لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۴۵

ادامه کمک های بشری برای افغانستان در اجلاس شورای امنیت سازمان ملل مورد بحث قرار گرفت


سالون جلسات اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد
سالون جلسات اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در تازه ترین اجلاس خود که به روز دوشنبه برگزار شد٬ بیشتر روی موضوع ادامه کمک های بشری و دسترسی افغانها نیازمند به مواد غذایی و معاونت های صحی تاکید کردند.


مارتین گریفتس مسئول امور کمک های سازمان ملل متحد در اجلاس شورای امنیت گفت که کشور های کمک کننده بایستی روند ارسال کمک ها را به افغانستان از سر بگیرند زیرا وضعیت بشری و اقتصادی در این کشور رو به وخامت گراییده است. وی به ادامه افزود: "فقر بیشتر شده است٬ جمعیت این کشور رو به افزایش است و مسوولین حکومت توان سرمایه گذاری برای بهبودی اوضاع آینده کشور را ندارند. این برای همه ما واضیح است که برخی از برنامه های انکشافی بایستی از سر گرفته شود."

به گفته مسئول امور کمک های سازمان ملل متحد٬ در حال حاضر بیشتر از نیمی از جمعیت ۳۹ ملیونی افغانستان به کمک های فوری نیاز دارند و از این میان شش ملیون تن با خطر قحطی رو به رو هستند. وی وضعیت کودکان افغانستان را متاثر کننده توصیف کرد و گفت که بیشتر از یک ملیون طفل درافغانستان با سؤتغذی شدید٬ دست و پنجه نرم می کنند.

مارتین گریفتس مسوول کمک های سازمان ملل متحد
مارتین گریفتس مسوول کمک های سازمان ملل متحد

افغانستان به طور وسیع به کمک های بشری کشور های بزرگ دنیا متکی بوده است٬ اما تسلط طالبان به قدرت در ماه اگست سال گذشته میلادی سبب گردید تا بخش اعظم این کمک ها متوقف شود و در نتیجه بحران بشری و کمبود مواد غذایی در افغانستان افزایش یابد.


از سوی دیگر حوادث طبیعی چون سیلاب ها و زلزله نیز به میزان این مصایب افزوده است.
مارتین گریفتس در عین حال گفت که حکومت طالبان نیز بایستی برای رفع بحران موجود گام های را بردارد. وی گفت که قوانین سختگیرانه٬ جریان کمک ها را بطی ساخته است و باید برای زنان اجازه داده شود تا در بخش های امداد رسانی کار بکنند و به دختران نیز فرصت داده شود تا به آموزش ادامه بدهند.


در خواست سازمان ملل در حالی صورت می گیرد که طالبان از یک سال به این طرف هزاران تن از زنان را از وظایف اخراج کرده و به دانش آموزان مکاتب ثانوی و لیسه دختران اجازه نداده است تا سلسله دروس شان را دنبال کنند.

XS
SM
MD
LG