ادارۀ هماهنگی کمک های بشری سازمان ملل متحد ( اوچا) هشدار میدهد که افغانستان با بحران اقلیمی ناشی از افزایش گرما ، کاهش بارندگی و ازبین رفتن بی سابقه جنگلات٬ رو بروست.
این اداره می افزاید که برای مقابله با بحران های بشری وتغییر آب وهوا و ایجاد راه حل های پایدار کمک های مالی ضروری است.
اداره هماهنگی کمک های بشری سازمان ملل بر اساس بر آورد های هوا شناسی میگوید که حد اوسط درجۀ حرارت سالانه در افغانستان در هفتاد سال اخیر ۱.۸ درجۀ سانتی گراد افزایش یافته وپیش بینی می شود که تاسال ۲۰۵۰ ، ۱.۵ درجۀ دیگر نیز به آن افزایش یابد.
خبرنامه می افزاید که افغانستان میان سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵ یک ثلث از جنگلات خود را از دست داد وتا سال ۲۰۱۳ نصف جنگلات افغانستان ازبین رفت.
به گفته ( اوچا) اگر وضعیت چنین دوام کند٬ افغانستان تا سال ۲۰۵۰ همه جنگلات خود را ازدست میدهد.
ادارۀ هماهنگی کمک های بشری ملل متحد میگوید که درحال حاضر ۲۱ ملیون نفر در افغانستان به آب آشامیدنی صحی وبدرفت صحی دسترسی ندارند.
ملل متحد درکنفرانس جهانی تغییرات اقلیم در مصر گفت که افغانستان در رده بندی ششم فهرست کشورهای قرار دارد که از تغییر آب وهوا با شدت متضرر خواهند شد.
عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجۀ حکومت طالبان درتویت اخیر خود نوشت که درسال جاری افغانستان از تغییرات آب وهوا بیش از دوملیارد دالر خسارمند شده است.
حکومت طالبان: درسال جاری افغانستان از تغییرات آب وهوا بیش از دوملیارد دالر خسارمند شده است.
توماس نیکلاسن نمایندۀ اتحادیه اروپا میگوید چون افغانستان یک حکومت قانونی به رسمیت شناخته شده ندارد٬ از این کشور برای اشتراک درکنفرانس جهانی تغییرات اقلیمی در مصر دعوت نشده بود.
او این سخن را روز پنجشنبه درپاسخ به انتقاد ادارۀ حمایت محیط زیست حکومت طالبان ابراز داشت .
این اداره با انتقاد از دعوت نشدن افغانستان به این گردهمایی گفت که تغییرات اقلیمی مرز نمی شناسد وباید این موضوع سیاسی نشود .
کنفرانس جهانی تغییرات اقلیم که روز شنبه گذشته درشرم الشیخ مصر افتتاح شد تا روز جمعه هفته آینده ادامه خواهد یافت.
رهبران و نماینده گان از ۱۹۰ کشور جهان در این کنفرانس اشتراک دارند.