قطعنامه جدید شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد دربارۀ حقوق دختران و زنان افغانستان مورد استقبال مقامات ارشد این سازمان قرار گرفته است.
این قطعنامه که به روز جمعه تصویب شد٬نقض حقوق دختران و زنان را در افغانستان محکوم میکند.
ریچارد بینیت گزارشگر خاص ملل متحد دربارۀ وضعیت حقوق بشر در افغانستان بعد از تصویب این قطعنامه در تویت خود نوشت که این قطعنامه به طالبان این پیام را می رساند که از اقدامات سلب کننده حقوق دختران و زنان دست بکشند.
طالبان خلاف وعده های قبلی خود بعد از برگشت به قدرت درتابستان گذشته یک سلسله محدودیت ها برکار وآموزش دختران وضع کردند.
Richard
واسلاو بالیک ، سفیر جمهوریت چک در ملل متحد به نمایندگی از اتحادیه اروپا به شورای حقوق بشر ملل متحد گفت که وضعیت حقوق بشر در افغانستان از ماه اگست گذشته به این سو به وخامت نهاده است.
پرستو یاری یکتن از فعالان حقوق بشر به رادیو آزادی گفت که از چندین ماه به این سو چنین یک قعطنامه یی ازسوی کدام نهاد مهم بین المللی دربارۀ حقوق دختران و زنان افغان صادر نشده بود:
" اکنون که این قطعنامه نشرشد ، من و زنان افغانستان مطمین هستیم که حتما یک نتیجه درقبال خواهد داشت. چون تاکنون کدام نهاد مهم بین المللی چنین یک قعطنامه صادر وصدا بلند نکرده بود."
شورای حقوق بشر ملل متحد بتاریخ دهم ماه سرطان یک گردهمایی برای بحث روی وضعیت دختران و زنان افغانستان٬ در ژنیو دایر کرد.
میشیل باچله کمشنر ملل متحد برای حقوق بشر در این گردهمایی گفت که طالبان باید برای بهبود حقوق زنان و دختران وتوقف ظلم پیهم درحق آنها به راهکار های سایر کشورهای اسلامی رو آورند.
هرچند طالبان دربارۀ قعطنامه روز جمعه شورای حقوق بشر ملل متحد کدام واکنش نشان نداده اند ولی ملا شیرمحمدعباس ستانکزی معین وزارت خارجۀ حکومت طالبان روز پنجشنبه هنگام گشایش یک نمایشگاه درکابل گفت که زنان باید درسیاست ، اقتصاد ، ودیگر عرصه های زندگی نقش فعال داشته باشند.
همچنین ملا هبت الله آخندزاده رهبر طالبان درپیام تبریکی عید گفت که به تعلیم وحقوق مردم توجه خاص مبذول خواهد شد اما انتقاد کنندگان میگویند که طالبان باید تعهد خود درمورد احترام به حقوق زنان ودختران را در عمل ثابت سازند.