لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۷

سازمان ملل: در سال گذشته حدود ۵۰ ملیون نفر در جهان زنده‌گی برده مانند داشته اند


تعدادی از اطفال که در یک داش خشت پزی در حاشیه کابل کار می کنند
تعدادی از اطفال که در یک داش خشت پزی در حاشیه کابل کار می کنند

سازمان ملل متحد می گوید که در سال گذشته میلادی، حدود پنجاه میلیون تن در جهان در حالت برده گی جدید یا مدرن، زندگی می کردند.

در گزارش اخیر این سازمان، افغانستان نیز در جملۀ کشورهایی یاد شده که در آن اشکال برده گی مدرن، کار و ازدواج های اجباری، رایج است.

فیصل ۱۰ ساله، باشندۀ ولایت میدان وردک همراه با پدرش در مزرعه ای در میدان شهر خشت می زند، تا برای خانواده اش غذا پیدا کند، ولی او می خواهد به مکتب برود و انجنیر شود.

این تنها فیصل نیست که در کودکی به کار شاقه و سخت مجبور شده است، وضعیت دشوار اقتصادی موجود در افغانستان، بسیاری از خانواده های افغان را مجبور ساخته، تا فرزندان خردسال شان، کارهای سنگین و شاقه را انجام دهند.

براساس برخی گزارش ها، شماری از خانواده های افغان هم مجبور به ازدواج زود هنگام دختران خردسال شان، شده اند.

براساس گزارش مشترک ادارۀ بین المللی مهاجرت و بنیاد مستقل نظارت بر برده گی معاصر در جهان، که به روز دوشنبه(۱۲ سپتمبر) منتشر شد، تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی، حدود ۵۰ میلیون تن در جهان در وضعیت برده گی جدید یا مدرن زندگی می کردند. در این گزارش از افغانستان هم به حیث یکی از کشورهای یاد شده که ازدواج ها و کار اجباری در آن بسیار رایج است.

در افغانستان و در شمار دیگر از کشور ها ملیون ها کودک در بسیاری از مواقع از بازی های طفلانه و فراگیری درس محروم مانده اند
در افغانستان و در شمار دیگر از کشور ها ملیون ها کودک در بسیاری از مواقع از بازی های طفلانه و فراگیری درس محروم مانده اند

بر اساس این گزارش، حدود دو میلیون کودک ده تا پانزده ساله در افغانستان کار می کنند، اما در مورد ازدواج های اجباری، آمار دقیق وجود ندارد.

سازمان ملل متحد: تا پایان سال گذشته میلادی، ۲۸ میلیون تن در جهان مجبور به کار جبری و ۲۲ میلیون تن دیگر هم مجبور به ازدواج هایی اجباری شده اند

فرشته یعقوبی فعال جامعۀ مدنی، حقوق زنان، دختران و کودکان افغان در این مورد می گوید:

"همه روزه شاهد این هستم که اطفال، فرق نمی کند که دختر یا پسر، در کنار سرک ها کارهای شاقه را انجام می دهند، مورد سوء استفاده، آزار و اذیت جنسی قرار می گیرند، متاسفانه که نه تنها دسترسی به لقمه نان ندارند، به آموزش و تحصیل، خدمات صحی و زندگی انسانی هم دسترسی ندارند. از همه بدتر که اطفال دختر مورد سوء استفاده ها قرار گرفته، قربانی ازدواج های زیر سن و اجباری می شوند. در افغانستان به کودکان به حیث رهبران آینده، نگاه نمی شود."

فرشته یعقوبی
فرشته یعقوبی


براساس گزارش سازمان ملل متحد، تا پایان سال گذشته میلادی، ۲۸ میلیون تن در جهان مجبور به کار جبری و ۲۲ میلیون تن دیگر هم مجبور به ازدواج هایی اجباری شده اند که این رقم، نسبت به پنج سال قبل، ۲۵ درصد افزایش را نشان می دهد.

در این گزارش گفته شده که علاوه بر افغانستان، کشورهای بنگلادیش، کانگو، مصر، هند، اوگاندا و یمن از برده گی مدرن بیشترین آسیب را از دیده اند.

در این گزارش همچنین گفته شده که کشورهای ثروتمند جهان نیز از این مشکل در امان نیستند و از هر چهار ازدواج اجباری یک مورد آن مربوط به کشورهای با درآمد متوسط و بالاتر از آنست.

دو سوم ازدواج های اجباری در سطح جهان به منطقه آسیا و پسفیک ارتباط می گیرد که بیشترین نفوس جهان را دارد، اما در کشورهای عربی نیز افزایش یافته و در هر هزار تن، حدود پنج تن آنها مجبور به ازدواج اجباری، شده اند.

XS
SM
MD
LG