اطلاعات در آن کشور با چالشهایی زیادی روبرو شده اند.
این نگرانیها پس از کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر شبکۀ القاعده در حملۀ طیاره های بدون سرنشین امریکا در کابل در ۳۱جولای سال جاری افزایش یافته اند.