نشریه فارن پالیسی
- نشریۀ فارن پالیسی با اشاره به سالرزو حملات تروریستی یازدهم سپتمبر بر امریکا می نویسد که یکشنبه بیست و یکمین سالگروز حملات تروریستی علیه ایالات متحده است که توسط شبکۀ القاعده از افغانستان، طراحی و راه اندازی شد.
نشریه می افزاید، این حملات منجر به کشته شدن ۲۹۷۷ انسان بیگناه شد و از آن زمان تا اکنون، خیلی چیزها تغییر کرده است.
به نوشتۀ فارن پالیسی، پس از خروج فاجعه آمیز اردوی ایالات متحده از افغانستان در سال گذشته، طالبان بار دیگر بر افغانستان حکومت می کنند و شبکۀ القاعده در آن کشور، درست مانند ۱۱ سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی، از یک پناهگاه امن برخوردار است.
نشریۀ فارن پالیسی می نویسد، ممکن است برخی ها نتایج غم انگیز در افغانستان را رد کنند و ایالات متحده می تواند، با خیال راحت آن را در کتاب های تاریخ ثبت کند. اما تهدیدها در افغانستان همچنان وجود دارد و عدم رسیدگی به خودفریبی در واشنگتن که منجر به خروج فاجعه آمیز از افغانستان شد، فاجعه های آینده را در سیاست ایالات متحدۀ امریکا در قبال سایر دشمنان، ایجاد خواهد کرد.
نشریۀ فارن پالیسی با اشارۀ به حملۀ که منجر به کشته شدن ایمن اظواهری رهبر القاعده در افغانستان شد می نویسد، قصر سفید نباید آنقدر ساده باشد که تصور کند یک حمله در سال، برای محروم ساختن شبکۀ القاعده از فضای تنفسی که برای برنامه ریزی و انجام حملات علیه امریکا و متحدانش نیاز دارد، کافی است.
نشریۀ ایروایشیا رویو
نشریۀ ایروایشیا رویو، با توجۀ به وضعیت بشری در افغانستان و نگرانی های موجود امنیتی در کشورهای همسایه، در مورد تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان می نویسد، بیش از یک سال پس از به قدرت رسیدن دوباره، طالبان شروع به درک این موضوع کرده اند که جنگیدن بسیار آسان تر، از حکومت کردن است.
نشریه می افزاید، با نزدیک شدن فصل زمستان و بحران بشری موجود در افغانستان، حکومت طالبان نتوانسته به رسمیت شناخته شود و کمک های خارجی نیز به شدت کاهش یافته، وضعیت اقتصادی در افغانستان وخیم است و هیچ چشم اندازی هم برای بهبود آن وجود ندارد.
به نوشتۀ ایروایشیا رویو، مشکلات طالبان همچنان رو به افزایش است، این مشکلات با درزهایی موجود در صفوف خود آنها تشدید می شود و آنها به دلیل درگیری های درونی خود آنقدر فلج شده اند که نمی توانند، به هیچ طریق مؤثر حکومت کنند.
نشریۀ ایروایشیا رویو می افزاید، این وضعیت باعث آن شده تا شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش بتواند، با استفاده از هرج و مرجی که در برخی از مناطق افغانستان به وجود آمده، حملات تروریستی را انجام دهد که اغلب اقلیت های قومی و مذهبی را هدف قرار می دهد.
به نوشتۀ ایروایشیا رویو، در این حال در کشورهای آسیای میانه به خصوص تاجکستان و ازبکستان که طولانی ترین سرحدات زمینی را با افغانستان دارند، در مورد اینکه در معرض تهدید قرار گرفته و گروه های افراطی از افغانستان امنیت آنها را تهدید کند، نگرانی ها افزایش یافته است.