چندین گروه امور بشری و مدد رسان از حکومت کانادا خواسته اند که تحریم ها بر طالبان را کاهش دهد تا این گروه ها بتوانند کمک ها را به مردم افغانستان فراهم کنند.
۱۸ گروه خیریه از جمله ادارۀ صلیب سرخ کانادا ، آکسفام کانادا و عفو بین الملل گفته اند که حکومت کانادا با منزوی کردن رژیم طالبان از همتایان خود در زمینۀ دریافت راه برای کمکهای بشردوستانه به افغانستان عقب مانده است.
آنها می گویند که تحریم های کانادا مانع تلاش های شان برای رسیدگی به فاجعۀ بشری در افغانستان می شود.
پیش از این یک ائتلاف نهاد های مدد رسان در ماه آگست از حکومت کانادا خواسته بود که محدودیت هایی را دُور کند تا این نهاد ها بتوانند کمک ها را به میلیون ها نفر در افغانستان فراهم کنند و آنها را از خطر گرسنگی نجات دهند.
در قانون کانادا، طالبان به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی شده اند و بر بنیاد این قانون که در سال ۲۰۱۵ میلادی به تصویب رسید٬ فراهم کردن کمک مالی از کانادا به طالبان جرم پنداشه می شود٬ چیزیکه یک چالش برای سازمان های مدد رسان به حساب می آید.
یک کمیته ویژۀ پارلمان کانادا در امور بررسی بحران بشری در افغانستان در ماه جون گفته بود که لازم است حکومت کانادا در مقرراتش تغییراتی وارد کند.
بر بنیاد قانون که در سال ۲۰۱۵ میلادی به تصویب رسید٬ فراهم کردن کمک مالی از کانادا به طالبان٬ جرم پنداشه میشود
این کمیته از ایالات متحده، آسترالیا، بریتانیا و اتحادیۀ اروپا یاد آوری کرده بود که راههایی را برای کمک رسانی به افغانستان پیدا کرده است.
ارقام منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد نشان می دهد که ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
با وجود کمک های انسانی که طی بیش از یک سال اخیر به افغانستان انتقال یافته است ، برخی از مردم نادار و فقیر می گویند که هنوز کمک دریافت نکرده اند.
حکومت طالبان را هیچ کشوری هنوز به رسمیت نشناخته است. رعایت حقوق بشری از جمله حقوق زنان و دختران از خواسته های عمدۀ جامعۀ جهانی از طالبان است.