پس از آنکه امریکا اعلام کرد٬ ایمن الظواهری، رهبر شبکۀ القاعده در کابل کشته شده است، این موضوع سبب بحثهای گسترده در داخل افغانستان شده است.
رحمتالله نبیل، رئیس امینت ملی پیشین افغانستان در توییتر خود نوشته که "اکنون باید افغانان و جامعۀ جهانی نگران این باشند که کی به رهبر القاعده پناه داده بود؟ "
همچنان مسعود اندرابی، وزیر داخلۀ نظام پیشین جمهوریت در صفحۀ فسبوک خود نوشته که کشته شدن رهبر شبکۀ القاعده در کابل نشان دهندۀ روابط عمیق طالبان با هراس افگنان منطقهیی و جهانی است.
وی افزوده است:
"برای جلوگیری از خطر هراس افگنی و افراط گرایی و نجات افغانستان از "بردگی"، نیاز جدی به ایجاد یک اجماع بین المللی در برابر حاکمان کنونی کابل که در گذشته نیز میزبان هراس افگنان بودند، وجود دارد. "
اما طالبان پیش از این بارها داشتن روابط با القاعده و دیگر گروههای هراس افگن را رد کرده اند. امرالله صالح، معاون رئیس جمهور پیشین افغانستان نوشته است:
"اسامه بن لادن در پاکستان کشته شد و الظواهری در قلب مستعمرۀ پاکستان. او افزوده که نیاز است تا افغانستان از اسارت کنونی نجات داده شود. "
از سوی دیگر عبدالرشید دوستم، معاون محمداشرف غنی، رئیس جمهور نظام مخلوع افغانستان در صفحۀ فسبوک خود نوشته که "کشته شدن ایمنالظواهری در منطقۀ دیپلومات نشین کابل به چه معناست؟ "
به گفتۀ او "مشکل تنها القاعده نیست و طالبان یک چتر مصئون برای تمام گروههای هراس افگن اند. "
حالا یکی از بحث های مهم این است که نتیجۀ توافق دوحه میان امریکا و طالبان چه خواهد شد. چون بر اساس این توافقنامه، طالبان باید هر گونه روابطشان با گروههای هراس افگن را قطع کنند و در کنار آن امریکا به تمام ارضی افغانستان احترام بگذارد.
داکتر سپنتا: توافقنامه دوحه نقض شده است و اتحادیه اروپا باید از این توافقنامه امریکا دست بردارد
داک
رنگین دادفر سپنتا، مشاور شورای امنیت ملی در نظام پیشین افغانستان هم در صفحۀ توییترش به همین موضوع پرداخته و نوشت است:
"اکنون نسبت به هر زمان توافقنامۀ دوحه میان امریکا و طالبان نقض شده و نیاز است که اتحادیۀ اروپا از این توافق امریکا دست بردارد. "
مخالفان مسلح طالبان و جهتهای سیاسی مخالف آنان نیز در این باره تبصیر کرده اند.
میثم نظری، سخنگوی جبهۀ مقاومت ملی میگوید:
"آنان در جریان یک سال گذشته بارها گفته بودند که الظواهری و دیگر رهبران القاعده به افغانستان برگشته اند و طالبان از آنان در قلب کابل نگهداری میکنند. "
او ادعا میکند که افغانستان یک بار دیگر به پناهگاه امن القاعده مبدل شده است.
حرکت سیاسی جمهوری خواهان که به تازگی تشکیل شده، گفته که "کشته شدن ایمنالظواهری در افغانستان پرسشهایی را در سطح منطقه و جهان به میان آورده است. "
شاه محمود میاخیل، سخنگوی این حرکت در صفحۀ فسبوک خود ادعا کرده که این حمله نشان داد که طالبان، القاعده و دیگر گروههای هرس افگن با هم روابط دارند.
او افزود، طالبان نه تنها اینکه به اشغال افغانستان پایان ندادند، بلکه می خواهند کشور را وارد یک جنگ نیابتی کنند.
اما مقامهای طالبان بارها گفته اند که با هیچ یک از گروههای هراس افگن به شمول القاعده رابطه ندارند_ادعایی که با این رویداد بیشتر به چالش کشیده شد.