جنرال فرانک کنت مکنزی، فرمانده پیشین فرماندهی مرکزی امریکا میگوید، خروج نیروهای امریکایی از افغانستان اشتباه بود.
جنرال فرانک مکنزی فرماندهٔ پیشین فرماندهی مرکزی امریکایی میگوید او طرفدار این بود که ۲۵۰۰ نظامی امریکایی برای جلوگیری از سقوط افغانستان در این کشور بماند.
آقای مکنزی این موضوع را در آستانۀ یک سالگی حاکمیت طالبان در گفتگو با مجلهٔ پولیتیکو مطرح کرده است.
او گفته است که وی نامه های زیادی به جوبایدن رئیس جمهور امریکا نوشته بود که در صورت خروج نیروهای امریکایی از افغانستان احتمال سقوط این کشور میرود.
او در این باره گفت "باور من این است که ما باید آنجا می ماندیم. من باور دارم هر آن چیزی که واقع شد، پیامد همان تصمیم اولی بود. پیشنهاد من این بود که ما در آنجا حضور محدود میداشتیم تا ما به حمایت خود از افغانها ادامه دهیم. اما این مشوره در نظر گرفته نشد."
پیش از این جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا بارها گفته است که امریکا به هدف اش در افغانستان دست یافته است.
فرانک مککنزی یکی از دلیلهای مهم سقوط افغانستان را مذاکرات دوحه عنوان می کند.
او میافزاید، پس از توافق دوحه میان امریکا و طالبان، حکومت پیشین افغانستان باور کرد که نیروهای امریکایی افغانستان را ترک خواهند کرد و در نتیجه آنان ارادهٔ زیادی لازم داشتند تا با طالبان بجنگند.
جنرال مکنزی: دلیل سقوط حکومت افغانستان مذاکرات دوحه بود
به گفتهٔ او، در هنگام توافق دوحه زمانی که به قطر رفت ملاعبدالغنی برادر در آخرین فرصت از او خواست که تا داخل شدن طالبان به کابل نیروهای امریکایی امنیت کابل را تامین کنند – آنچه که طالبان آن را رد میکنند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در این مورد به رادیو آزادی گفت:
« ما چنان خواستی را نکردیم، خواست ما ای بود، تا زمانی که نیروهای امارت اسلامی وارد کابل میشوند، قبل از او نیروهای ادارهٔ کابل امنیت را تامین کنند، تا سبب بی بند و باری٬ سرقتها و بی نظمی ها در شهر کابل نشود، اما آنها فرار کردند و امارت اسلامی مجبور شد به نیروهای خود دستور بدهد که امنیت شهر را تامین کنند و ما از امریکا چنین خواستی را نداشتیم.»
آقای مکنزی گفته که کشته شدن ایمنالظواهری رهبر شبکهٔ القاعده در کابل نشان دهندهٔ نیت بد طالبان نسبت به توافق نامهٔ دوحه است.
از سویی هم، جیم ریش سناتور جمهوریخواه و عضو ارشد کیمتهٔ روابط خارجی مجلس سنای امریکا در یک بیانیه در یازدهم ماه اگست گفته است، پناه دادن طالبان به ایمن الظواهری نشان دهندهٔ این است که بر طالبان بخاطر توافق دوحه اعتماد نمی شود.
وی گفته است که وضعیت بشری در افغانستان بدتر میشود و روابط طالبان با القاعده قویتری شده است.
این اظهارت در حالی مطرح میشوند که امریکا به تاریخ اول اگست سال روان میلادی اعلام کرد که ۳۱ جولای ایمنالظواهری رهبر شبکهٔ القاعده را در حملهٔ هواپیمای بی سرنشین در کابل کشتهاست.
طالبان به تازگی در مورد این اظهارات چیزی نگفتند، اما ۱۱ روز پس از کشته شدن الظواهری از موجودیت او در کابل اظهار بیخبری کردند و با نشر اعلامیهیی گفتند به هیچ کشوری اجازه نمیدهند تا از قلمرو افغانستان علیه کشور دیگری استفاده کند.