در شفاخانه اندراگاندی کابل دهها کودک به دلیل ابتلا به بیماری سوء تغذیه بستری اند.
زرغونه از ارزگان به کابل آمده تا فرزندش را معالجه کند. او میگوید که پزشکان به او گفته اند که پسرش از بیماری سوء تغذیه رنج میبرد: "میگوید کودک ات سوءتغذی دارد. من برایش شیر بز میدادم بعد از قطع شیر بز، شکمش بزرگ شد. خودم شیر نداشتم. حتی یک قطره شیر هم نداشتم که برایش میدادم."
ادارۀ بینالمللی حمایت از کودکان در تازهترین گزارش خود که روز دوشنبه منتشر شد، گفته است که در پی افزایش بیپیشینهای فقر در افغانستان، شمار کودکان مبتلا به بیماری سوءتغذیه که به تیمهای سیار صحی اداره بینالمللی حمایت از کودکان مراجعه کرده اند، ۴۷ درصد افزایش یافته.
بر اساس این گزارش، در ماه جنوری تعداد کودکان مبتلا به سوءتغذیه بستری شده در مراکز درمانی آنها ۲۵۰۰ نفر بود اما در ماه سپتمبر این تعداد به ۴۲۷۰ نفر رسیده است.
سیف دی چلدرن می افزاید، وضعیت به حدی است که برخی از کودکان قبل از درمان جان خود را از دست میدهند.
سازمان بینالمللی حمایت از کودکان میگوید، هر چند نهادهای بشردوستانه مشغول کمک رسانی به فقرا هستند، اما به گفته آنها، نیازها به حدی زیاد است که هنوز پنجاه درصد مردم افغانستان با گرسنگی شدید روبهرو هستند.
به گفته سازمان، شش میلیون کودک و بزرگسال که یک هشتم جمعیت کشور را تشکیل میدهند، در یک قدمی قحطی قرار دارند.
کریس نیامندی، رئیس سازمان بینالمللی حمایت از کودکان برای افغانستان در این گزارش گفته، آنها تلاش میکنند تا از مرگ کودکان بر اثر گرسنگی جلوگیری کنند، اما به گفتۀ وی، بیشتر کودکان به دلیل گرسنگی از بیماری سوء تغذیه رنج میبرند و منابع کافی برای نجات آنها وجود نداد.
نیامندی افزوده است: "اکنون زمان آن فرا رسیده است که دنیا چشم خود را بر روی این فاجعه نبندد و قبل از مرگ کودکان بیشتری اقدام کند."
سازمان بینالمللی حمایت از کودکان میگوید، هر چند امید وجود داشت که میزان گرسنگی در افغانستان تا پایان تابستان کاهش یابد، اما به گفتۀ این سازمان، خشکسالی مداوم، فروپاشی اقتصادی افغانستان، بیکاری و بلند رفتن قیمت مواد غذایی باعث شده است که بسیاری از خانوادهها شب و روز خود را فقط با آب و نان خشک بگذرانند.
این اداره میگوید، از زمانی که طالبان دوباره کنترل افغانستان را به دست گرفتند، آنها به ۳.۳ میلیون افغان در بخش صحت، سوء تغذیه، آموزش و پرورش، سرپناه و غیره خدمات ارائه کرده اند که از این میان ۱.۸ میلیون آن تنها کودکان هستند.
اما شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت، تعداد کودکان مبتلا به بیماری سوءتغذیه افزایش نیافته است، اما نزدیک به ۸۰۰ مرکز برای درمان آنها ایجاد شده است.
پیش از این مسئولان این وزارت گفته بودند که نزدیک به ۵ میلیون کودک در افغانستان از بیماری سوءتغذیه رنج میبرند که از این میان نزدیک به ۳ میلیون تنشان در وضعیت بسیار بد قرار دارند و در صورت عدم درمان ممکن جان خود را از دست دهند.