لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۷

یک تحقیق تازه٬ مشکلات مجرای تنفسی را با استفاده از سگرت الکترونیکی مرتبط دانسته است


تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

استفاده از سگریت الکترونیکی سبب مشکلات تنفسی و بیماریهای طولانی مدت نزد استفاده کننده گان میگردد.

یک تحقیق تازه صحی که در ایالات متحده امریکا انجام شده، نشان میدهد که استفاده از سگریت الکترونیکی سبب مسدود شدن مجرای تنفسی انسانها شده و در دراز مدت نفس تنگی را به بار میآورد.

این تحقیق به همکاری پوهنتون هاروارد با استفاده از معاینات صحی بر چهار استفاده کننده سگریت الکترونیکی توسط شفاخانه عمومی ایالت ماسچوست امریکا انجام شده است.

افرادی که تحت معاینات صحی قرار گرفتند، هر یک شان از سه تا هشت سال از سگریت الکترونیکی استفاده کرده اند و از مشکلات جدی تنفسی رنج می برند.

متخصصان سیستم تنفسی در شفاخانه ماسچوست دریافته اند که استفاده از سگریت الکترونیک نخست سیستم تنفسی این افراد را تخریش کرده و با گذشت زمان با تنگ تر ساختن مجرای تنفسی آنان، سبب نفس تنگی شان شده است.

متخصصان امراض غیر ساری در افغانستان میگویند که در سالهای اخیر استفاده از سگرت الکترونیکی در افغانستان نیز بیشتر شده است.

سگرت الکترونیک
سگرت الکترونیک

سید حبیب اروال متخصص تداوی امراض غیر ساری میگوید، سگریت الکترونیکی نیز همانند سگریت عادی دارای نیکوتین است و زیانهای را در پی دارد که سگریت عادی به صحت انسان وارد میکند.

بر بنیاد یافته های حکومت پیشین که در سال ۱۴۰۰ شمسی نشر شد، از میان مجموع نفوس افغانستان، ۸،۶ در صد آنان از تنباکو استفاده میکنند.

" در ساختار سگریت الکترونیکی هشتاد در صد نیکوتین به کار میرود که میتواند به شکل گاز و یا به شکل مایع در آن استفاده شود. استفاده از سگریت الکترونیکی تمامی مشکلاتی را در پی دارد که سگریتهای عادی به بار میآورد. تحقیقات اخیر نشان داده که مواد استفاده شده در سگریت الکترونیکی نیز سرطانزا است. به این معنی، سرطانی که از استفاده تنباکو به میان میآید، موادی که در سگریت الکترونیکی به کار گرفته میشود، نه تنها اعتیاد آور است، بلکه سبب سرطان نیز میشود."

بر بنیاد یافته های حکومت پیشین که در سال ۱۴۰۰ شمسی نشر شد، از میان مجموع نفوس افغانستان، ۸،۶ در صد آنان از تنباکو استفاده میکنند.

بر بنیاد همین یافته ها، ۲۱ فیصد مرگ و میر طبیعی افراد در افغانستان به دلیل استفاده از دخانیات صورت میگیرد، اما نهادهای مسوول در افغانستان و نهادهای خارجی که در این بخش فعالیت دارند، تا حال مشخص نکرده اند که به چه تعداد از افراد از سگریت الکترونیکی استفاده میکنند.

اما سطح مراجعه افراد برای تداوی ترک دخانیات نشان میدهد که تعدادی از جوانان بناء به باورهای نادرست، پس از ترک سگریت عادی، به سگریت الکترونیکی رو میآورند.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG