روزنامۀ ستریت تایمز
- روزنامۀ ستریت تایمز در مطلبی نوشته است که دیپلوماتان افغانِ به کار گماشته شده در خارج از کشور پیش از حاکمیت دوبارۀ طالبان، دچار وضعیت ناروشن استند.
به نوشتۀ روزنامه، این وضعیت پس از آن ایجاد شده است که طالبان به قدرت رسیدند و نیروهای امریکایی افغانستان را ترک کردند.
در مطلب می خوانیم که دdپلوماتان در سفارت افغانستان در دهلی جدید طبق معمول در پیوند به ویزای افغانها و هماهنگی کمکهای بشردوستانۀ هند به افغانستان تماس هایی را برقرار می کنند.
روزنامه می نویسد که این سفارت مانند بسیاری از سفارتهای افغانستان در کشورهای دیگر حکومت طالبان را به رسمیت نمی شناسد.
به نوشتۀ روزنامه، عکس های محمد اشرف غنی، رئیس جمهور مخلوع افغانستان که در پانزدهم آگست افغانستان را ترک کرد، در بسیاری از سفارتهای افغانستان هنوز آویزان است.
فرید ماموندزی، سفیر افغانستان در دهلی جدید در مصاحبهای گفته است:
افغانستان با مشکلات زیادی رو به رو است. بحران بشری در حال افزایش است. سیستم مالی و بانکی از هم پاشیده.
اما به گفتۀ ماموندزی، با وصف این همه طالبان یک واقعیت جدید استند.
روزنامه نوشته است، هرچند حکومت طالبان به رسمیت شناخته نشده است و با مشکلات مالی دست و گریبان است، گفته که در تمامی سفارتها دdپلوماتان به کار ادامه می دهند.
روزنامه می نویسد، که کابل به بسیاری از سفارتهایش بودجه فراهم نمی کند.
سفارت افغانستان در واشنگتن و دو قنسولگری اش در ایالات متحده بنابر مشکلات مالی در ماه مارچ امسال بسته شدند.
در ادامه به نقل از آقای ماموندزی آمده است که هنوز هم ۵۰ سفارت و قنسولگری افغانستان در کشورهای مختلف باز است و ۱۰ آن بشمول سفارتهای افغانستان در سویس و اسپانیا مسدود شده است.
بر اساس گزارش ها، وزارت خارجۀ ایالات متحده امور مراقبت از سفارت و قنسولگریهای افغانستان در واشنگتن، نیویارک و لاس انجلس را به عهده گرفته است.
این در حالی است که روسیه، چین، پاکستان، ایران و ترکمنستان در ماههای اخیر به دپلوماتان به کار گماشته شده از سوی طالبان اعتبارنامه داده اند.
روزنامۀ واشنگتن ایگزمینر
- روزنامۀ واشنگتن ایگزمینر به گزارشها در مورد این که حکومت طالبان در امتحان کانکور دختران را از انتخاب رشته های مشخص منع کرده، پرداخته است.
روزنامه می نویسد که طالبان به اشتراک کنندگان دختر در امتحان کانکور گفته اند که برخی از پوهنزی ها از جمله انجنیری، اقتصاد و ژورنالیزم را انتخاب نکنند.
شمیلا سعیدی ۱۸ ساله باشندۀ شهر قندوز به رادیو آزادی گفته است که در پانزدهم ماه میزان در امتحان کانکور اجازه نیافت رشتۀ مورد علاقه اش را برگزیند.
امتحان کانکور به اشتراک دختران در حالی پنجشنبه گذشته آغاز شد که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب منع شده اند.