سیلاب های اخیر ناشی از باران های مانوسونی بی سابقه در پاکستان، حدود ۳۳ میلیون تن از باشندگان این کشور را متاثر ساخته و صدها هزار تن بی خانمان شده اند.
جاری شدن سیلاب ها و طغیان آب دریا ها صدها قریه، سرک ها و پل ها را با خود برده و در یک مرحلۀ حدود یک سوم خاک پاکستان در زیر آب قرار داشت.
براساس خبرگزاری اسوشیتدپرس، تا اکنون در نتیجۀ این سیلاب ها، ۱۵۴۵ تن به شمول ۵۵۲ کودک و ۳۱۵ زن جان هایشان را از دست داده و هزاران تن دیگر هم زخمی شده اند.
در حال حاضر، داکتر ها و کارمندان صحی در پاکستان با افزایش بیماری های ساری ناشی از آب ملوث و سایر عفونت ها مبارزه کرده، برای تداوی بیماران، رسانیدن ادویه، مواد غذایی و خیمه برای قربانیان سیلاب ها تلاش می کنند.
ادارۀ ملی مدیریت رویداد های طبیعی پاکستان به روز دوشنبه گفت که حالا سطح آب در اکثر دریاها، دریاچه ها و ذخایر آبی به سطح عادی آن بازگشته است. به گفتۀ کارشناسان، سیلاب های اخیر در پاکستان به دلیل تغییرات اقلیمی بدتر از گذشته شده است.
اداره صحت ایالت سند در پاکستان که بیشترین آسیب را دیده، می گوید که در مجموع۶۸۴۱۸ زخمی و بیمار ناشی از سیلاب های اخیر را ثبت کرده است.
در هفته گذشته، کارمندان صحی گفته بودند که حدود ۹۰ هزار بیمار را در کمپ های صحی و موقت در سراسر ایالت سند، تداوی کرده اند.
در نتیجۀ این سیلاب ها، ۱۵۴۵ تن به شمول ۵۵۲ کودک و ۳۱۵ زن جان هایشان را از دست داده و هزاران تن دیگر هم زخمی شده اند.
مقامات پاکستان بیش از ۱۳ هزار کمپ صحی را در مناطق سیلاب زده در ایالت سند ایجاد کرده اند.
اما یک باشندۀ منطقۀ تانک ایالت خیبر پختونخواه پاکستان که از سیلاب های اخیر متضرر شده می گوید که تا هنوز تیم های صحی به منطقۀ آنها نیامده است:
"دربدر افتاده ایم، وضعیت اطفال خیلی بد است، با مریضی ها مواجه هستیم. هنوز تیم های کمک از پیشاور نیامده است. فقط می خواهیم که در بازسازی خانه ها، با ما کمک کنند که دوباره به خانه های خود برویم که بسیار پریشان هستیم."
به گفته اداره صحت ایالت سند، اکثر بیماران، عمدتاً زنان و کودکان هستند که از بیماری های ناشی از آب ملوث، عفونت های جلدی و "تب دنگی" رنج می برند.
تب دِنگی بیماری ویروسی است که آن تب استخوانشکن هم گفته می شود. این بیماری توسط یک نوع پشه به انسان منتقل میشود. علائم آن سردردی، کمردردی، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و آبله در قسمتهای مختلف بدن است.
عبدالله فاضل، نماینده یونیسف در پاکستان، گفته که سیلاب های اخیر ۱۶ میلیون کودک را در پاکستان تحت تاثیر قرار داده است.
شهباز شریف صدرعظم پاکستان که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک است، از جامعه جهانی خواستار ارسال کمک های بیشتر برای قربانیان سیلاب های اخیر در آن کشور شده است.