امریکا یک بار دیگر تأکید میکند که موضوع جلوگیری از تهدیدات از افغانستان علیه این کشور و متحدانش را زیر نظر دارد.
کرین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید که ناوقت روز سه شنبه در یک نشست خبری صحبت میکرد، تاکید کرد که آنها بر طالبان برای رعایت حقوق بشر در افغانستان فشار خواهند آورد.
بانو پیر علاوه بر احترام به حقوق بشر، از طالبان خواست با آزادی مارک فریریکس، شهروند ربوده شدۀ امریکایی در افغانستان، به حقوق بشر و آزادی های اساسی احترام بگذارند.
"ما در برابر هرگونه تهدید تروریستی علیۀ ایالات متحده یا متحدانمان هوشیار خواهیم بود. همانطور که میدانید ما در ماه جولای رهبر القاعده را کشتیم، ما همچنان به تلاشهای خود برای جابجایی متحدان افغان خود اولویت خواهیم داد و به انتقال متحدان افغان خود به ایالات متحده ادامه خواهیم داد زیرا تعهد ما نسبت به آنها دایمی است. ما به فشار بر طالبان برای آزادی مارک فریریکس و احترام به حقوق بشر و آزادیهای اساسی همه افغانها از جمله زنان و دختران ادامه خواهیم داد."
مارک فریریکس امریکایی دو سال پیش در ۳۱ جنوری ۲۰۲۰ در کابل ربوده شد و گمان میرود که شبکۀ حقانی در ربودن وی دست داشته باشد.
ما تلاش کردیم نظر حکومت طالبان را در مورد سخنان سخنگوی کاخ سفید داشته باشیم، اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به سوالات ما در این مورد پاسخی نداد.
قصر سفید: ما به خاطر اعاده حقوق زنان و دختران در افغانستان و حقوق بشر٬ فشار های خود را بر طالبان ادامه خواهیم داد
اما او پیش از این در مورد اظهارات مشابه مقامهای امریکایی گفته بود، به هیچ فردی اجازه نمیدهند که از افغانستان فعالیت تروریستی علیه کشورهای دیگر داشته باشند. وی در مورد حقوق زنان و دختران نیز گفته بود که آنها متعهد به حفظ حقوق آنان در پرتو شریعت اسلامی و فرهنگ افغانستان هستند.
امریکا در حالی از توجۀ جدی به مبارزه با تروریسم در افغانستان صحبت میکند که جو بایدن، رئیس جمهور این کشور در ۳۱ جولای ماه گذشته اعلام کرد که در یک حملۀ هواپیمای بدون سرنشین این کشور در منطقۀ شرپور کابل، پایتخت افغانستان ایمن ظواهری، رهبر شبکۀ القاعده کشته شد.
طالبان این رویداد را تأیید و یا رد نکردند. اما گفتند که از موضوع سکونت ایمن ظواهری در کابل اطلاعی ندارند و هنوز هیچ جسدی از محل حمله پیدا نکرده اند.
پس از کشته شدن ظواهری، تهدیدات احتمالی تروریستی از افغانستان نگرانی بیشتر کشورها از جمله امریکا را برانگیخته است.
از سوی دیگر دیدبان حقوق بشر روز سه شنبه از کمیسیون ایجاد شدۀ امریکا در بارۀ جنگ افغانستان خواست تا در مورد وعدههای دولت امریکا در مورد حقوق زنان و دختران افغان تحقیق کند.
این سازمان گفته است، باید معلوم شود که ایالات متحده برای حفظ حقوق زنان افغان تحت حاکمیت طالبان چه کاری میتواند انجام دهد.
از زمانی که طالبان دوباره بر افغانستان حاکم شدند، بیش از یک سال است که زنان افغان از کار منع شده اند و مکتبها به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته شده اند.