امریکا میگوید به تلاشها برای تأیید روند ویزۀ ویژۀ مهاجرت به افغانان ادامه میدهد.
خبرگزاری اسوشیتید پرس به نقل از جان کربی، هماهنگ کنندۀ ارتباطات راهبردی شورای امنیت کاخ سفید نوشته است، تاحد ممکن روی ساده سازی روند صدور ویزای امریکا به متحدان افغانشان تلاش میکنند.
یک مرد افغان که نظر به مشکلات امنیتی نمیخواهد در گزارش از او نام برده شود٬ میگوید، چند سال با نیروهای امریکایی در افغانستان کار کرده است.
او از عملکرد امریکا در برابر متحدان افغانش ناخشنود است. این مرد به رادیو آزادی گفت:
"در عمل کدام مسالهای که برای ما تغییر آماده باشد متاسفانه وجود نداشته، یک بخشی از همکاران زیاد ما کارهایشان طی مراحل شده با وصف اینکه تعهد سپردند، شما را تخلیه میکنیم به این تاریخ اما متاسفانه اینها به همان تاریخی که میدهند و صحبتی که میکنند، اصلا پایبند نیستند."
یکی دیگر از همکاران سابق نیروهای امریکا در افغانستان که نمیخواهد نامش در گزارش گرفته شود، میگوید نظر به تهدیدات امنیتی مجبور که است هر از گاهی محل زندگیاش را تغییر دهد.
او میگوید، پس از شدت جنگ در افغانستان در سال ۲۰۲۱ اسناد خود را بخاطر دریافت ویزۀ ویژۀ مهاجرت امریکا فرستاده، اما تا امروز از نتیجۀ آن خبری نیست.
او که ادعا میکند از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ با امریکا در افغانستان وظیفه اجرا کرده است، به رادیو آزادی گفت:
"باوجودیکه زندگی بسیار مشکل است و معمولا زیر تهدید هستیم، تهدید هم بسیار زیاد که بعضی اشخاص اختطاف میشوند و چند روز بعد جسدشان در یک منطقه پیدا میشود و معمولا اشخاصی اند که با نیروهای امریکا همکار بودند و در این جریان پروسهای که گفته بودند بسیار زیاد سرعت پیدا کرده ما تا فعلا شاهد چیزی نیستیم".
تعداد زیادی از افغانهای که با نیروهای امریکایی و بین المللی در افغانستان کار کرده اند حالا با تهدیدات جدی امنیتی رو به رو اند
این در حالیست که خبرگزاری اسوشیتید پرس گزارش کرده که امریکا در تلاش سادهسازی روند صدور ویزه به همکاران افغاناش است.
این خبرگزاری به نقل از جان کربی، هماهنگ کنندۀ ارتباطات راهبردی شورای امنیت کاخ سفید نوشته است، تاحد ممکن روی سادهسازی روند صدور ویزای امریکا به متحدان افغانشان تلاش میکنند.
در گزارش اسوشتید پرس آمده که جوبایدن، رئیس جمهور امریکا در یکسالهگی خروج نیروهایش از افغانستان، با مسوولان دو نهاد که برای انتقال افغانها به ایالات متحده کار میکنند٬ تلفنی صحبت کرده و از فعالیت های آنان ستایش کرده است.
این دو نهاد که عمدتآ به وسیله داوطلبان امریکایی اداره می شود زیر نام های « افغان ایوک» و « هانر تو پرامیس» فعالیت دارند.
با این همه نگرانیهای همکاران افغان امریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو روزبهروز بیشتر میشود.
شمار زیادی از این افراد از یک سال به این سو در کمپهای کشورهای امارات متحده عربی، آلبانیا و کشورهای همسایۀ افغانستان در انتظار طی مراحل شدن پروندههای پناهدگیشان هستند.
این درحالیست که طالبان بارها گفته اند به فرمان عفو عمومی رهبر خود پابند هستند و با هیچ یک از افرادی که با نظام گذشتۀ افغانستان و نیروهای خارجی کار کرده اند کاری ندارند، اما چندین پیش نمایندگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان گزارش داد که افراد طالبان ۱۶۰ نظامی و کارمند دولت پیشین را کشته اند. گزارشی که حکومت طالبان آن را رد کرد.