سازمان محافظت از کودکان (Save The Children) میگوید، پس از ویران شدن کمپهای پناهجویان افغان در سیلابهای اخیر در پاکستان دهها هزار پناهجوی افغان بیخانه شده اند.
بلوچستان، سند و خیبر پختونخوا از بخشهایی اند که به گفتۀ سازمان محافظت از کودکان (Save The Children) ۱.۳ میلیون افغان در آنجاها زندهگی میکنند.
این سازمان در گزارشی که به روز جمعه نشر کرده نوشته، نزدیک به هشتصد هزار پناهجو از جمله مهاجران افغان در سال جاری در پاکستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفته اند که از این میان تقریبا نصف شان کودکان هستند.
اما در همین مناطق در سیلابهای اخیر آن شمار از افغانان آسیب دیده اند که در این بخشها میزیستند.
سازمان محافظت از کودکان میگوید، سیلابها خانهٔ آنشمار از افغانهایی را نیز ویران کرده که پس از حاکمیت دوباره طالبان به پاکستان مهاجر شده اند.
به اساس گزارش این سازمان بیشتر از ۳۱۰ هزار پناهجوی افغان در ایالت بلوچستان زندگی میکنند که به گونۀ تخمینی سیلابها در این ایالات خانههای ۶۵۰۰۰ آنان را ویران و شماری بیشتر را آسیب زده اند.
سازمان محافظت از کودکان به نقل از یک پناهجوی افغان ۴۵ ساله که ۱۱ماه پیش با خانم و دو فرزند خود در پاکستان پناهگزین شده، نوشته «به دلیل وضعیت خراب اقتصادی و امنیتی از افغانستان مهاجر شدیم، اما در پاکستان خانه ما را سیلاب برد و زمین باقی مانده است.»
یک اعشاریه سه ملیون افغان در مناطق سیلاب زده پاکستان زنده گی می کنند
سازمان محافظت از کودکان دریافته که اکنون بیشتر از نیم از خانوادههای آسیب دیده از سیلابها در خیمهها و یا سرپناههای موقت میخوابند و بیشتر وقتها بدون خانههای ساخته شده از پلاستیک هیچ سرپناه دیگر ندارند.
این موسسه نگرانی نشان داده است که کودکان خانوادههای آسیب دیده از سیلاب به آب پاک دسترسی ندارند و برعلاوه با امراض تهدید کنندهٔ مانند ملاریا، اسهال و خطر جدی حشرات مواجه هستند.
به گفته خُرم کندل، رئیس محلی موسسهٔ حمایت از کودکان در پاکستان، "سیلابها از پناهجویان هر چه را که داشتند، گرفته است."
از مقامهای طالبان در مورد وضعیت افغانهای آسیب دیدهٔ سیلابها در پاکستان و کمکهای آنان پرسیدیم، اما مقامهای مسؤول تا به زمان نشر گزارش به پرسشهای ما پاسخ ندادند.
حکومت پاکستان برای کمک به آسیب دیدگان سیلابهای اخیر خواهان کمک شده اند، اما تا کنون از هدف تعین شده تنها ۳۷ در صد کمک بدست آورده که این رقم از طرف موسسهٔ حمایت از کودکان این یک شکست اخلاقی خوانده شده است.