بسیاری از روزنامه ها و نشریه های غربی در مورد چگونگی رساندن کمک ها به قربانیان زلزله در ولایت های جنوبشرقی افغانستان مطالبی را نشر کرده اند.
دیجیتل ژورنال
- دیجیتل ژورنال نوشته است طالبان تعهد کرده اند که در روند رسیدن کمکهای بشری مداخله نمی کنند و می گذارند که نهادهای کمکی کار خود را انجام دهند.
در ولایت زلزله زده پکتیکا بسیاری از مردم به کمک های جدی نیاز دارند و در انتظار کمک های موسسات خیریه جهانی اند.
دیجیتل ژورنال می نویسد قبلا موسسات کمک کننده شکایت داشتند که مقامات طالبان کمک ها را به مناطقی ارسال میکنند که در جنک از آنها پشتیبانی میکردند و به این ترتیب درتقسیم کمک ها مداخله میکردند.
اما این بار نشریه از قول یک مقام محلی نوشته است که می گوید در روند توزیع کمک ها از سوی سازمانهای مانند یونیسیف و یا برنامه جهانی غذا یا دبلیو اف پی٬ دست نمی زنند.
نظر به معلومات سازمان ملل متحد در زلزله صبح چهارشنبه در پکتیکا٬ پکتیا و خوست بیش از ۲ هزار خانه و بنا تخریب شده و تعداد تلفات آن از ۱۱۵۰ نفر گذشته است. بیش از یک و نیم هزار نفردیگر زخمی شده اند.
روزنامه ستارز اند سترایپس
- روزنامه ستارز اند سترایپس هم در همین مورد مقاله را به نشر رسانده و نوشته است مقامات طالبان هر روز به مناطق زلزله زده میروند ، اما به اندازه که نیاز است دست مردم را گرفته نمی توانند.
به نوشته روزنامه در وقت رسیدن سراج الدین حقانی وزیر داخله حکومت طالبان به پکتیکا٬ مردم از او خوب استقبال کردند و هرکس می خواست با او عکس بگیرد. بر هیلیکوپتر حامل آقای حقانی هم تاپه سرخ یونیسیف دیده میشد و در این هیلیکوپتر صندوق های کمکی هم انتقال داده می شد.
ستارز اند سترایپس از قول یک مسوول طبی در منطقه می نویسد که گفته است طالبان در روند کمک رسانی پیشتاز نیستند و صرف ده فیصد کمکها از سوی آنها مهیا میشود٬ اما سایر کمکها توسط سازمان های خیریه بشری توزیع میشوند.
روزنامه می افزاید که سربازان طالبان این داکتر را گوشه کرده و به او گفتند که دیگر در این مورد چیز نگوید.
روزنامه میل آنلاین
- روزنامه میل آنلاین هم در مورد زلزله پکتیکا یک مطلبی را نشر کرده و نوشته است زلزله کشنده یک ضربه دیگر بر افغانهای بی بضاعت بود.
در مقاله آمده است زلزله چهارشنبه گذشته در یک منطقه فقیر نشین افغانستان رخداده است. به نوشته میل آنلاین این منطقه کوهستانی پکتیکا از مردم غریب پر میباشد و آنها با پول کار در ایران و پاکستان زنده گی خود را پیش میبرند.
روزنامه می افزاید که زلزله مردم این منطقه را از سرپناه محروم ساخته و آنها تمام شب را در دشت ها و جنگل ها سپری می کنند.