وزارت دفاع آذربایجان تایید کرده که در نتیجه درگیریها ۵۰ تن از سربازانش کشته شده اند.
ارمنستان هم اعلام کرده که حداقل ۴۹ تن از نیروهایش را در درگیریهای تازه از دست داده است.
وزارت دفاع ارمنستان امروز (۱۴ سپتمبر) در یک اعلامیه، آذربایجان را متهم کرد که بر این کشور راکت پرتاب کرده.
اینسو وزارت دفاع آذربایجان گفته که نیروهای ارمنی به اقدامهای تحریک آمیز دست زده اند و از توافق آتشبس دو سال پیش تخطی کرده اند.
به دنبال جنگ ۴۴ روزه سال ۲۰۲۰ میلادی در منطقه مورد منازعه نوگورنو قره باغ که بیش از ۶۵۰۰ کشته از هر دو جانب بر جای گذاشت، آذربایجان و ارمنستان، توافق آتشبس را امضا کردند.
"درخواست برای توقف فوری جنگ"
شمار زیادی از مقامهای امریکا، روسیه، فرانسه و سازمان ملل متحد خواهان توقف فوری جنگ شده اند.
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد از آذربایجان و ارمنستان خواسته تا حد اکثر خوشتنداری از خود نشان دهند و درگیریها را پایان بخشند.
انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا هم گفته که با نیکول پاشینیان صدراعظم ارمنستان و الهام علیاف رئیس جمهور آذربایجان گفتگوی تیلفونی کرده است.
بلینکن افزود که در گفتگو هایش، بر توقف فوری جنگ میان دو کشور تاکید کرده: "باز هم شاهد خصومتها بوده ایم. این به نفع هیچ کس نیست. نه به نفع مردم آذربایجان است و نه به نفع مردم ارمنستان. در واقع به نفع منطقه فراتر از آنها هم نیست."
دفتر امانویل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفته که نماینده این کشور بحث جنگ میان آذربایجان و ارمنستان را در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح میکند.
کرملین هم اعلام کرده که رئیس جمهور ولادیمیر پوتین هر کاری را که در توانایی دارد، به خاطر کمک به آتشبس به اجرا میگذارد.
دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفته که تلاشهای روسیه برای پایان یافتن جنگ ادامه خواهد یافت.
به دنبال آتشبس دو سال پیش، حدود ۲۰۰۰ سرباز حافظ صلح روسیه در مناطق مرزی میان دو کشور مستقر شدند تا از آتشبس نظارت کنند.
منطقه مورد منازعۀ نوگورنو قره باغ که بسیاری از باشندههایش ارمنی نژاد استند، در هنگام اتحاد شوروی پیشین، به عنوان یک ولایت مستقل شناخته میشد.
با فروپاشی شوروی، نوگورنو قره باغ استقلالش را از آذربایجان اعلام کرد که در نتیجه جنگ سنگینی میان سالهای ۱۹۹۲ و ۱۹۹۴، رخ داد. حدود ۳۰ هزار تن در آن هنگام از هر دو جانب کشته شدند.
بر حل این جنجال مرزی تلاشهای زیادی صورت گرفته اما تا هنوز نتیجۀ قطعی به همراه نداشته است.